Snabbis

Ett snabbt inlägg med meddelande om att dagens squats gjordes tidigare ikväll. 110 st, 1 paus på 30 sek och satan vad det tar!
 
Natti Natti, imorgon blir det jobb!

Like a Swede - A Way of Living

 
 
Första gången jag såg denna video så skrattade jag så mycket så jag nästan fick ont i magen. Nästan lite hånande som om andra länder tycker vi som bor i Sverige är små bortskämda barnrumpor. Sen slog det mig, att så är det ju faktiskt! Saker som vi i Sverige varje dag tar oss förgivet så som A-kassa, sjukersättning, VAB, föräldrapenning, betald semester, OB-ersättning, tjänstepension, uppsägningstid,  existerar inte i många andra länder. Vi svenskar måste vara mer tacksamma över vad vi har rätt till!
 
Denna film har TCO, en facklig centralorganisation skapat. Syftet med filmen är att visa svenskar hur bra vi faktiskt har det, och hur mycket sverige med sin partmodell skiljer sig från de flesta andra länderna i världen.
 
Så nästa gång DU sitter i en sådan där *jobbig* telefonkö, tänk vad tur vi har att fackförbunden och A-kassor finns! Så det där med *vad jobbigt det är att ringa och fixa* är ett väldigt bortskämmt klagomål, inte sant? För jobbigt hade det varit om vi inte hade haft alla dessa förmåner. Så är du inte redan medlem i ett fackförbund, bli det idag!
 
 

Wii

105 squats gjorda idag! Har även hittat igen våra kontroller till Wii, så ikväll när hjärtat var på innebandyträningen passade jag på att köra lite yoga och balansspel.
 
Ska försöka ta detta som vana att köra några övningar varje kväll när Frank somnat. 
 
 

Hur du viker resårlakan

Varje gång jag viker våra resårunderlakan så tänker jag på min svärmor som lärt mig ett knep. 
"Trä alla hörnen över varandra, så dom hamnar i ett hörn". Det är superenkelt när man väl kommer på hur man ska göra. Nedan visas bildbeskrivning som jag hittade på Google.se
 
 
Eller så kan man göra så här:
 
 
 

Tresiffrigt

Idag var det etthundra squats som stod på schemat. Efter jag nattat Frank körde jag samtliga med en paus på cirka trettio sekunder efter sextio stycken gjorda, där efter resterande i ett svep.
 
Det går super bra det här! Känns mycket bättre än förra gången jag försökte mig på denna trettiodagarautmaning. 21 days to go, heja heja!
 
Idag var vi bjudna hem till "grannen" på play date och fika. Frank busade på medan lilla Linnea iakttog och skrattade åt varje rörelse han gjorde.
 
Carin hade bakat supergoda maränger och Frank blev bjuden på smörgåsrån, mumsigt!
 
Efter besöker hämtade vi "mormor" och for en sväng på dollar och handlade lite nödvändigheter. - Tack för sällskapet mamma!
 
 

Dag 7

Inatt sov jag otroligt dåligt pga mardrömmar och att det blåste så mycket ute. Drömde att det var beväpnade rånare som gjorde inbrott i huset. UFF! Inte blev det bättre av att Krille inte var hemma och jag halvsovandes drömmde att den pendlande blomkrukan ute på balkongen var en av rånarna. Haha, låter säkert jätte roligt att läsa,  men det var inte så roligt inatt!
 
Idag har Frank varit väldigt mammig. Inget annat har dugit än att blivit buren. Han totalvägrade sitta på golvet och leka, även om jag satt med honom. Just nu ligger han och sover för andra gången idag. Trött liten kille idag! måste nog snart väcka honom så han sover inatt.
 
80 squats är gjorda med Frank på magen. Fick dock ta en längre paus efter 30, då Frank inte var på humör. Men sen körde vi på igen :)
 
Nu ska jag titta till min lilla prins!

Natti Natti

Idag har vi haft fullt upp med att "greja" här hemma. Krille har snickrat på nedervåningen och jag har städat på övervåningen.
 
Här var det tidigare kaos, men efter att hjärtat slitit ut de hemmasnikrade och bågnande lagerhyllorna och snickrat ihop detta hyllsystem blev det ordning och reda. - tack älskade krille för att du "grejar" så som jag vill ha det!
 
Eftersom vi haft fullt upp idag med att flytta runt grejor, städat och haft besök av Franks Farmor, så kände jag ingen större lust till squatsen. Men jag sparkade mig själv i rumpan (ordmässigt så klart) och gjorde mina 75 st. Så nu kan jag stänga mina två små blå med gott samvete för idag.
 
Natti Natti!

Det flyter på bra

Igår hade jag vilodag från squatsen. Väldigt skönt då jag hade huvudvärk nästan hela dagen. 
 
På kvällen mådde jag iaf bättre, så jag och hjärtat passade på att gå ut och äta då Frank var hos "mormor" och "morfar" en stund. 
 
Oxfiléplanka, mums :)
 
Idag blev det 30 st squats med Frank och 40 st själv. Tycker det flyter på bra och hoppas jag inte blir sjuk, så jag kan förfölja hela schemat denna gång.
 
Idag har jag och Frank varit på krilles innebandymatch och hejat. Frank tycker det är superkul! Trotts att han var jätte trött, hade han inte tid med att blunda förrän vi satt oss i bilen.
 
Nu ska jag ta och krypa ner i sängen. Imorgon ska vi greja lite här hemma.
 
Natti Natti!

Klar

Dagens squats (60 st) gjorda! Denna gång blev det utan Frank, då han ligger och sover. Men jag kan berätta att det kändes i benen från igår. Att ha en bebis i famnen som väger 10,3 kg och samtidigt gör squats är rätt så påfrestande. Tur Frank tycker det är kul!
 
 
 Att åka pulka är superskoj tycker Frank! Denna bild fotade jag igår när vi var ut.
 
Nu väntar jag bara på att Frank ska vakna, så ska vi ta en tur ut till Birsta.
 
Ha en underbar dag allesammans! I morgon är det fredag, snart helg :)
 

Elva Noll Fyra

Morgonträningen avklarad! 55 squats med Frank på magen. Känns i benen kan jag lova! Passade även på att göra lite rygglyft och den där "hunden". - Skönt, nu känner jag mig duktig!
 
 
Frank körde lite styrka på morgonen han med.
 
Har även hunnit med lite nytta här hemma. vikt tvätt, startat en tvättmaskin, plockat i diskmaskin och varit ut med soporna. 
 
Nu ska vi klä på oss och gå ut och åka lite pulka.
 
Hoppas ni får en underbar dag!

30 day squat challenge

Tänkte jag skulle ge mig på 30 dagars utmaningen med squats igen. Förra gången tog jag mig enbart till dag 17. Efter det åkte jag på en rejäl förkylning med feber. Även om inte övningen tog så lång tid att göra, ville jag inte pressa kroppen då jag mådde så dåligt. Tyvärr så tog det så lång tid innan kroppen återhämtat sig att jag tappade motivationen att hoppa på utmaningen igen. Jag ville köra i 30 dagar och inte ta en paus där i mitten. Men nu är jag "på't" igen. Så heja, heja mig!
 
 

Today

Idag blev det en promenad längs Strandvägen tillsammans med grannen och våra småtroll. Blev totalt 2,7 km. En härlig promenad men otroligt tung då det var moddigt på många ställen och vår vagn är inte så snövänlig. kommer säkert ha träningsvärk i benen imorgon.
 
 
Efter promenaden for vi och handlade på ICA. Frank tycker det är superkul att sitta i barnsittsen på kundvagnen och leka med kedjan som man låser fast kundvagnarna i varandra med. Han satt så snällt och spelade på läppen, titta sig omkring och pillade på kedjan.
 
Nu ska jag fixa lite kvällsfika och mysa ner mig i soffan och titta på någon serie eller film.
 
Natti natti!
 
 
 

10 månader

Igår blev Frank hela 10 månader! Åh, tiden går så fort! Nyss var han bara en liten plutt som bara låg stilla och snutta på gosen och nappen. Nu är han en livlig liten kille som reser sig upp efter allt, öppnar alla lådor han når, spelar på läppen och gör en massa bus!
 
 
Han har även hunnit fått 5 tänder och en 6:e ser snart ut att vara på G att spricka igenom. Han älskar att springa och sparka boll när vi håller Honom i händerna och sover gör han i eget rum.  Lill vännen vad vi älskar dig Frank!

Heja pappa!

I lördagsmorse var vi uppe med tuppen och kollade på "pappa" kristians innebandymatch klockan 8.15. "Heja pappa, vad kul att vi vann".
 
 
 
 

Torsdag

Klockan är 19.30 och Frank ligger i sin säng och har precis somnat. Idag har vi busat, städat lite, skottat snö, varit på affären och haft besök av "mormor". En mysig torsdag helt enkelt.
 
Ikväll kommer även mitt stora hjärta hem. Som jag längtar! Hoppas han kommer snart, för mina ögon håller på att trilla igen. Vill hinna ge honom en puss innan jag somnar :)
 
Frank fick smaka apelsin för första gången. Mums tyckte han det var. Han sög på klyftan som om det vore en av hans nappar.
 

Kusinmys

I måndags for vi och hämtade myran som sovit hos oss i två nätter. Frank har haft jätte kul med kusin Teomina. De har haft saftkalas, tittat på film, åkt pulka, haft sagostund och busat massor. 
 
 
Igår kom även kusin Texas och moster Linda hit och åt middag och busade lite med oss.
 
Nu sover Frank gott i sin säng sedan 45 minuter tillbaka.

Saftkalas

Frank bjuder kusin Teomina på saftkalas.
 
 
 
 
 

Gårdagen

Igår invigde vi Franks pulka som han fick i julklapp av oss. Frank tyckte att det var super kul, men lite kallt om näsan.
 
Efter pulkåkningen for vi till Elias som fyllde 2 år i söndags. Där bjöds det på tårta och Frank tyckte det var smaskens!
 
Sedan for vi förbi "mormor" och "morfar" en sväng på hemvägen.
 
Innan vi for hem åkte vi och hämtade kusin Teomina som har sovit hos oss i natt.
 

Eget rum

Igår flyttade vi in Franks säng till hans rum. Han har tidigare sovit själv några gånger i lägenheten i Stockholm och även en gång här hemma då både jag och Krille somnade på soffan. Men igår provade vi på riktigt, å det gick super bra!
 
Den senaste månaden har Frank inte somnat förrän efter nio-tio på kvällarna och varit väldigt svårnattad. Igår åt han vällingen i vår säng och sedan bar jag in honom till sitt rum. Inte en protest och somna gjorde han på egen hand innan klockan var åtta. Underbart! 
 
Han vaknade några gånger under natten, men somnade om själv. Utom en gång vid tretiden, då hitta han inte sin tutte och hade sparkat av sig täcket. Men med lite omstoppning och återfunna nappar somnade han om snabbt och sov till klockan åtta. - Underbart, hoppas det fortsätter så här bra!
 
 
 

Stolt mamma

Det finaste vi gjort, det finaste vi har och det finaste som finns - det är vår son Frank! 
 
 
Jag är så otroligt lycklig och stolt över att vara mamma till Frank. En sådan fin och snäll kille var det svår att föreställa sig att vi skulle få. Så otroligt snäll, harmonisk, omtänks och full av liv. Han är bäst helt enkelt, det är vår son!
 

9 månader

Den 19 december blev vårt lilla hjärta hela 9 månader. Tiden går så fort, hänger snart inte med! Framför allt hinner jag knappt uppdatera här.
 
 
Du blir allt mer och mer bestämd och visar både med ljud och kroppsspråk vad du vill. Ljud av alla desslag är superkul och spännande. Speciellt de som kommer från munnen.
 
Fyra tänder har du hunnit få och du älskar att få smaka mat från mamma och pappas tallrikar. Hellst av allt vill du plocka själv.
 
Du lyckas nu med att krypa upp på den nedre hyllan på soffbordet, öppna kylen och frysen med "fotpedalerna" och du går när vi stödjer dig under armarna.
 
Älskade lilla vän - vad vi är stolta över dig!

Besökstoppen
RSS 2.0