Nam nam...

... Från vårt trädgårdsland :)
 
 

4 månader

Idag blir vår älskade Frank 4 månader :) Vad passar inte bättre att fira dagen med att lära sig "high five"? Han är så söt vår lille man. Sätter upp lillhanden mot min hand när jag säger "high five".
 
 
En annan grej som är populärt nu är att sitta hela tiden (med stöd). Lägger vi ner honom på rygg gör han situps tills han får komma upp. - man ser ju så mycket bättre när man sitter upp ju!
 
 
Annars är fötterna väldigt roliga också!
 
 
När han blir trött av allt bus och lek, så är det mysigt att krypa ner i mamma och pappas säng och kolla på lejonkungen, på mammas telefon. När youtubeklippen är slut, så "öhhhh" tills ett nytt startar.
 
 
 Grattis på din 4-månadersdag, lillhjärtat!

Tips vid magknip för de allra minsta

När Frank bara var några veckor gammal, hade vi besök av bästa Bea och hennes söta Elias.
 
Bea tipsade mig om att linda en filt till en lång korv och lägga under Franks ben och upp på sidorna samt bädda in honom med ett täcke eller filt. Detta för att underlätta gaser att komma ut, så lille man inte skulle få magknip, samt en trygghetskännsla när han blev inlindad och fick ligga lite trångt och varmt på samma gång.
 
 
Detta fungerade jätte bra för oss, och Frank tyckte det var mysigt att sova trångt och med benen lite i högläge, precis som om han låg i vår famn.
 
Har du några tipps på hur man förebygger och underlättar magknip för de små? Dela gärna med dig av dina bästa knep i en kommentar.
 
 

Gustav & Frank

Tänk vad veckorna går fort, och inte tala om dagarna! 
 
Förra veckan hade vi besök av Anna och hennes lille Gustav, från föräldragruppen. Supermysigt och så kul att se grabbarna tillsammans :) vi fikade gofika, gick på promenad och busade med grabbarna. 
 
 
 
De fina bilderna tackar vi Anna för :)
 
 

Nu är mommen och moffa hemma igen!

.... och vad mycket presenter de hade med sig till mig, från semestern!
 
 
 
3 st boddys
1 st fleesdress
1 st badrock
1 st långärmad Pippi tröja
2 st dregglisar 
1 st muminbadlakan
2 st nappflaskor
3 par strumpor
1 st termos
1 st labankudde
1 st gipsavgjutningsram
1 st touch cube
 
 Puss och tack snälla mommen och moffan!
 

Projekt bokhylla

Denna bokhylla har jag, mina syskon och även min mamma haft som barn. Nu har jag slipat och målat den åt Frank. Är riktigt nöjd med resultatet. Hoppas Frank kommer gilla den!
 
 
 

Förra veckan...

Kom våra underbara vänner Rakel och Jonathan från Sthlm och hälsade på oss. - Superkul att ni kom!
 
På kvällen blev vi bjudna hem till syster på middag, och jag tror vi satt där och surrade fram mot tvåtiden innan vi for hem.
 
På onsdagen blev det pannkaksfrukost tillagad av Jonathan. Senare på dagen åkte vi in till stan och kikade på utsikterna från norra- och södraberget, tog en titt på stan och hämtade sedan hjärtat på tågstation.
 
Torsdag blev det en till sväng in till stan för lite langos och lite titt i affärer. Efter det åkte vi och handlade mat, for hem, grillade och badade tunna. - super mysigt!
 
På fredagen var det dags för våra vänner att åka hem, men innan dess hann vi med lite fler affärer :)
 
Superkul att ni kom, och hoppas vi ses snart igen! Och tusen tack för de goda maträtterna ni tillagade. Riktiga kockar är ni!
 
 
 
På lördagen blev det himlandet på dagen, en snabb sväng till birsta och sedan lite grill- och badtunnafest här på kvällen.
 
 
 
Och slutligen söndag, "Husdag". Vi hann med en hel del. Mest älsklingen då jag tog hand om Frank och fick åka på Ikea en sväng för att handla grejor vi behövde. Nu är mitt jordgubbsland nästan klart. Bara lite nät som saknas. Som jag har slutit med det, men nog blev det skillnad! Fina staketet tackar jag hjärtat för, men resten har jag rensat, grävt och slitit med.
 
 
En händelsefull vecka med andra ord, som vi gärna upplever igen!

Munnen den ska...

Skratta och vara glad, tycker Frank :)
 
 

Pannkaks kungen

 
Tänk om man hade sådan här lyx varje morgon, med en egen kock som gräddar pannkaka till frukost!
 
 

Vår lilla tuffing

Idag blir vår tuffing 15 veckor! :) fina, fina du, vad vi älskar dig! Du är det finaste vi gjort och älskad från första stund!
 
 
 
Just nu har vi morgonmys i sängen, men ska snart kliva upp för att göra oss redo att åka på mjölkskola". Läkarna misstänker mjölkallergin då Frank haft/har eksem på kinderna sedan födseln. Jag hade ingen aning om att eksem på kinderna var en symtom på mjölkallergi, men så är det. Hoppas vi får bukt på eksemen nu!
 
 
 
Althera är en mjölkfri ersättning som vi ger Frank just nu. I början var det jätte jobbigt att byta ersättning. Smaken är sig inte lik den ersättning vi haft tidigar, och han tyckte inte alls om den till en början. Han blev även gasig och rapig i början, men nu har det blivit bättre :) Hoppas eksemen försvinner nu!

Blå bil

Frank gillar bilen, han fått av sin moster :) med den blir magträningen roligare. - tack så mycket "moster".
 
 

Besökstoppen
RSS 2.0