Grundmålad

Nu är bänken grundmålad. Nu är det inte så mycket jobb kvar innan den är färdig :)


Jag använde en aqua lackfärgsgrund som grundfärg.

Sandpapper & Pensel

Nu blir det en promenad i det vackra vädret till Clas Ohlson för inhandling av sandpapper och pensel. Har lyckats slipa slut på de sandpapper jag hade. Vill att bänken ska vara klar nuuuu, och det kan bara ske genom att jag gör den klar :)

Sharm el Sheikh December 2011

Här kommer lite fler bilder från vår underbara semester :)
Vi passerade ett område med berg innan landning. Det kändes verkligen som om vi skulle köra in i en topp, då visa var högre än vår höjd.
Bäddning första dagen
Dag två åkte vi till ett systerhotell och badade vid deras strand.
Älsklingen efter lite snorkling:)
Jag njuter i solen på stranden.
När det skulle byggas en telefonmast här, blev det avslag pga att det skulle sticka ut och se fult ut. Då byggde dom istället en en telefonmast som ser ut som en palm, så att den skulle smälta in i omgivningen. Det är alltså den högra palmen.
Bäddning dag 2.
En stor fjäril utanför vårt rum.
Här tillbringade vi mycket tid av vår semester.
Jag vid vår favoritpool.
Bäddning dag 3.
Kristian kör ett träningspass på stranden.
Jag lycklig av att hittat en låååång twist.
En pool.
Kristian spelar lite volleyboll, som jag också var med på :)
Jag njuter av sorbetglass :)
Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som .......
Bäddning dag 4.
Kristian tar sig en drink.
Affronight på poolgrillen
Hahahaha, om jag ändå hade fått kristians min på film när denna varelse dök upp ur ingenstans och kramade om älsklingen bakifrån.
Dans på kvällen.
Bäddning dag 6.
Tessan blir uppdragen på scenen under ett teaterframträdande.
Jag och älsklingen
Trötta jag
Haha, Kristian är ledsen för att vår semester snart är slut.
Vår favorit bartender och jag. Han var på min sida hela veckan var gällande älsklingen och mina uppgifter. Redan under första dagen skällde han på Kristian och sa att det var jag som skulle ligga på solstolen och steka, och kristian skulle springa och hämta dryck.
Nog det största pepparkakshus jag sett. Stor som en lekstuga.
Mer julpynt från hotellet.
Öken.
Nyproduktion.
Spärrkontroll. Här stod dom med k-pistar dygnet runt och kollade alla som ville passera in till hotellområdet.

Lördag

Älsklingen är och hälsar på lite vänner i helgen, så nu är det alldeles tomt här hemma. Men snart är han hemma igen, bara en natt till :)

STORT tack måste jag säga till min otroligt snälla granne som skjutsade mig imorse. Bussarna går så tokigt på lördagar, så antingen måste jag åka jätte tidigt eller gå halva vägen. Har tidigare haft lyxen att få skjuts av älsklingen varje helg, och det måste jag också tacka ännu en gång för :) Betyder otroligt mycket att få sova lite längre på morgonen!

Nu ska jag ta och fixa lite mat, och sedan se om jag orkar slipa klart andra halvan av bänken :) Vill gärna ha den färdig slipad tills på måndag, så jag kan måla och göra den klar då :)

Hoppas ni alla har och får en fortsatt trevlig helg!


Egypten 2011

Bänken

Är i fullfärd med att slipa denna bänk som ska bli vit och fin :) Den har tidigare bara stått och skräpat i vårat föråd (där av så dammig på bilden).



Fortsättning följer.......


Egypten december 2011

Idag bjuder jag på lite bilder från när jag och älsklingen vad till Egypten i december :) Vi var till Sharm El Sheke och bodde på ett fantastiskt fint hotell som hette the grand hotel sharm el sheikh. Jag rekommenderar det starkt om ni är sugna på att åka till Egypten!



Linas Matkasse Dag 6

Denna dag bjöd på en vegetarisk rätt bestående av färsk gnocchi med örtig ricottakräm och rucola.


(Hann fram med kameran igen)

Denna rätt smakade bättre än fläskkotlett. Dock vad det dessvärre ingen höjdare för mina smaklökar. Den gick visserligen att äta, men jag tror aldrig jag kommer äta den igen. Men jag kan tänka mig att för den som gillar denna stil på mat, är det en riktigt god maträtt. Likt som jag sa om kronärtskockssallad som min bror älskade.

Jag blev väldigt förvånad över smaken på de lätt-torkade körsbärstomaterna i kryddad olja som var till rucolasalladen. Jag brukar inte tycka om att äta bara tomat rakt upp och ner, men detta var som godis. Dom var pricken över i, och lyfte rätten rejält. Dom kommer jag nog använda till andra rätter i framtida matlagning.

Vårkänslor med Ikea

Vad mycket fint det finns på Ikea. Detta stå på min "måste (vill) ha"-lista nu inför våren. Grönt och vitt är en otroligt fin kombination som jag tycker passar bra inför våren och sommaren. Nu ska allt lila bort, för nu vill jag ha vårigt hemma hos oss.


 


Trassel

Igår kväll då Älsklingen somnat i soffan efter en hockeymatch tog jag över kommandot över vad som skulle ses. Jag kollade filmlistorna på Viaplay, men kännde inte för att dra på någon film där man måste koncentrera sig allt förmycke på handlingen. Tillslut blev det filmen "Trassel". Vilken otroligt söt och rolig film:) Jag med mitt långa blonda hår kunde inte låta bli att skratta! 




Linas Matkasse Dag 5

Vår femte middag tillagad från Linas matkasse bjöd på fläskkotlett och varm risonisallad med päron. Vi valde dock att äta päronet efter maten istället.


(Denna gång hann jag fram med kameran)


För mig var det första gången jag åt risoni, men den hamnade inte på någon topplista. Den påminde en aning om ris, men lite slemmigt och oval. Maträtten överlag gick i samma fotspår som risonin, och föll tyvärr inte mig i smaken.

Hör och häpna

Hör och häpna men Real Madrids spelare "Pepe" fick aldrig någon avstägning efter matchen mot Barcelona i onsdags. Tydligen så var stämplingen inte med flit. Men enligt det jag sett på kamerabilderna, så tycker jag det är konstigt då han först tittade ner innan han sätter foten på handen. Inte nog med det så gjorde han ett antal fula filmningar också. Jag tycker det är så otroligt fel att han inte fick någon form av straff. Han är trotts allt en spelare som säkert många barn både ser upp till och imiterar.

Linas Matkasse Dag 4

Dag nr 4 bjöd på "Kyckling med jordnötssås och nudlar". Enligt mig en top 3 under veckan. En ganska simpel rätt men väldigt god smak enligt mig. Här fick jag dock nte samtycke av hjärtat som tyckte att jordnötssåsen smakade alldeles förmycket ingefära, trotts att han använde mindre än vad receptet visa. Men smaken är som baken, så det är helt okej att tycka olika.

Måste bara fråga! Är jag helt ensammen om att måsta ha ketchup på allt med pasta (bortsett från pastasallad)? Hjärtat tycker jag är jätteknasig som "he på" ketchup till en rätt som denna.




Bild lånad från google.se


Trevlig lördag

Ligger i sängen och ska sova snart. Imorgon blir det jobb hela dagen lång, och med tanken på att snön vräker ner utanför fönstret så är det bäst att vara pigg imorgon. Med andra ord så hoppas jag på att det blir mycket att göra.

Idag tog jag mig en låååång och skön sovmorgon. Sedan åkte jag och hjärtat till Stinsen för lite shopping. Jag fick med mig ett par nya byxor, en topp och en stickad tröja med mig hem.

Lite senare på kvällen åkte vi till Kristians fd jobbarkompis på middag. Det bjöds på fisksoppa som var otroligt god. Jag som inte alls brukar vara särskilt förtjust i fisk, blev riktigt förvånad över smaken. Sedan kikade vi på gladiatorerna och älsklingen busade en massa med småkillarna tills dom blev så trötta att dom knappt orkade hålla upp ögonen. Men oj vilken energi dom har :)

Sammanfattningsvis har jag haft en mycket trevlig lördag, och jag hoppas ni haft detsamma!

Nu är det Fredagsmys!



Nu blir det gomat tilllagad av älsklingen och en film.
Önskar er alla en trevlig helg!


Floralin & Junior

Måste bara tipsa om denna blogg/butik Floralin.blogg.se. Den ligger i NK-gallerian alldeles intill butiken jag brukar jobba i, och har så otroligt söta och fina kläder och leksaker. Så för er småbarnsföräldrar och till er som vill köpa en fin present till en liten prins eller prinsessa, besök den!


Vilken gris han är!

Hade jag varit ägare till ett par skridskor, så kan jag lova att jag hade kunnat tagit dem till jobbet idag. Rena rama isbanan ute!! Jag lyckades som tur var ta mig fram utan att vurpa, peppar peppar dagen är ännu inte slut!

Bild lånad från google.se


Igårkväll kollade jag och Krille på matchen mellan Barcelona och Real Madrid. Jag är inget stort fan av fotboll, men ibland tycker jag det är roligt att titta :) Igår kunde jag inte undgå att tycka väldigt illa om Real Madrids spelare "Pepe". Filmning efter filmning och sedan att han stämplade Messi på handen efter en fällning med flit. UFFA, han borde bli avstängd i en bra lång period framöver! 



Bild lånad från Aftonbladet.se


Ny soffa

Har helt glömt bort att lägga upp en bild på vår nya soffa. Men här kommer en i varje fall :)



Överraskning

Titta en sådan överraskning jag fick av älsklingen igår, när jag hämtade honom på Arlanda :) Han är bra underbar min karl!

Miss you!

Jag saknar min Lill Myra!

Branden

I söndags när jag låg i sovrummet och tittade på tv och halvsov, hörde jag plötsligt krille skrika "FRIDA, du måste komma hit NUUUUU!". Jag rusar ut i vardagsrummet där Krille och Morgan står alldeles uppjagade. "Det brinner i huset bredvid oss" säger Krille. Jag tittar ut genom fönstret mot den lägenheten Krille pekar på, och vist ser det ut som om hela lägenheten är rökfylld och det glimmar orange där inne. När det dessutom börjar bolma rök från balkongen så säger jag "ja, men ring brandkåren då".

Jag och Krille rusar över till grannhuset för att varna grannarna, medan Morgan ringer brandkåren. Jag i panik hoppar över grannens plank till deras uteplats och börjar banka på deras fönster och ropar att det brinner. Grannarna som blev en aning rädda öppnar dörren och säger "ja vi tyckte det luktade lite bränt här". Sedan får vi upp porten och springer upp för att varna resten som bor i huset. Jag hann inte ut förrän jag möter en brandman med dykarutrustning som fråga om jag bor här och vart det brinner. Jag visar honom dörren till lägenheten och sedan backar jag undan och går ut till bakgården. Där ute står det fler brandmän + sjukvårdare och en massa grannar......

Det här låter säkert jätte spännande, men vi börjar dock tvivla på att det verkligen brinner då några utav brandmännen upptäcker att röken kommer från ett ventiluttag som ser ut att komma från tvättstugen. Jag drar fram nyckeln till tvättstugan och räcker över den till en av brandmännen som låser upp dörren. Där inne står en kvinna i full färd med att stortvätta.... Haha, något generade jag, krille och Morgan kände oss när vi insåg att vi sett fel. Där emot så påpekade de andra grannarna att det luktar bränt, så när vi begav oss mot vår lägenhet igen tog brandmännen fram en stege för att försäkra sig om att det verkligen inte brann i lägenheten.



Så här såg det ut + att det bolmade en massa "rök".  Nog tycker jag det ser ut som om det hade kunnat brunnit. Men ljuset vi trodde var eld var bara en avspegling från en lampa i huset mittemot.


Nu vet vi i varje fall att brandmännen här är väldigt snabba vid utryckning. Morgan hann bara säga vilken adress och sedan var dom här. Fast å andra sidan bor vi nästan granne med brandstationen, och det känns väldigt tryckt kan jag lova :)

Mythic Oil

Måste bara tipsa om denna olja från L'Oréal, som jag fick av min syster i julklapp.
Oljan gör håret mjukt, följsamt och ger det lyster. Jag brukar inte tycka om att smeta in en massa olja i håret, som oftast gör att det ser fett ut och i slutändan torkar ut håret. Men med denna olja så blir det inte så. Dessutom luktar den gott :) Den säljs endast hos frisörer om ni också vill prova den.

SABER ♥ EVIN

Bjuder på lite bilder från våra vänner Saber och Evins bröllop :)

Lipton summer fruits

Måste bara tipsa om detta goda te! Jag är ingen tedrickare, men detta dricks nästan dagligen av mig nu förtiden. Supergod smak av jordgubb, hallon och nypon. Är dessutom koffeinfri :)



Lille Elias


Bild lånad från Bea

Titta så en söting jag hittade på facebook idag. Det är Bea och Connys lille Prins Elias som föddes 12/1. STORT GRATTIS TILL ER!

Nu längtar jag tills jag kan komma upp och hälsa på er!


Linas Matkasse Dag 3

Under två dagar valde vi att variera med "egna recept", men igår var den äntligen min tur att få prova laga en av maträtterna från Linas matkasse. Det bjöds på ugnsrostade rot- och grönsaker med fetaost och kronärtskockssallad. En lättlagad vegitarisk rätt, som dessutom gick snabbt att göra.

De ungsrostade rot- och grönsakerna tillsammans med fetaosten gifte sig väl på min tunga, och slank snabbt ner i min mage. Jag lät mig även tillsätta lite kall bearnaisesås som jag tyckte höjde rätten till ännu en nivå. Dock blev jag inte helt övertygad av kronärtskockssalladen då den i överlag innehöll ting som mina smaklökar inte gillar. Men för den som tycker om kronärtskocka kan jag tänka mig att den är en riktig höjdare.




Bild lånad från google.se


Underbart sms

Fick nyss ett sms av min goda vän Bea. Svårt att hålla tårarna tillbaka då jag läser den underbart härliga nyheten att deras lilla prins har kommit till världen. STORT GRATTIS TILL ER!!

Linas Matkasse Dag 2

Dag nummer 2 bjöd på Limeströsslad lax med thaidoftande sås och ris. Självklart får man själv välja vilken rätt man vill laga till vilken dag, men jag väljer att presentera dem allt eftersom vi provat dem istället för hela veckomenyn på samma gång.

Denna dag hade jag åter igen den stora lyxen att en snygg kock stod vid spisen när jag kom hem. Så än så länge har jag inte själv provat laga maten, men enligt kocken är det roligt och spännande med nya maträtter som man själv kanske aldrig annars hade provat.

Omdömmesmässigt så tyckte jag denna rätt inte smakade lika bra som köttfärslimpan. Detta beror kanske på att jag inte är någon större fiskätare. Dock tyckte Kristian lika så, då han denna gång hellre skulle föredrar sin egen ungsbakade lax. Vi får se när veckan är slut om köttfärslimpan fortfarande är veckans favorit.


 


Bild lånad från google.se


Frida

Aftonbladet skrev igår om den nya stormen som väntas dra in över Sverige nu i veckan. Traditionellt vis ska den döpas till ett kvinnonamn på bokstaven F. Undra om den blir döpt till mitt förnamn?

Så här stod det på aftonbladet:

"På onsdag kommer ytterligare ett lågtryck med mer snö. Därefter hotar något som kan bli den förra stormen Emils syster – ett nytt oväder ser ut att ladda upp utanför norska kusten.

Traditionsenligt namnges i så fall stormen med ett kvinnonamn på bokstaven F, eftersom senaste stormen hade ett mansnamn på E. Kanske blir det en Frida som dyker upp, med samma bana som Emil."


Bild lånad från google.se


Linas Matkasse Dag 1

Jag var inte hemma igår då vi fick leverans av kassen, men när jag kom hem stod en snygg kock vid spisen på ett glatt humör. Kylen var full av ekologiska råvaror av hög kvalité, och det doftade ljuvligt gott av det som hölls på att tillagas.

För mig fanns det inget annat att göra, än att sätta mig ner och vänta in de sista minutrarna av matlagningen. Där efter serverades en supergod middag som bestod av Köttfärslimpa med steklök, potatis och vitkålssallad. Dock var jag så hungrig att jag inte hade tid till att fota maten, så jag har tyvärr ingen bild att bjuda på.

Nu längtar jag till det är dags för mig att äta lunch. Blev mat över igår, så jag har stora lyckan att få äta det till lunch idag :)

Linas matkasse

I december kom Kristian med idén att vi borde prova "Linas matkasse". För er som inte vet, är det en kasse innehållande recept och ingredienser för fem middagar som levereras varannan vecka direkt hem till dörren. Jag har aldrig testat något liknande tidigare, men har hört mycket goda ord om det.

Vi bestämde oss i varje fall för att prova och idag kommer vi få hem vår första kasse. Jag tycker det ska bli spännande att se vad den har att erbjuda.


Bild lånad från google.se


Lördag

Goddagens!

Igår blev det en sväng till ikea, där vi fick med oss hem lite smått och gått. Fick bland annat med oss ett extratäcke, batterier och två rullgardiner till v-rum. Hittade även ett jättefint vitrinskåp, men som tyvärr var slut på lagret. Dom skulle få in fler till veckan, så då får vi ta en till sväng :) Men inte gråter jag för det!!

Idag efter jobbet kommer älsklingen in och möter upp mig. Vi ska till Kungsträdgården och hylla småkronorna till VM-guldet. STORT GRATTIS till dom! Så underbart att Sverige äntligen kunde ta guld igen efter 31 år. Underbar match var det dessutom. Spännande som in i attan, även om Sverige var det bättre laget så hade det lika väl kunna sluta annorlunda. Dock var det lite jobbigt att det sändes så dum tid. Ibland var det lite svårt att hålla ögonen öppna, men jag klarade det:)

Efter hyllningen ska vi gå och ta oss en god matbit, och sedan får vi besök av Morgan :)

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig helg!

Tacopaj

5-7 portioner

Pajdeg
4,5 dl Vetemjöl
1 tsk salt
100 g smör
1 dl vatten


Innehåll
500 g köttfärs
1 påse tacokrydd
3 dl crem fresh
1 burk tacosås
2 st tomater
2-3 dl riven ost


Blanda vetemjöl, salt, smör och vatten till en smulig deg. Platta ut i en pajform och förgrädda i 15 min 175 grader.

Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan när den fått en genomgående färg.

Hacka tomaterna i små bitar.

Stö köttfärsen över pajdegen. Häll sedan tacosåsen över tillsammans med tomaterna. Smeta sedan ut ett jämnt lager av cream fresh ovanpå fyllningen och slutningen strö över osten. Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 20 min tills osten fått en fin färg.

Sharm El Sheikh December 2011


Överraskningsfest

Hejsan! Nu var det på tok för länge sedan jag uppdaterade här. Vi har hunnit med massor, men jag tänkte börja med ett inlägg med bilder från mamma och pappas överraskingsfest 10/12 :)




Lite mingel efter att födelsedags"barnen" annlänt med glädjande tårar och överraskande miner.



Frågeslinga......

Som Jag och hjärtat vann!!

Lite av buffén

Presentöppning


Lite lekar...
     

Ännu en vacker bild där ni se var min skönhet kommer ifrån ;)


... för vist är vi ganska lika?

Frukt med chokladfodue...

Och massa annat gott...

Teomina gillade efterätten :)

Två gudbarn och två gudmödrar på samma bild :)

Teomina bjöd på lite livemusik....

Som det dansades lite.....
  
....Olika....

.....Stilar till....


Besökstoppen
RSS 2.0