Snabb uppdatering

Tjingeling, Nu har det varit fruktansvärt glest på bloggfronten. Har bott ute på Essvik de senaste veckorna, och idag är det första gången på evigheter som jag sitter i min egen soffa och bloggar över huvud taget.

Har jobbat nästan varje dag nu, och de få dagarna som jag varit ledig har det blivit en dag solandes. Så jag kommer åter bli miss snövit.

Jag, Jonna och Ida for till sthlm förra veckan. Jag var på en tv intervju och efter det gick vi på grönan. Jag hade nojat mig hela resan och sagt att tant Frida åker bara barnkaruseller så ni får roa er själva om ni vill prova på någon av värstingarna. Men väl där tog jag tätet. Först berg och dalbanan, sedan blev det Katapulten, Popexpressen, Extream, katapulten igen, Insane och avslutningsvis blev det Tilt. Jonna skrek hela vägen upp "Jag hatar dig Frida". Så efter det kan man fråga sig vem av oss som är tant;)  

 Har spanat in en lägenhet som jag längtar efter att få åka och ta en titt på. Det är en nyrenoverad fyra som jag hoppas kan passa perfekt till boende och studio.

Igår var jag duktig och skrev in mig på arbetsförmedlingen. Jag är inte arbetslös, men de har en intressant kurs som jag ska gå :) Den 10 augusti har det en starta eget kurs.

Nu blir det mycket info i korta meningar märker jag. Skulle jag skiva utförligt får jag ta ledig i helgen och sedan får ni en hel roman att läsa. Men det orkar inte jag, så ni får nöja er med en snabb uppdatering.

Träningarna inför Drakfestivalen går galant. Tjejerna är suveränt duktigt, men bättre kan det bli ;)

Nu ska jag kika lite på tv och bara slappa! Imorgon blir det jobb 10-19.30. tjingeling!

SailorFoto: Hannadi El Assir
Redigerad: Frida Hjortén
Modell: Frida Hjortén
Smink och kläder: Hannadi El Assir

Bangkok

Sitter nu här med min vän Linda som även ska åka med till Thailand. Vi har käkat pizza och köpt 1,1 kg godis och kikat på både lägenheter, hus och resor till Bankok. Är oerhört taggad nu!

Miss Universe Sweden 2009

file:///Users/fridahjorten/Desktop/Bild%2020.png


Snövit och de tre roliga sakerna

Tjeniksen,  Har inte blivit mycket solljus för min hud i sommar, trotts det underbara vädret. Har för den mesta delen legat inne och varit sjuk och när jag väl varit på benen så har det blivit jobb. Men det var väl kanske lite av det som var planerat. Inte att vara sjuk, men att jobba stjärten av mig i sommar oavsett väder och vind och nöjen. 

Har nu jobbat under hela Sundsvalls Gatufest, men jag har ändå hunnit med att knata runt på stan och sett några artister. avslutade min fjärde dag i sträck och har två dager till innan en kort ledighet på två dagar innan jag kliver på jobb igen. Hade det inte varit för min rygg så hade jag tyckt att det var riktigt roligt att jobba nu med tanken på att jag vet att jag jobbar för pengar till något roligt i höst och vår.

Till hösten drar jag, grannen Johan och ett helt gäng till Thailand för att leta reda på Johans biologiska föräldrar. Spännande säger jag, och jag lovar att ta med kamera för att dokumentera! Men innan dess Har Johan lovat att ta fram papperna på föräldrarnas namn så jag kan göra en liten efterforskning redan här hemifrån. (Vet att du läser) Bäst du letar fram papperna nu!

Nästa hållplats blir en make up utbildning i Borlänge som jag kikat ut. Får se om jag får med mig min vän Hannadi också som även redan är duktig på make up.

En till trevlig sak som ska ske är mitt företag som jag ska dra igång. Har inte haft så mycket ork nu på sistone så det har inte blivit så mycket mer än brainstorming i mitt huvud. Men snart ska jag ta och ta tag i det ordentligt.

Ja, nu är det dags för sängen igen. Men innan dess tänkte jag lägga upp en fin bild på mig själv som är tagen av Lennart Schyberg. Det var till hans årliga projekt som gick ut på att fota 365 personer som fyllde år på en var sin dag under året. Temat var hubba bubba tugummi. http://www.schyberg.nu/2009PROJECT/index.html 


Foto: Lennart Schyberg
Modell: Frida Hjortén

Uppdatering

Tjeniksen! Nu var det verkligen år och dagar sedan jag skrev här.  Har till och med hunnit få lite skäll av Julia om att jag borde uppdatera här.

Kan börja med tävlingen som gick bra :) Var mycket väntande och lite strul, men jag lärde känna många nya modeller undertiden, När väl showen drog igång så var den över på ett ögonblick så so det alltid brukar vara. Det blev dock ingen placering denna gång, men ett Tyskt företag har hört av sig som min agent håller på att kika lite närmare på.Dåså, vidare till studenten som känns som en hel evighet sedan! Vaknade klockan kvart i sex på morgonen och sedan var det bara att pallra sig vidare till busbacken för att avnjuta en härlig champagnefrukost tillsammans med mina klasskamrater och resten av alla studenter som gick ut samma dag och plus några till som inte gått och lagt sig ännu.

Lite senare pallrade vi oss ner till skolan för att delta i Guldtrofén. Kors i taket, men min klass la faktiskt ned lite energi idag och hur roligt var det inte att dansa? Vi var banne mig bäst, men tyvärr så blev det ingen placering här heller.

När Guldtrofén var avklarad var det snabba ryck hem och duscha och byta om till studentklännigen. Tror aldrig jag varit så snabb tidigare. Hann till och med sätta mig ned en stund och avnjuta en kall cider innan syster skjutsade ned mig och Julia till skolan igen.

I aulan satt jag bredvid Michel och Malin, och hade det inte varit för att jag och Malin blev som två små åtta och ett halvt åringar igen så hade jag antagligen somnat på stört. Vi satt och fyllde i rektorns meningar och resten av folket som skulle babbla på. Men mitt i allt så ropar de upp mitt namn "ÅRETS FOTOGRAF FRIDA HJORTÈN". Jag blev något paff. Nog har jag kämpat hårt och alltid nått högsta betyg:)

Efter aulan kilade vi iväg till klassrummet. Vår rektor höll ytterligare ett tal för oss, men jag tror knappt att det var någon som lyssna, även om vi försökte. Alla var så till sig och upptagna med att skriva i varandras mössor. Inte förrän hon sa att hon hade ytterligare stipendier att dela ut så blev det lite ordning på oss. Rektorn var lite förvånad och tyckte det var lite roligt att det var så många i vår klass som lyckats så bra med betygen att de fick stipendium, och nog fick lilla linslusen Frida ett ytterligare :) Efter det gick allt väldigt fort. Pang bom och sedan hade man en massa nallar och grejer runt halsen.


Efter att åkt ett par varv runt staden och skrikit oss hesa på lastbilen så kom pappsen och hämta mig i finbil :) Timothy bleb hyffsat nöjd då jag bad pappa plocka upp honom efter vägen. Jag satt bara och väntade på att han skulle säga att bilen var trasig och saknade tak, men jag satt mest tyst och tittade åt alla håll och kanter.

Väl hemma så bjöds det på en dundrande buffé tillsammans med mina vänner :) Fick jättefina presenter, bland annat blixtrar och en slav, presentkort och en massa smycken. Tack allihopa!

När alla åkt hem så tänkte jag försöka vila en stund, han precis stänga igen ögonen då Kicki kommer ut springandes från toaletten och skriker "FÖRFEST". Ja så då vad det bara att kliva upp och dra sig vidare till gatan nedanför. Där bodde Johan, men dom var inte så roliga då de inte ens hade en tanke på att gå ut. Så vi drog oss vidare ganska snabbt med Matte gav sitt löfte på att han skulle följa med ut imorgon.

Vi drog vidare till Aveny, och jag blev ganska paff då vakterna var så snäsiga och elaka. Men väl inne förstod jag varför. Det var rena rama dagis discot. Glas som flög genom löften folk som skulle trampa under och på fötterna trotts att det inte var så trångt. Nä uff och fy tänkte vi och börja söka oss vidare. Kicki åkte hem, men jag och Rakel drog vidare på BK. BK=Barn Kalas som jag brukar säga, men denna gång var det riktigt trevligt. Efter det drog vi vidare på efterfest och ungefär vid sex tiden var vi hemma och nedbäddade i sängen igen efter att varit vaken i ett dygn.

Dagen där på kände jag mig ganska slut i kroppen, men inte hindrade det Rakel och mig från att ta en ytterligare ute kväll! Det blev förfest hos Matte och vi hade riktig trevlig må jag säga :) Sedan bar det vidare ner till stan där vi fortsatt att ha det trevligt tills lilla Matte inte tålde mer och fick åka med farbror blå och sova. Jag, Rakel och Johan tog en taxi hem och vips så hade jag en ny granne att umgås med. 

Bitterfitta som jag tydligen såg ut att vara första gången vi träffades ändrade Johan snabbt uppfattnig till något bättre. Men man kan fråga sig om han fortfarande håller sig till det bättre då jag varje dag få en liten pik om att jag verkar så sur av mig. Inte är jag det heller, kanske lite trött, men inte sur! Men i grund och botten kanske det bara är för att retas lite, vem vet?

Över till det tråkiga. För två veckor sedan fyllde jag 20 år. Jag blev tant helt enkelt och på köpet fick jag en hög sjukhusräkning och mådde pest medan Johan fick pina. Blev stamis på sjukhuset och till och med sköterskorna började skämta eftersom jag var där så ofta. Vad det är frågan om vet vi ännu inte, men jag må säga att jag har en snäll granne som skjutsar mig över allt, torka spya och samtidigt har ett leende på läpparna.

Nu ska jag sova, men jag lovar ett trevligare slut på nästa inlägg. Ni har ialla fall fått en lång men kort uppdatering nu.

Tjingeling!
Besökstoppen
RSS 2.0