Flygande Jakob

4 portioner

140 g paket bacon
600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
2 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
3 banan
1,5 dl jordnötter


Klipp baconet i mindre bitar, knaperstek och lägg det på hushållspapper. Skä r kycklingen i små bitar och stek. Lägg över kycklingen i en ungsform. Dela champinjonerna i mindre bitar. Fräs dem gyllenbruna i smör, strö över mjölet och rör om. Tillsätt matlagningsgrädden och rör såsen slät. Smaksätt med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Strö över bacon och jordnötter.

Tillsätt bananen mot slutet, bara så att den blir varm.

Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 10-15 minuter.

Serveras med ris.

Smaklig måltid!

Kök

Så här ser vårt fina kök ut :) Tycker vår mikrovågsugn är super bra. När jag värmde mat i vår förra mikrovågsugn så kunde jag ibland glömma bort maten när jag höll på med annat samtidigt. Det resulterade ofta i att maten hann bli kall igen. Men med denna mikrovågsugn så kan man bara inte glömma bort den! Den piper ända tills man öppnar luckan :) Kanske lite irriterande, men det är nog det som är meningen. Hihi.


www.makemebabies.com

Är en rolig sida där man kan lägga in en bild på två personer och sedan se hur er bebis skulle se ut. Dock så tycker jag dom ser lite småläskiga ut då bebisarna ser en aning vuxna ut. Men lite små roligt är det.


Så här blev resultatet på två små töser för mig och Kristian.

Våfflor för alla

Godmorgon Allesammans! Idag är det våffeldagen och därför tänkte jag passa på att bjuda på våffelrecept som bland annat fanns med i månadens Buffé tidning och som jag hitta på internet. Vilken våffla vill du äta?



Glutenfria våfflor 10 st
6 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

Blanda majsstärkelse, bakpulver, saltet. Rör ner mjölken och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vispa smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.

Mjölkfria våfflor 10 st
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl havre-, ris eller sojadryck (välj själv)
4 ägg
100 g smält mjölkfritt margarin
Blanda mjölet, bakpulvret och salt. Rör ner den valfria vätska (tex havre-, ris eller sojadryck) och vispa slätt. Tillsätt äggen och det smälta mjölkfria margarinet. Vispa smeten slät. Grädda Våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddninarna.

Äggfria våfflor (http://aggfritt.blogg.se/2009/march/aggfria-vafflor.html)
3 dl vispad grädde
3 dl glutenfritt mjöl
2 dl mjölk
1 dl kallt vatten
1 tsk salt

Vispa grädden, mät upp 3 dl och häll i en bunka, blanda ner mjöl, mjölk och vatten samt saltet. Låt stå och svälla i 5 minuter, värm under tiden upp våffeljärnet. Använd rikligt med smör (som är bättre än margarin till våfflor) och grädda. Ät med grädde och sylt.

Notera: Konsistensen ska INTE vara tunn som pannkakssmet, utan tjockare. Smeten ska inte vara rinnig, utan precis mellan att vara rinnig och trögflytande. Blanda ner mer mjöl/vatten om det behövs. 

Tips, blanda ner lite kakao i smeten och du får chokladvåfflor!

Veganvåfflor (http://www.vafflor.se/vaganrecept)
9 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
1 dl sojamjöl
Olivolja

Blanda allt mjöl. Rör ner hälften av vattnet och rör till en jämn smet. Rör i resten av vattnet. Grädda. Det går utmärkt att pensla med olivolja eller någon annan matolja.


Våfflor
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
100 g smält smör

Blanda mjölet, bakpulvret och saltet. Rör ner mjölken och visp slätt. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Vista smeten slät. Grädda våfflorna i smort våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna.

Belskiska våfflor ca 20 st (http://www.vafflor.se/Belgiska-traditionella-vafflor)
7 ½ dl vätska, hälften skall vara typ mineralvatten, men utan bubblor.
125 g smält smör
3 msk socker
2 ägg
½ tsk salt
1 ½ tsk kanel
45 g kaksmulor (smörgåskex alternativ marianne)
12,5 gr jäst
½ kg vetemjöl
Ljumma mjölken och lös jästen i det.Blanda resten av vätskan med kaksmulorna. Tillsätt socker, salt och kanel. Tillsätt mjölet i smulblandningen. Rör i jästblandningen och äggen. Tillsätt det smälta smöret. Låt smeten jäsa till ungefär dubbel storlek. Grädda.

Örtvåfflor med skink- och pepparrotsröra 8 st
50 g smör
2 ägg
4 dl vetemjöl
4 dl iskallt vatten, gärna kolsyrat
3 tsk bakpulver
1 1/2 dl finhackade örter, tex oregano, persilja eller basilika.
1/2 tsk salt
smör till våffeljärnet

Skink- och pepparrotsröra
150 g skinka
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
2 dl gräddfil
2-3 msk finriven pepparrot (tänk på att pepparroten varierar i styrka, så smaka dig fram.)
1/2 dl hackad pesilja

1.Smält smöret och låt svalna. Separere äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt äggulorna, bakpulver, smält smör, örter o h 1/2 tsk salt. Låt stå i ca 30 minuter.

2.Gör skink- och pepparrotsröran under tiden. Finhacka skinkan. Rör ihop med senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja

3.Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna, ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast

Olearys

Ikväll har jag varit på Olearys med älsklingen och kikat på hockey. Härligt med seger för Luleå. Fick även med mig en fin topp hem :)

Nu blir det en nattmacka och sedan sängen.

Natti natti!

The Studio

Goddagens allesammans!

Idag bjuder jag på tre bilder från plåtningen med The Studio.

Fotograf: Ehlin Brywe

Ha en underbar dag allesammans!

Tacogratäng

500 g Köttfärs
1 ask Philadelphia (orginal)
1 burk Cream fresh
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
2,5 dl Riven ost


Blanda Philadelphia och cream frech i en gratängform.< /div>
Sprid ut över hela botten.
Förgrädda i ugn 200°c ca 3-5 min.


Stek köttfärs.


Blanda i Tacokryddan och tacosåsen.


Sprid ut köttfärsen över den förgräddade botten.


Strö på ost.


In i ugnen igen på 200°c tills osten fått en fin gyllene färg.


Färdig!


Serveras med tacochips och en god sallad.

Yasuragi - Japanskt spahotell

Hej Allesammans!

Jag måste bara säga "ÅÅÅÅÅÅÅÅÅhhhh vilken underbar helg jag har haft"
I fredags var vi som sagt på hockey och i lördags tog vi en lång promenad till Helenelund och igår överraskade älsklingen mig med att ta med mig på Yasuragi som är ett japanskt spahotell i Stockholm.

Föst när vi kom dit chekade vi in och kollade hur vårt hotellrum såg ut. Sedan bytte vi om till badkläder som vi fick där samt till yukata (japansk badrock) och badtofflor. Dessa kläder bär alla gäster på spat. Kändes lite lustigt under badintroduktionen när alla var lika klädda.

Bada på japanskt vis
(text tagen från Yasuragis hemsida)

I den japanska kulturen är badet en urgammal ritual som kräver gott om tid och som sker i ett behagligt tempo. Det är en ceremoni där det första steget renar kroppen, det andra själen. Du börjar i tvagningrummet. En rad träbyttor och pallar står uppställda längs väggen. Det är där du tvättar dig. Gör små, långsamma rörelser mot hjärtat. Fyll sedan byttan med vatten, lyft den över huvudet och skölj. Om och om igen. När kroppen är ren är det själens tur. Sjunk ner till hakan i den heta källan i tvagningsrummet. Eller inled med en långsam simtur i den stora bassängen. Sedan, när du känner dig redo, kan du stiga ner i utomhuskällan. Allt skall gå i ett lugnt tempo.


Det var supermysigt och vi tog även en varsin klassisk massage.
Senare på kvällen åt vi en fyra rätters middag med olika viner till varje maträtt.


Detta åt jag till förrätt. Till vänster: liknande en vårrulle fylld med nudlar och grönsaker. Till den var det någon stark sås :) Till Höger: Biffsallad. Påminde om rostbiff med gurka. Båda rätterna var jätte goda. Kristian åt samma biffsallad som mig och sushi.


Detta åt jag till varmrätt. Risotto med pumpa och någon form av supergoda bönor. En väldigt mild rätt som var god, och vinet ska vi inte glömma. Jag som inte brukar gilla vin ÄLSKADE det.


Men hjärtat tog hem priset för val av bästa varmrätten. Kött med betor, ris och lökring.


Så här fina var vi i våra yukatas som vi fick ha på oss under hela vistelsen.

Efter tre glas vin var och en cider/öl så glömde vi helt bort att fota efterrätten som var en kula citronglass och en skål med ostglass. Annorlunda smak, men väldigt go :) Synd jag glömde fota för det var väldigt fint upplagt med blommor och grejor.

Dagen efter åt vi en härlig hotellfrukost med massa frukt, yoghurt smoothie, bröd, ägg med mera.

Har ni inte varit på Yasuragi så rekommenderar jag det starkt och tycker att ni ska åka dit.

Lördag :)

Godmorgon allesammans!

Det här med att vakna tidigt har verkligen blivit till en vana för mig. Imorse när jag slog upp mina två små blå kunde jag bara inte vända på mig och försöka somna om igen. Så jag klev upp och gjorde i ordning en liten frukostbricka och sedan väckte jag älsklingen. Mitt i frukosten börja jag prata om hur fint väder det är ute och att vi borde gå ut på en promenad. Trötta hjärtat titta på mig och säger "jag behöver nog vila en liten stund till"..... "Haha, ja gör det du, klockan är bara 08:30".. Gissa om jag fick en mördande blick när han insåg hur tidigt jag väckt honom för att vara en lördagsmorgon. MOHAHAHAHAHA!

Igår var vi på hockey i globen. Dock var den fel lag som vann, med lite hjälp från domarna. Jag tyckte att båda lagen spelade bra, men så fort det blev en liten tackling från Luleås sida så blev det utvisning. Men men, jag hade det roligt ändå :)

Idag tror jag vi ska åka på småföretagsmässan och kika. Bara jag får upp min kära karl ur soffan. Haha stackarn. Han som har jobba hela veckan och egentligen skulle behöva vila lite!

Imorgon ska Kristian ta med mig på en överraskning för att fira 1 år tillsammans. Jag är så nyfiken, men får inte ett ord ur honom vad vi ska göra mer än "Du kommer att tycka om det"

Ha en underbar dag allesammans!

Myshörna :)


Frukost på säng

Den här härliga frukostbrickan överraskade jag älsklingen med imorse :)
Han fick även ett fint litet kort med personlig text på insidan :)

Frida ♥ Kristian

Idag firar jag och Hjärtat ett år tillsammans :)

Onsdag

Hejsan!

Idag har jag städat hela lägenheten och vikt en massa tvätt. Så nu är det fint här hemma igen :)

Tog en liten sväng till gallerian och handlade lite mat förut och blev så otroligt sugen på valnötskärnor. Jag kunde inte låta bli att köpa mig en påse. Första gången jag åt dem tyckte jag verkligen inte om dem, men jag gav dem en chans till och efter det tycker jag dom är supergoda och dessutom är dom nyttiga och innehåller omega 3 :)



Just nu väntar jag på att pastan ska koka färdigt på spisen. Idag blir det skinka (kassler) och ostsallad till middag. MUMS!

Hoppas alla haft en fin dag!

Tisdag

Godmorgon alla!

Det har varit lite tyst från mig här på bloggen ett tag. Har haft fullt upp känns det som.

I torsdags var jag på the studio och jobba och på fredagen stod jag både själv modell och sedan bakom kameran. Alla The studios i Sverige har en fototävling där de som jobbar får delta i. Så det var till den tävlingen vi fotograferade för.

I lördags så gjorde vi klar sista städningen i den gamla lägenheten och lämnade över nycklarna. Så nu slipper vi tänka på det. skönt!

Sedan har vi bara tagit det lugnt i helgen. Sovit för det mesta känns det som, men det behövdes! Kristian har varit duktig och både lagat mat och tvättat. Vilken karl jag har :)

Igår var jag på The Studio igen, och idag ska jag jobba på Kidsstudio :)

Ha en underbar dag allesammans!

Onsdag

Godmorgon!

Igår komma jag hem från Ullared med massa fina grejor. Bland annat nya gardiner till lilla rummet, ny fönsterlampa till sovrummet, nya kuddfodral till soffan, badrumsmatta med mera med mera. Kommer bilder framöver så ni får se :)

Idag blir det jobb på Kidsstudio:)
Ha en fin dag allesammans!

♥ Sovrum ♥

Säng och överkast från IKEA.
Finfilt som vi fick av Kristians mamma i julklapp :)

Godmorgon!

Godmorgon allesammans!

Sedan vi flyttade in i nya lägenheten har jag haft en förmåga att vakna tidigt varje dag. Imorse vaknade jag klockan åtta och igår innan jobbet vaknade jag klockan sju av mig själv. Så skönt att vakna tidigt och även vara pigg :) Jag som alltid varit en liten mullvad som gärna kryper längre ner under täcket när det börjar närma sig uppstigning. Hoppas bara på att det nya håller i sig :)

Ha en underbar dag allesammans!

Fönster

Stora sovrummet

matrum/V-rum, utgång till balkongen
v-rum
Lilla rummet

FASHIONSTUDIOBEAUTYSHOP

Nu öppnar Fashionstudiobeautyshop. VÄLKOMMEN IN!!

Fashionstudio gör det enklare för dig som konsument med en beautyshop där du enkelt kan beställa och få information om dina produkter.

Torsdag

Hallå!

Den där härliga och pigga känslan jag vaknade med i måndags höll inte i sig allt för länge. Efter jag fått i mig lite lunch började jag må tvär dåligt och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Det slutade med att allt kom upp, och mer detaljer tänker jag inte gå in på. Sista vändan var runt tolv på måndag natt, så det har iaf gått över 48 timmar nu. Tack och lov för avslagen coca-cola säger jag bara!!!

Jag hann iaf med en hel del här hemma innan jag började må dåligt, och idag tänkte jag försöka mig på resten och ev en sväng till gallerian. Få se om jag orkar bara. Har inte kunnat äta så mycket nu de senaste dagarna, så jag har ingen större energi. Men det vore skönt att få komma ut i det härliga vårvädret en sväng. Idag är det strålande sol och blå himmel :)

Besökstoppen
RSS 2.0