Våfflor för alla
Godmorgon Allesammans! Idag är det våffeldagen och därför tänkte jag passa på att bjuda på våffelrecept som bland annat fanns med i månadens Buffé tidning och som jag hitta på internet. Vilken våffla vill du äta?
Glutenfria våfflor 10 st
Blanda majsstärkelse, bakpulver, saltet. Rör ner mjölken och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vispa smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.
Mjölkfria våfflor 10 st
Äggfria våfflor (http://aggfritt.blogg.se/2009/march/aggfria-vafflor.html)
Veganvåfflor (http://www.vafflor.se/vaganrecept)
9 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
Olivolja
Våfflor
Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Rör ner mjölken och visp slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vista smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.
Belskiska våfflor ca 20 st (http://www.vafflor.se/Belgiska-traditionella-vafflor)
Örtvåfflor med skink- och pepparrotsröra 8 st
Skink- och pepparrotsröra
1.Smält smöret och låt svalna. Separere äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt äggulorna, bakpulver, smält smör, örter o h 1/2 tsk salt. Låt stå i ca 30 minuter.
2.Gör skink- och pepparrotsröran under tiden. Finhacka skinkan. Rör ihop med senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja
3.Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
Glutenfria våfflor 10 st
6 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4
ägg
100 g smält smör
Blanda majsstärkelse, bakpulver, saltet. Rör ner mjölken och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vispa smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.
Mjölkfria våfflor 10 st
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl havre-, ris eller sojadryck (välj själv)
4 ägg
100 g smält mjölkfritt margarin
Blanda mjölet, bakpulvret och salt. Rör ner den valfria vätska (tex havre-, ris eller sojadryck) och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta mjölkfria margarinet. Vispa smeten slät. Grädda Våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddninarna.
Äggfria våfflor (http://aggfritt.blogg.se/2009/march/aggfria-vafflor.html)
3 dl vispad grädde
3 dl glutenfritt mjöl
2 dl mjölk
1 dl kallt vatten
1 tsk salt
Vispa grädden, mät upp 3 dl och häll i en bunka, blanda ner mjöl, mjölk och vatten samt saltet. Låt stå och svälla i 5 minuter, värm under tiden upp våffeljärnet. Använd rikligt med smör (som är bättre än margarin till våfflor) och grädda. Ät med grädde och sylt.
Notera: Konsistensen ska INTE vara tunn som pannkakssmet, utan tjockare. Smeten ska inte vara rinnig, utan precis mellan att vara rinnig och trögflytande. Blanda ner mer mjöl/vatten om det behövs.
Tips, blanda ner lite kakao i smeten och du får chokladvåfflor!
3 dl glutenfritt mjöl
2 dl mjölk
1 dl kallt vatten
1 tsk salt
Vispa grädden, mät upp 3 dl och häll i en bunka, blanda ner mjöl, mjölk och vatten samt saltet. Låt stå och svälla i 5 minuter, värm under tiden upp våffeljärnet. Använd rikligt med smör (som är bättre än margarin till våfflor) och grädda. Ät med grädde och sylt.
Notera: Konsistensen ska INTE vara tunn som pannkakssmet, utan tjockare. Smeten ska inte vara rinnig, utan precis mellan att vara rinnig och trögflytande. Blanda ner mer mjöl/vatten om det behövs.
Tips, blanda ner lite kakao i smeten och du får chokladvåfflor!
Veganvåfflor (http://www.vafflor.se/vaganrecept)
9 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
Olivolja
Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.
Våfflor
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör
Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Rör ner mjölken och visp slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vista smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.
Belskiska våfflor ca 20 st (http://www.vafflor.se/Belgiska-traditionella-vafflor)
7 ½ dl vätska, hälften skall vara typ mineralvatten, men utan bubblor.
125 g smält smör
3 msk socker
2 ägg
½ tsk salt
1 ½ tsk kanel
45 g kaksmulor (smörgåskex alternativ marianne)
12,5 gr jäst
½ kg vetemjöl
3 msk socker
2 ägg
½ tsk salt
1 ½ tsk kanel
45 g kaksmulor (smörgåskex alternativ marianne)
12,5 gr jäst
½ kg vetemjöl
Örtvåfflor med skink- och pepparrotsröra 8 st
50 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl finhackade örter, tex oregano, persilja eller basilika.
1/2 tsk salt
smör till våffeljärnet
Skink- och pepparrotsröra
150 g skinka
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
2 dl gräddfil
2-3 msk finriven pepparrot (tänk på att pepparroten varierar i styrka, så smaka dig fram.)
1/2 dl hackad pesilja
1.Smält smöret och låt svalna. Separere äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt äggulorna, bakpulver, smält smör, örter o h 1/2 tsk salt. Låt stå i ca 30 minuter.
2.Gör skink- och pepparrotsröran under tiden. Finhacka skinkan. Rör ihop med senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja
3.Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna, ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast
Kommentarer
Postat av: Beeea
Ja du Frida, du verkar ha forskat lite i de där med våfflor :P haha.
Verkar väldigt äckligt med veganvåfflor o dom med örter. FYY. Vanliga är nog bäst :D
Trackback