Våfflor för alla

Godmorgon Allesammans! Idag är det våffeldagen och därför tänkte jag passa på att bjuda på våffelrecept som bland annat fanns med i månadens Buffé tidning och som jag hitta på internet. Vilken våffla vill du äta?



Glutenfria våfflor 10 st
6 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

Blanda majsstärkelse, bakpulver, saltet. Rör ner mjölken och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vispa smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.

Mjölkfria våfflor 10 st
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl havre-, ris eller sojadryck (välj själv)
4 ägg
100 g smält mjölkfritt margarin
Blanda mjölet, bakpulvret och salt. Rör ner den valfria vätska (tex havre-, ris eller sojadryck) och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta mjölkfria margarinet. Vispa smeten slät. Grädda Våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddninarna.

Äggfria våfflor (http://aggfritt.blogg.se/2009/march/aggfria-vafflor.html)
3 dl vispad grädde
3 dl glutenfritt mjöl
2 dl mjölk
1 dl kallt vatten
1 tsk salt

Vispa grädden, mät upp 3 dl och häll i en bunka, blanda ner mjöl, mjölk och vatten samt saltet. Låt stå och svälla i 5 minuter, värm under tiden upp våffeljärnet. Använd rikligt med smör (som är bättre än margarin till våfflor) och grädda. Ät med grädde och sylt.

Notera: Konsistensen ska INTE vara tunn som pannkakssmet, utan tjockare. Smeten ska inte vara rinnig, utan precis mellan att vara rinnig och trögflytande. Blanda ner mer mjöl/vatten om det behövs. 

Tips, blanda ner lite kakao i smeten och du får chokladvåfflor!

Veganvåfflor (http://www.vafflor.se/vaganrecept)
9 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
Olivolja

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.


Våfflor
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Rör ner mjölken och visp slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vista smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.

Belskiska våfflor ca 20 st (http://www.vafflor.se/Belgiska-traditionella-vafflor)
7 ½ dl vätska, hälften skall vara typ mineralvatten, men utan bubblor.
125 g smält smör
3 msk socker
2 ägg
½ tsk salt
1 ½ tsk kanel
45 g kaksmulor (smörgåskex alternativ marianne)
12,5 gr jäst
½ kg vetemjöl
Ljumma mjölken och lös jästen i det.Blanda resten av vätskan med kaksmulorna. Tillsätt socker, salt och kanel. Tillsätt mjölet i smulblandningen. Rör i jästblandningen och äggen. Tillsätt det smälta smöret. Låt smeten jäsa till ungefär dubbel storlek. Grädda.

Örtvåfflor med skink- och pepparrotsröra 8 st
50 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl finhackade örter, tex oregano, persilja eller basilika.
1/2 tsk salt
smör till våffeljärnet

Skink- och pepparrotsröra
150 g skinka
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
2 dl gräddfil
2-3 msk finriven pepparrot (tänk på att pepparroten varierar i styrka, så smaka dig fram.)
1/2 dl hackad pesilja

1.Smält smöret och låt svalna. Separere äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt äggulorna, bakpulver, smält smör, örter o h 1/2 tsk salt. Låt stå i ca 30 minuter.

2.Gör skink- och pepparrotsröran under tiden. Finhacka skinkan. Rör ihop med senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja

3.Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna, ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast

Kommentarer
Postat av: Beeea

Ja du Frida, du verkar ha forskat lite i de där med våfflor :P haha.

Verkar väldigt äckligt med veganvåfflor o dom med örter. FYY. Vanliga är nog bäst :D

2011-03-26 @ 04:14:37
URL: http://beathricensdagar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Besökstoppen
RSS 2.0