Promenad

Shit vad det börjar mörkna snabbt ute efter klockan tre-fyra. Tur jag och grannen hann gå en promenad innan. Nog har jag reflex till vagnen och mig själv, men trycker ändå inte att det känns kul att traska runt i mörkret.
 
Blev en kort och härlig promenad på ca 2 km. Vi har så mycket backar här, så även om den är kort så är den ganska intensiv, lilla slingan jag brukar gå :)
 
Igår blev det en liten längre sväng, med andra grannen. Då gick vi ca 3 km. Så skönt att komma ut lite och röra på sig. Kul med sällskap också :)
 
Nu ska jag passa på och virka lite beställningar jag fått, medan lille man sover. Haha, jag låter som en gammal tant, men det är faktiskt kul :)
 
 
 
 

Mezoyo

En av mina favorit restauranger i Sundsvall är deffenitivt Mezoyo! 
 
 
Mezoyo
 
En restaurang med det lilla extra i Sundsvall. Super god mat, mysig miljö och trevlig personal.
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Squats

Är nu inne på femte dagen av "30 dagar squats". Än så länge går det jätte bra, men börjar smått gruva mig för fredag, då jag ska göra 100 stycken.
 
Idag har jag gjort 70 stycken och det känns verkligen i benen kan jag lova! Har även kört en del med Frank i famnen och han tycker det är super kul. För er som tycker denna övning inte ger något, kan jag rekomendera att prova med en cirka tio kilos bebis i famnen. Om det inte tar något då, så utför ni garanterat övningen helt fel!
 
Kommer snart behöva införskaffa mig liniment så jag kommer kunna ta mig ur sänken på mornarna och förfölja mitt träningsscema.
 
Åhh, tycket det är så skönt och roligt att jag hittat en träningsövning som verkligen passar mig och som jag kan göra både med och utan Frank. Dessutom är det oerhört roligt och sporrande när jag känner hur mycket det tar på kroppen. Nu väntar och längtar jag tills det även börja synas i spegeln. - Heja, heja Mig!
 
 

Franks fåtölj

Nu ska Frank få se på film i sin fina fåtölj han fått av sin farmor. - Tusen tack Farmor!
 
 

Viaplay.se

Hur mysigt är det inte att krya ner i soffan med en kopp te och kolla på sitt favoritprogram eller varför inte en film? Som småbarnsförälder kan jag erkänna att detta kan vara svårt ibland. Speciellt med att följa tv-sändningarnas tvtablå. Man vet aldrig hur fort nattningen ska gå eller om kudden lockar mer där efter eller inte.
 
Inna Frank föddes skaffade vi Viaplay. Först i syfte så Kristian skulle kunna se på matcherna som streamades, men även jag fastnade för film och tv-seriedelen dom hade. Att när och även varsomhelst kunna kika på favoritserien eller varför inte en film. Fungerar lika bra i mobilen som på datorn.
 
Idag är jag oerhört glad att vi har Viaplay. Det ger mig nästan lite maktkännsla av att jag när som kan bestämma när Svenska Holleywoodfruar ska visas här hemma och så vidare.
 
Vill du veta mer om Viaplay, eller hur du skaffar det? Tryck HÄR.
 
 
 
Psst! Just nu har dom prova tv + film gratis under första månaden.

Hemmakväll

Åhh, finns det något bättre "godisställe" än hemmakväll i stan?
 
 
 
Hemmakväll
 
Trevlig personal och Sundsvalls godaste godis! Här är det svårt att inte fylla en hel påse innan man kommer till kassan :)
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Familjedag

Idag har vi haft en riktig familjedag. Först en sväng till Sidsjön för att kika på änderna. Frank tyckte det var super kul, och tjöt av lycka. 
 
 
Sedan åkte vi ner på stan och besökte systers jobb, där de hade nyinvigning med fiskdamm, bjöd på korv med bröd och tårta.
 
 
 
En riktig mysig dag med andra ord :)

Frank gillar hamburgaren

 

29 dagar kvar

 
Gravidkilona är borta sedan några månader tillbaka, men nu är det dags att börja träna upp musklerna. Kör igång med en mjukstart "30 dagar squat" :) Heja, heja mig!

Jag som tänkte...

 
 
Jag som tänkte att vi skulle gå ut och gå! Hann bara vända ryggen till för att plocka fram lite kläder till mig, sen sov lille man. Jahapp, det får bli en annan gång.

Virkad hamburgare

 
Provade virka en hamburgare, å är rätt så nöjd med resultatet. Tänkte köpa tryckknappar och su fast på varje del, så man kan plocka isär och sätta ihop den :)

Härlig sovmorgon!

Frank bjöd på en härlig sovmorgon fram till kvart i tio idag. Han vaknade i och för sig en sväng vid åtta och åt en välling, men somnade om snabbt där efter. Så skönt! Även välbehövligt för lille man som knappt sov något igår på dagen, och kom inte i säng förrän vid åtta igår. Var ju så roligt med besök av mormor och morfar! Å vad kul det är att leka nu!
 
 
Det här var enda sättet att få Frank att sova en stund igår på dagen. Muta honom med leksaker i sängen, sen somnade han va utmattning. Lille busen våran!
 

7 månader

I lördags blev vår älskade Frank 7 månade. Var tar tiden vägen igentligen?
 
 
 
Du har redan två tänder och fler är på väg, älskar att gå runt med gåstolen och göra rackartyg. Ja, mammas gardiner får inte längre vara ifred. Krålar framåt när du känner för det. Lägger huvudet på sne och ler, när du flörtar. Och fortsätter charma och överraska oss varje dag!
 
 
 
 

Sjukstuga

Ja, denna helg har för den mesta delen spenderats i sängen för mig och Frank.
 
Frank började hosta och snora redan på torsdagen. Stackars myran som var på besök från torsdag till fredag, fick för det mesta leka ensammen. Frank var så hängig och mammig och ville bara bli buren.
 
Efter en jobbig natt mot fredag var älsklingen snäll och tog Frank en stund på morgonen, så jag fick sova. Riktigt välbehövligt efter enbart 3-4 timmars osammanhängande sömn. Börjar bli så bortskämd med att Frank sover bra på nätterna, att jag blir som förstörd när han väl inte gör det.
 
Senare på dagen gick jag och myran ut och krattade löv osv. Lillgumman var superduktig och tyckte det var roligt. Fast roligast av allt var nog att åka skottkärra :)
 
På lördag var det min tur att börja bli sjuk och söndag spenderades i sängen med feber och förkylning. Vilken tur jag har, som har en sådan underbar man som tar hand om mig och låter mig sova när jag verkligen behöver! För det var just det jag gjorde nästan hela dagen igår.
 
 
 
Idag är vi piggare igen, men försöker ta det så lugnt som möjligt så att vi ska bli helt friska igen :)
 

Agnes & Frank

Igår var jag och Frank hem till Elin och lilla Agnes och hälsade på. Det blev massa bus, gott fika, en promenad och ännu mera bus. Super skoj dag med andra ord!
 
 
Frank passade även på att göra debut med att åla lite framåt. Så kul att se när lillhjärtat gör olika framsteg och lär sig nya ting :) 

Ops

 
Jag och Frank gick ut en stund, å jag kunde inte låta bli att riva lite i slänten :) Har en sådan fin idé att göra där till våren. 
 
 

Frukost

Det bästa som finns måste väl ändå vara att äta tillsammans med sin familj? Så härligt nu när Frank också kan sitta med vid matbordet och äta tillsammans med oss.
 
Imorse åt jag och Frank frukost tillsammans. Bara pappa Kristian som saknades, men han får vi äta med i helgen. Vi längtar så!
 
Frank tyckte det var super gott med Sarek tunnbröd från Polarbröd. I vanliga fall brukar jag dela bröder i små bitar och mata honom med. Men idag hann jag bara dela den på mitten, innan han drog åt sig mackan och började smacka i sig helt själv. Detta bröd är ju så tunt och mjukt så det passade utmärkt för Frank att äta själv. Väldigt bra att den är mjölkfri också då jag fortfarande är lite försiktig med mjölken då vi nyligen börjat introducera det igen. Än så länge har det gått bra, så hoppas det fortsätter göra det också!
 
Han var så söt när han satt där i sin stol och ljudade "Mmm, mmm" medan han åt sin macka.
 
 
Jag tycker också det mjuka tunnbrödet är super gott. Särskilt att rulla ihop med något gott pålägg i mellan.
 
Något annat jag trycker är gott att göra till lunch. Är att använda bröd som pizzabotten, garnera med något gott och toppa med ost. Sedan är det bara att stoppa in mackan i ugnen eller micron en stund. Valla, så har man en god liten pizza på några minuter. Funkar utmärkt att göra med alla bröd från polarbröd.
 
 
 

HEJA PAPPA!

Frank och jag hejar på pappa Kristian. Heja, heja kom igen nu!

Lådan

Hemma hos "mormor" & "morfar" finns det en låda som det står "Frank" på. I den ligger det alltid en liten grej i när Frank kommer på besök. Igår låg det massor av "grejer" i den!
 
Tusen tack "mommen" & "moffa"!
 

Moffa & Frank mys

 
 

Ullared

Om lite mer än en månad åker jag, mamma, svärmor och Eva-Lena till Ullared. Ska bli så kul och mysigt och komma iväg lite. Kommer dock sakna mina hjärtan hemma, men sakna är nyttigt och bra.
 
Gekås Ullared AB
 
Brett sortiment med både lågpris- och kvalitetsprodukter till bra pris. Mysigt med ett ställe där det alltid finns något för alla.
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Vilken karl!

Inatt tror jag Frank har vaknat varannan timme och haft jätte svårt att somna om. Vi lyssnade på vaggvisor på hans fina cd-spelare som han fick i dop present också åt han välling. Ändå så låg lillkillen och vände och vred på sig och kunde inte komma till ro. Undra om han hade växtvärk?
 
Men vem säger att en karl inte kan göra flera saker samtidigt? Imorse så tog Kristian hand om Frank, så jag fick sova någon timme till. Han fixade även frukost på säng och jobbade samtidigt. Vilken karl jag har - alldeles, alldeles underbar!
 
Bild lånad från Google 
 
 
 
 

Torsdag

Idag har vi varit på "mammaträff" på Tant Anki. Så roligt att träffa andra mammor med barn i samma ålder som en själv :) Vi surrade på som vanligt, åt en god lunch och sedan gick vi på stan och kikade lite i affärer. - Alltid lika trevligt!
 
Senare på eftermiddag/kvällen kom min "granne" och hämtade upp mig, också for vi iväg och fick oss en varsin ansiktsbehandling. Kul med lite vardagslyx :)
 
Men under hela dagen har mina tankar varit hos pappa på sjukhuset. Så skönt att nu på kvällen fått höra att det troligtvis "bara" är en kraftig bihålsinflamation. Krya på dig, min älskade pappa!
 
 

Kläder

Åh, det finns så mycket fina kläder nu. Dock är jag för lat för att prova kläder i butikerna, så tacka vet jag för internet shopping. Så mysigt att ligga hemma i sängen och kika runt på olika sidor, och när paketet kommer hem skickandes så känns det nästan som julafton.
 
Appropå julafton så börjar det snart bli hög tid att fundera på vad man ska ha på sig. Ja, jag vet! Det är bara oktober ännu. men vipps så står man där några dagar innan jul och nyår och har ingenting att ta på sig. Lika bra att vara ute i god tid.
 
För er som vill ha ett hett tips på en bra internetshop, så ska ni besöka Bubbleroom.se. Där finns allt från badkläder till vinterjackor både till män och kvinnor. En sida som jag oftast brukar beställa ifrån.
 
Denna klänning skulle inte jag tackna nej till att bära på nyårsafton.
 

En bra dag

Imorse sov lille man till halv tio. Peppar, peppar att dessa sovmornar håller i sig och att Frank fortsätter sova bra hela natten. Han åt visserligen en välling vid sju, men somnade om innan flaskan var tom. Vid den tiden är det ok att kliva upp, men jag klagar inte om lille man vill somna om :)
 
Större delen av dagen har spenderats hemma hos min mormor. Frank fick även vara själv där ett tag med mormor, medan jag for en snabbis till tandläkaren.
 
 
 
När jag kom tillbaka fikade vi och sedan blev det en liten promenad i det fina höstvädrer. Frank somnade i vagnen innan vi ens kommit ut på bron och sov under hela promenaden och en stund där efter. 
 
Resten av dagen surrade vi en massa, åt en jätte god rotgrönsakssoppa som mormor gjort, tittade på massa foton från när mormor var liten med mera. Super trevlig dag med andra ord.
 
Nu sussar lille man gott i sin säng, sedan en timme tillbaka och min stora man är på väg hem:)
 
 
 

9120 g kärlek

Idag har vi varit på kontroll och Frank har fått sin andra omgång vaccin. Han var så duktig så! Barnmorskan kunde dock inte låta bli att skratta då Frank spände ögonen i henne, precis som "vad gjorde du på mitt ben, det gör du inte om!" Lillkillen är nu 72,5 cm och väger 9120 g. Liten börjar bli stor!
 
Efter BVC åkte vi hem till "mormor" & "morfar". Där bjöds det på fika och sedan tog jag, Frank och "morfar" en skön eftermiddagsvila på sofforna.
 
Nu är vi hemma och Frank har precis ätit biffstroganoff samt banan och äppel pure. Nu är han ute på promenad i köket med gåstolen.
 
Har jag sagt att Frank ÄLSKAR fotboll? ;)
 

Dop

I lördags döptes vår fina Frank. Har inte hunnit fått bilderna ännu av Eva-Lena som fotade. Men här kommer lite bilder som "Faster" fotat.
 
Är så otroligt nöjd med dagen, och tackar ännu en gång alla som kom och delade den med oss!

Franks rum

Frank somnade tidigt, så har grejat i hans rum lite granna. Börjar ta sig nu.
 
Här kommer en liten tjuvtitt, men än är det inte klart.
 

Virkat

När jag var gravid med Frank, blev jag kreaktiv och plockade fram mina virkkunskaper jag lärt mig av mormor. När Frank föddes så fortsatte jag, och nu har jag även börjat sälja det jag tillverkar. Vill du beställa något, kontakta mig på [email protected]
 
Virkade kakor och bakelser är perfekt till de smås Kafferep.
 

Besökstoppen
RSS 2.0