Underbar fredag

Hur underbart är det inte att kunna ligga i sängen och ha morgonmys en fredagmorgon! - Jag njuter av att vara mammaledig!
 
 
Lilleman tyckte det var så mysigt, så han tog och somnade om igen :) själv ska jag kliva upp och göra fika åt mig och hjärtat som idag jobbar hemifrån. - Underbart att ha honom hemma, även om han är upptagen med jobb. Men i helgen ska vi umgås och mysa.
 
Hoppas ni får en underbar fredag och en trevlig helg!

10 veckor

Tänk att tiden springer iväg så fort! Idag blir vår älskade kille redan 10 veckor gammal! Grattis mammas och pappas lille älskling!
 

Nattning

Vilken duktig liten kille vi har! Vid nattningen byter vi blöja, ge honom välling och sedan lägger jag ner honom i hans säng. Sedan går jag ut ur sovrummet och han somnar på egen hand. Så duktig liten kille "peppar, peppar" att det fortsätter hålla i sig!
 
 
 
Denna mumsiga påse fick jag av svärmor igår, som grattis på min första morsdag. Mums mums och tack så mycket!
 
 
Nu trillar snart mina två blå igen! narttinatti!

Vilken dag!

Först fick jag en härlig sovmorgon och frukost på sängen. Sedan tog vi en tur ut till mamma och pappas sommarstuga där även syster med barn befann sig. Senare på kvällen grillade vi med goa vänner och avslutningsvis fick vi besök av svärmor och Anders. Underbar första morsdag! 
 

"Mamma vet bäst"

 
De är trygga i sig själv och i varandra. Mamma vet bäst lyder devisen och alla tre nickar de jakande.
 
I dag är det mors dag och många ser till att visa sin uppskattning till den som funnits där hela livet.

– Jag brukar tänka på att man är mor och gå med en blomma till graven där man har sin egen mamma, säger Britt-Marie Lundström, 73 år.
Hon var det enda barnet under sin uppväxt. I dag har hon tre barn, tretton barnbarn och fem barnbarnsbarn.
– Det är härligt att ha så många runt om sig, säger hon.
När barnen växte upp var Britt-Marie hemma med dem.
– I stort sett alla mammor var hemma med sina barn på den tiden. Vi satt i parken och barnen lekte.
Många är de gånger hon blivit firad som mor.
– Tänk alla teckningar man fått genom åren. De ligger sparade i källaren.
En av döttrarna är Carina Hjortén. Hon minns att mamma alltid var hemma när hon kom hem efter skolan. Ofta doftade det nybakt när man steg innanför dörren.
– Mamma har alltid funnits där. Både när man var barn, men även sedan man själv blev mamma.
Carina fick sitt första barn när hon var endast 18 år.
– Det var lika efterlängtat som planerat. Kompisarna var ute och slog runt, men det gjorde oss inget. Vi investerade i en videospelare, vilket inte alla hade på den tiden. Då blev det så att många kompisar samlades hemma hos oss för att titta på film.
Bara några år innan första barnet kom satt hon själv och lekte med dockor. Kärleken till barn har alltid funnits där och att själv bli mamma stod högt på önskelistan.
Carinas yngsta av tre barn heter Frida Hjortén. Hon är 23 år och sonen Frank föddes i februari.
– Jag känner mig hedrad som fick bli mamma. Inte alla kan få barn – det är en stor lycka, säger hon.
I sin roll som förstagångsmamma har hon ett starkt och kärleksfullt stöd i sin egen mor och mormor.
– Det är först nu efter jag själv fick barn som jag till fullo uppskattar allt min egen mamma gjort för mig. Det är henne jag vänder mig till för att få råd i vardagen. Hon finns alltid där för mig.
I dag är det Fridas första mors dag. Än dröjer det innan hon kan förvänta sig att bli firad av lille Frank. I stället ligger bollen hos sambon.
– Jag vet att han planerar en familjedag och sedan hoppas man ju få höra lite fina ord, säger Frida.
Kanske blir det en tur ut till Carina, som planerar att vara i sin sommarstuga i helgen. Först på måndag kommer hon att fira Britt-Marie.
– Ja, vi gör så i år. Jag får besök av mellanbarnet och hennes familj från Hudiksvall på söndagen. På måndag ska jag bjuda Carina på paj, säger Britt-Marie.
När det gäller moderskapet framhåller alla tre hur viktigt det är att ta tillvara på småbarnstiden.
– Det går så fort och stunderna kommer inte i repris.

 

    
 
Lotta Golis
 
 

Till alla mammor

Grattis på morsdag!
 

Sedan sist

Nu har det gått en vecka sedan sist jag klottrade lite här på bloggen.
 
Det visade sig att Fank hade fått ögoninflamation. Vi fick hämta ut dropparna på Apoteket, som inte var de lättaste att droppa i. Lillhjärtat är smart nog att knipa med ögonen så mamma inte kommer åt. Som tur är så är kuren slut nu! Dock har han åkt på en rejäl förkylning med hosta. Men hostmedicinen gillar han bättre än ögondropparna! Han slickar på sprutan och smaskat i sig som om det vore godis. 
 
 
Sedan sist har vi även hunnit med en familjefotografering, lite utomhus jobb med gården, massa mys undertiden det var dåligt väder samt besök av Sundsvalls tidning som vi kommer vara med i imorgon. Ska bli spännande att se vad reportern fick ihop:)
 
Nu tror jag att jag ska ta och göra kväll, då mina blå håller på att trilla igen. Natti Natti!

Sthlm

I onsdagskväll tog vi bilen ner till Stockholm. Hjärtat skulle jobba så jag och Frank följde med så vi slapp vara ifrån varandra. Han har varit borta så mycket nu, och det var även skönt för mig och Frank att komma iväg lite.
 
Bilresan gick bra. Frank sov nästa hela vägen. 
 
På torsdagen medan hjärtat jobba tog jag och Frank en promenad till mitt gamla jobb och hälsade på. Så kul att träffa förra kollegan och surra lite :) var även upp på hjärtats jobb en snabbis innan lunch för att hälsa på hans kollegor och sedan äta lunch med hjärtat.
 
 
På kvällen åt vi gomat på hotellet och sedan kikade vi på hockeyn på hotellrummet. 
 
Dagen efter packade jag ut i bilen, checkade ut och njöt en stund av en prommenad i det fina vädret medan hjärtat jobbade. Vid två tiden begav vi oss hemåt för lite fredagsmys på hemmaplan. Lets Dance och 15 min av en film hann jag se innan mina två blå slog igen.
 
Vid tvåtiden vakna Frank och var hungrig efter att ha sovit sedan halv sju. Efter vällingen hade han svårt att komma till ro igen då ena ögat började krångla. Kletigt, lite rött och svullet. Jag tvättade rent det och efter ca två timmar kom han riktigt till ro för att somna om riktigt. Vid sjutiden ringde jag 1177 som bad mig åka upp på primärjouren med honom. Väl där trodde läkaren att det för hoppningsvist "bara" var tårkanalen som är lite trång. Fick droppar utskriver ändå om det skulle bli sämre. Annars skulle vi fortsätta med att tvätta rent och massera. 
 
Innan hockeyn grillade hjärtat hamburgare som vi satt ute och åt i solen. Underbart väder. Hoppas detta håller i sig och att vi får en fin sommar!
 
 
Frank somnade redan innan hockeyn ute i vagnen medan vi åt och jag under första perioden. Jag vaknade lagomt tills matchen var slut och då hade även hjärtat somnat. Trötta familjen! 
 
Nu ligger Frank i sin vagga och myser med snuttefilten och nappen. Han är så söt lillhjärtat! Han tar inte nappen om vi inte först lägger gosen mot ansiktet. Bestämd liten kille som vill ha det på sitt vis :)
 
 

Fotbollsspelaren

Undra om Frank är ämnad till fotbollsspelare? Han gillade ljudet från tven redan när han låg i magen och detta är nu den nya favoritsysselsättningen i babygymmet. - Att sparka på leksakerna!
 

Solstråle

För er som undrar var solen lyser, så kan jag tala om att det är här hos mig! För hur grått och trist det än må vara utomhus så lyser denne lille man upp varje dag för mig. - Vår lille solstråle vad jag älskar dig!
 

Morgonmys


Smile

Frank är så rolig nu! Även om han började le mot oss redan för ca 3-4 veckor sedan så har det blivit mer och mer och framför allt större leenden. Han gör också små ljud av sig precis som om han försöker svara när vi pratar med honom. 
 
 
Älskade lilla barn, vad vi älskar dig! 

Nybadad

Idag har Texas och min mormor varit på besök, medan syster jobbade. Vi har även haft besök av min moster Lisen, kusin Sofie och Linus.
 
 


Frank och Texas sov ute i vagnarna i hela 3 timmar. Tror aldrig att Frank har sovit så länge sammanhängande på dagtid. Vår lilla powernapare brukar sova ca 30 min och sedan vara vaken en stund, äta och sedan somna om igen för att sedan sova 5-8 timmar i sträck under natten. Får hoppas han sover lika bra som han brukar inatt!

Nu är han nybadad och ligger i min och kristians säng och myser till lugna favoriter. - myspys.


Det är roligt att busa med mamma!


Söndag & måndag

I söndags for jag, hjärtat, myran och lilleman på All Star för att äta och se Liverpoolmatchen. Maten var god och lilleman låg snällt i vagnen och kikade på matchen. Men i halvlek var både jag och myran så trötta, så då for vi hem för att titta färdigt på matchen istället.
 
 
Jag, lilleman och myran kröp ner i dubbelsängen för att vila och mysa en stund. En och en halv timme senare vaknade vi. - skönt!
 
Myrans dagis var stängt för planering, så hon sov över för att även tillbringa gårdagen me
 
Igår var det underbart fint väder och varmt dessutom. Nästan 18 grader i skuggan. Frank fick sova ute en stund och jag och myran var ute nästan hela dagen. Vi kratta, gungade hälsade på hos grannarna, åt våfflor med mera. - En underbar dag helt enkelt!
 
 

Lördagsmys

Jag och Frank är hos syster och har lördagsmys tillsammans med barnen. Myran har fixar håret på mig, vi har ätit gomat, byggt pärlplattor med mera.
 
Frank och myran hade kusinmys och lilleman somnade i myrans famn. Dom är så söta med varandra barnen. Precis när vi kom gnydde Frank lite när han satt i babyskydder. Då gunga Texas på den och sa "bebbe".
 
 

Besökstoppen
RSS 2.0