Måndag

Godmorgon allesammans!

Jag vaknade för en timme sedan med ett leende på läpparna och ett sug efter att få fortsätta göra fint i lägenheten.

Om en vecka ungefär så åker jag ner till Ullared med syster och två vänner till henne :) Ska bli roligt att köpa lite nytt pynt och grejor till lägenheten. Måste börja skriva en liten inköpslista snart :)

Nu ska jag fortsätta greja på här i lägenheten :)

Ha en underbar dag allesammans!

Äntligen ny lägenhet!

Äntligen har vi flyttat in i vår nya stora fina lägenhet.

I fredags fick vi nycklarna och självklart flyttade vi in på direkt. Med hjälp av mamma, pappa och syster gick flytten snabbt och smidigt och nu är nästan allt på plats :) Det är några kartonger som fortfarande står och dräller, men det ska vi försöka ändra på under morgondagen :)

Just det, fick lite fina presenter av IKANO när vi flyttade in. Dels ett presentkort på IKEA, lite kryddor och en blomma. Super snällt av dem och otroligt uppskattat av oss.

Fick även superfina inflyttningspresenter av mamma, pappa och syster. Tusen tack ännu en gång för presenterna och all hjälp vi fick!!!!

Ska försöka lägga upp lite bilder här framöver så ni får se hur fint vi fått det med alla möbler mm.

Ha en fortsatt härlig söndagskväll och en trevlig kommande vecka!!

Torsdag

Godagens allesammans!
Känns som om denna dag kommer bli låååååång. Längtar så fruktansvärt tills imorgon, men det tror jag inte ni har missat att jag gör :)

Vet inte om gårdagens inlägg misstolkades lite ;) Jag skrev att det känns som vi är med i "extrema samlare". Vart man än går i denna lilla lägenhet så får vi klättra över kartonger eller möbler. Dels beror det på att vi kanske inte staplat dem på bästa sätt och sedan har vi väldigt litet här. Och ni som flyttat tidigare vet hur mycket köksprylar tar plats i kartonger. Och inte kan man packa en kartong full med bara tallrikar och glas mm, för då kommer den  inte gå att lyfta utan att botten går i kartongen eller en rygg som går sönder.

Idag tänkte jag gå och kika om det finns någon tvättid ledig och sedan tänkte jag gå på en promenad för att saml på mig lite friskluft. Känns som om det kan behövas inför helgen :)

Är så lycklig. Både min mamma, pappa, syster och hennes lilla prinsessa kommer ner i helgen och hjälper oss att flytta :) Nu var det inte så länge sedan jag var upp och träffade dem, men jag saknar dem ändå :)



Mamma och Lillmyran på julafton 2010



1 Dag kvar!

2 Dagar kvar!

Goddagens!

Nu finns det inte så mycket mer vi kan göra i denna lilla etta förrän vi flyttat alla våra saker.

Hej och hå, må jag säga vad grejor vi ha. Nog har det gått fort att packa, men det känns lite som om man är med i det där tv-programmet "extrema samlare" med folk som samlar på saker och inte kan slänga. Var man än gå så får vi klättra över kartonger och möbler. Nu längtar jag ännu mer tills vi kan flytta så vi får ett hemtrevligare hem!

2 Dagar kvar!

3 Dagar kvar!

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi får nycklarna till nya lägenheten. Jag längtar sååå!

Idag har jag tömt hela klädkammaren och städat ur den. Har även packat mycket från köket, så nu är det inte mycket kvar att packa.

Kristian har tagit isär våran bokhylla också, så nu återstår snart bara att flytta allt.

3 Dagar Kvar!

Fridas köttfärslimpa

Jag lovade ju att lägga ut receptet på min köttfärslimpa om den blev god. Så här kommer den :)

400 g Köttfärs
1 ägg
persilja
2 dl mjölk
3/4 dl ströbröd
1 röd lök
1/2 burk tacosås (medium)

kryddor: Chili, paprika, vitlökspulver, salt och peppar.

Sätt ugnen på 175c. Skölj och hacka persiljan och rödlöken i önskat små bitar. Lägg ned alla ingredienserna utom tacosåsen i en bunke. Krydda efter önskad smak och blanda allt. Lägg ut "degen" på en plåt med bakplåtspapper. Knåda den till en form av en limpa. Gör en liten men lång skåra i mitten på längden av köttfärslimpan. Häll i tacosåsen i skåran.

Tillagas mitt i ugnen på 175c i ca 45-60 min.

Serveras med ris.

Ett tips: Lägg i en buljongtärning i risvattnet under kokning för att få en godare smak på riset. Går även bra att krydda med egna kryddor efter smak.

Flyttstök

Just nu är det kaos i vår lilla etta som vi bor i nu. Det är flyttkartonger och grejor överallt. Vi (jag) har påbörjat packningen inför flytten, och nog har jag kommit en bit på vägen. Har dessutom påbörjat utrensning av min garderob. Har inte kommit så långt ännu, men har redan fyllt en ICA-kasse full.

Igår tog kristian med sig kartongerna hem från Kids4life, som vi fått. Så nu har vi lite mer att packa i.

Måste ta och skruva isär bokhyllan från Ikea också.
Har kollat lite på sängstommar från Ikea, då vi nu bara har vanliga ben på våran säng. Har hittat en som jag tycker är snygg :) Vad tycks?

Praktiskt med förvaring under sängen också :)

6 Dagar kvar!

Lägenheten

Hallen. Hatthyllan ska bytas ut.

Badrum. Här i hörnet ska tvättmaskin och torktummlare stå.
Toalett.
Dusch och toalett.
Stora sovrummet
Lilla sovrummet.
vardagsrum & matrum.
Köket. Här ska vitvarorna sättas in. Kyl, frys, spis, diskmaskin och micro.

Alla väggar ska målas om till stockholmsvit, då målaren tagit fel färg.


7 Dagar kvar!!

Sundsvall

Goddagens!
I lördags tog jag 08.28 tåget till Sundsvall för att hälsa på familjen. Dagen i Sundsvall började med att Syster hämtade upp mig på tågstationen. Vi tog driven på donken och handlade lite lunch innan det bar av ut till birsta för ett besök på Drakborgen.

Väl på Drakborgen fanns det iget hejd på lillmyran. Hon skulle testa allt och ville gärna ha med moster i alla rutchkanor. Gå, vad är det när man kan springa hela tiden??!! Ja lillmyran är snabb i benen och ibland var det till och med svårt att hålla tempo med henne.

Efter Drakborgen tog vi en snabbshopping i Birsta galleria för att köpa en alla hjärtansdag present till mor och far. Efter det bar det väg hem till syster för att laga tacopaj.

Vid sjutiden gick vi bort till bror och firade Julia och morfar som fyllde/hade fyllt år. Kvällen blev lång med mat, fika och yatzy.... Jag vann :)

Under söndagen tog jag och brors tjej en sväng hem till mor och far. Vi åt lunch, surrade en massa och sedan påbörjade jag urstädningen av mitt gamla förråd. När vi flyttade ner till sthlm så var det svårt att få plats med alla våra saker i en 35 kvadratare utan förråd. Så vi lämnade en hel del grejor här i Sundsvall.

Under måndagen följde jag med lillmyran på dagis. Roligt att se hur hon leker med alla barnen mm. Efter en heldag på dagis åkte jag och lillmyran med mammsen hem och fortsatte städningen av förråd. Denna gång var även Kristian med. Mycket som skulle slängas och en hel del bestämde vi oss för att ge bort också.

Nu sitter jag hemma hos mina föräldrar. Ikväll ska jag åka och hälsa på mina barngrupper som jag undervisade i Matfors innan jag flyttade ner till Sthlm. Ska bli roligt att se vad de nya danslärarna har lärt dem :)

                                                                    10 dagar kvar!


Onsdag=Ledig dag

Idag är det onsdag, och denna vecka betyder det ledig dag. Dock har jag inte gjort så mycket idag. Har varit på banken, postat ett brev och bara tagit det lugnt. Sådana dagar behövs ibland också.

På fredag blir det jobb igen, och sedan funderar jag på att åka upp till Sundsvall i helgen. Har inte träffat familjen sedan jul. Saknar dem så otroligt mycket! Det är nog enda nackdelen med att jag bor i Stockholm. Att det ska dröja så länge mellan gångerna man träffar familjen, och att man bor så långt ifrån varandra.

16 Dagar kvar!

Lördag

Goddsgens!
Är äntligen uppe på benen igen efter fyra dagars feber och förkyldning. Förkyldningen är dock kvar, men skönt att febern är borta "peppar peppar".

Jag har en underbar karln som stökar runt i köket för tillfället och lagar lite brunch. Vi tog en lång sovmorgon idag, och sedan har jag varit och inhandlat lite mat. Träffade Hannadi i Gallerian som var här med två vänner. Kul och se henne igen :)

Imorgon har "vi" visning på lägenheten vi bor i nu, så idag ska vi städa och göra fint här hemma. Inte så långt kvar tills vi flyttar nu!! Måste ta och skaffa oss lite flyttkartonger och börja packa snart. Har lite plastbackar vi skulle kunna packa en del i, men dom är utan lock. Det är nog bäst vi fixar fram lite kartonger också.



                                                           20 dagar kvar!


Besökstoppen
RSS 2.0