Lina & Sofie

Har haft finfrämmande av Lina och Sofie. Vi åt lunch surrade massa och fikade. Tusen tack för sällskapet och de fina presenterna till bebis!
 
 
 

Smått och gott

Hittade lite smått och gott på bokrean :)
 

Godmorgon

Det ser nästan ut som om det brinner, men det är bara en morgontrött sol som är på väg upp :)
 
 
Idag får jag finbesök av Lina och Sofie :) Men först ska jag och magen försöka somna om en liten stund till.
 
Önskar er alla en underbar dag!

Plötsligt händer det!

Var förbi mamma och pappa efter jobbet idag, och se så söt liten "alla hjärtans dag" present i efterskott jag fick :) tack så mycket snälla ni!
 
 
Somliga har tur. Pappa hitta en oskrapad triss, "det blev inget..... Eller jo!" :)
 

BOKREAN

Imorgon startar bokrean på jobbet :) Ska bli så kul att jobba. Älskar när det är ruchigt och mycket kunder! :)
 
Vi öppnar klockan sju, men jag börjar inte förrän klockan åtta. Funderar på att åka ut tidigare för att fynda lite böcker jag med :) Har redan tittat ut lite titlar jag skulle vilja ha.
 
 
Ska ni handla något på bokrean?
 

Underbar busschaufför!

Hihi, vilken underbar busschaufför jag åker med till jobbet idag. Hälsar oss hjärtligt välkomna, trevlig resa och att vi ska kliva av försiktigt så vi inte halkar :) Han måste älska sitt jobb! Önskar alla busschaufförer var så glada och trevliga :)
 
Haha, underbart! Nu ropa han i högtalarna "Åhhh, solen! Om ni tittar ut nu så ser ni solen!!! Den finns, den har inte försvunnit!!"
 
 
 

Godmorgon

Idag blir det jobb igen. Så kul! Trivs underbart bra på mitt jobb tillsammans med trevlig personal och roliga arbetsuppgifter :)
 
Igår blev vi nästan klar med tapetseringen i vårt sovrum. Enbart fondväggen kvar, som vi håller på att fundera om vi ska ha en fondvägg på eller inte. Men jag tror det blir det :)
 
 
Sedan är det lite annat fix som nya garderober, lister, nytt golv och målning av balkongdörren och så vidare kvar att göra.
 
Vi tar det lite efter som, då det hinns med. Hjärtat jobbar på veckorna och ibland på annan ort, så det är nästan bara under helgerna som vi hinner jobba tillsammans. Men jag känner ingen stress med renoveringen. Visst vill man gärna ha allt klart på en och samma gång, men jag vill inte att vi slarvar med något på grund av brist av tid och ett orimligt slutdatum. Det får helt enkelt ta den tid det tar. Huvudsaken är att vi gör något och inte ger upp, så blir det klart till slut :)
 
Hoppas ni får en underbar dag!
 
 

Renovering i full gång!

Nu är renoveringen i full gång. En vägg är riven, ett rum är till hälften nytapetserad och gardinerna sitter nu uppe i så väl kök, vardagsrum och på kontoret. Underbart! Nu en liten paus innan vi fortsätter med tapetseringen :)
 
 
 
Tusen tack svärmor och Anders för all hjälp!

Mums!

 

Lördagsmys

Kan man ha en mysigare lördag än komma hem från jobbet och ha finfrämmande av svärmor och A och dessutom bli bjuden på supergod tacogratäng i sitt eget hus? Tack underbara ni!
 
Nu väntar vi på efterrätten som precis stoppades in i ugnen. - Bär och frukt toppad med vit choklad. Mums!!
 
 
Imorgon blir det jobb igen medan hjärtat, A och svärmor kommer greja på lite här hemma. Kommer bli spännande att se när jag kommer hem vad de sysslat med :)
 
Nu är det dags för efterrätt!
 
Hoppas ni också har en mysig lördagkväll:)

Förvärkar

Inatt har jag vaknat ett x antal gånger av små förvärkar. Som tur var så avtog dom och jag kunde åter somna om. Visst längtar vi efter vårt lilla hjärta, men ett litet tag till får bebis allt stanna kvar inne i mammas mage! Vill Hinna fotografera fina gravidbilder tillsammans med pappa Kristian och lite annat innan liten tittar fram. Hoppas vi hinner med det under denna helg :) Skulle vara skönt att få sådant avklarat, så jag slipper känna mig småstressad av att vi inte ska hinna. Endast 24 dagar till BF!
 
I helgen kommer svärmor och A ner och hälsar på :) Skönt att få lite hjälp med renovering i huset och självklart roligt med trevligt sällskap :) Dock ska jag jobba, men det är kanske lika bra så jag håller mig undan från färg, tapetlim och så vidare. Hinner ju umgås på kvällen i alla fall :)
 
Christoffer och Jonna med lilla Theodor i magen, som kom till världen i december :)
 

Soffhörnan

Saknas bara lite gardiner, lampor och kanske en fin tavla. Har lovat hjärtat att inte leka "Krakel spektakel" när jag är ensammen, så får vänta med att sätta upp gardiner tills han kommer hem från jobbet :)
 
 
 
 

Rond 2 - Tapetrivning

Hittade en spackelspade och pillade lite i ett hörn. Vips så var all tapet borta. Ops, vet inte vad som hände ;)
 
Orginaltapeten satt visst inte så hårt som jag trodde. En liten flärp lös och sedan rök hela våden när jag drog :) Släta och fina väggar lämnar jag över för målning och tapetsering till hjärtat i helgen :)
 


Chokladmuffin

Har pysslat ihop denna, som lilla myran ska få när hon fyller år. Att leka kaffe och tebjudning tycker hon är roligt, och då måste man ha något fint och gott fikabröd att bjuda på. En tårtbit och cupcake fick hon i alla hjärtans dag present, och blev jätte glad:) Så när hon fylle år ska hon få fylla på fikabrödsfatet :)
 
 

Created by love

Längtar så tills två blir tre! A family is a little world ceated by love! Så sant, vad vi längtar efter dig vår käre lille vän <3
 
 
 

Vänd på mig!

Nu när magen börjar bli så stor och magmusklerna flyttat på sig, är det inte lika bekvämt och lätt att vända på sig i sängen eller resa sig från liggläge. Vore inte fel att ha det som denna sten:
 
 
 
 

Snäll mamma

Vilken underbart snäll mamma jag har! Hon kom förbi här tidigare idag med en ask toffifee som en försenad namnsdagspresent. Igår var der nämligen Frida som hade namnsdag. Gulli du, tack så mycket!
 
 
 

Måndagsnöje - tapetrivning

 
 Snart bara mannens jobb kvar :) Att göra det fint med nya fina tapeter :)
 

Mmmm...

Smaskens... Får passa på när husets herre inte är hemma :) 
 
 
 
 

Måndag

Idag har jag varit till barnmorskan på kontroll. Allt såg bra ut, och bebis blev som vanligt irriterad när vi lyssnade på hjärtat. Sparkade och viftade. - Livlig liten en!
 
Efter kontrollen åkte jag till mormor en stund. Vi surra på som vanligt, åt pasta och köttfärssås, kexchoklad och glass. Mums!
 
 
Nu är jag i Birsta en sväng med mamma och Eva-Lena. Sedan ska jag hem och göra något riktigt roligt! Jag ska riva tapet i sovrummet :) Wiiiieee, det har kliat i fingrarna länge och igår tömde vi så att jag kan få riva och slita :) 

Badbalja

 
Nu längtar vi tills lillhjärtat kan bada i denna. 29 dagar kvar till BF. Nedräkningen har börjar!
 
 
 

Liverpool-Swansea

Fotboll på tven och bebis trycker sig så långt ut genom huden som det går att komma. Liten fotbollsälskare där inne, precis som sin pappa:)
 
 
 

Datum tävling

Vad roligt att så många deltagit i "gissa datum"-tävlingen! Spridda datum, där få gissat på samma dessutom. - kul! Här nedan har jag gjort en lista med namn och datum på er som deltar. Självklart går det bra att fortsätta anmäla sig! Jag kommer fylla på listan eftersom om det är någon fler som vill vara med :)
 
"Farmor" Aini - 10 mars
"Moster" Linda - 13 mars
Emma Persson - 16 mars
"Mormor" Carina - 17 mars
Viktoria - 18 mars
Maj-Lis Ulin - 18 mars
Marie Nässen - 19 mars
Milla - 19 mars
Jessika - 20 mars
Lina - 20 mars
Karin Lindgren - 21 mars
Josse Rytkönen - 22 mars
Sofie Blom - 22 mars
Klara - 23 mars
Mormor "B-M" - 24 mars
"Pappa" Kristian - 25 mars
Julia S - 26 mars
Eva-Lena - 1 april
 
 

Slappar dag

Idag har vi haft en riktig slappardag här hemma. Jag har legat i sängen nästan hela dagen och bara tagit det lugnt och sappat på mobilen. Hjärtat har i och för sig haft match på morgonen, så han har inte slappt lika mycket som mig :)
 
Nu på kvällskvisten var vi en sväng förbi mina föräldrar och hämtade lite verktyget med mera. Sedan åkte vi på pizzerian alldeles vid oss. Första gången jag åt där, och gott var det:) Dit blir det fler besök framöver!
 
Haha, piazzan var lika stor som tallriken, så det ser ut som om den ligger direkt på bordet.
 
Sedan blev det en snabb sväng till ICA och nu tänkte vi mysa lite framför tven med en film:) 
 
Trevlig helg allesammans!

Gissa datumet?

Nu är det 30 dagar kvar till beräknad förlossning (18 mars). Tänkte annordna en liten "gissa datumet"-tävling där ni får gissa när ni tror att bebis kommer att födas. Priset är äran och har du en egen blogg eller hemsida kommer jag länka dig här på bloggen.
 
Reglerna är enkla. Kommentera inlägget med ditt namn och vilket datum du tror. Glöm inte att ange bloggadress eller hemsida om du önskar bli länkad som vinnare. Lycka till!
 
 

V. 36 (35+3)

 
Bebis är ca 46 cm från topp till tå och väger ungefär 2,8 kg. Nu börjar det kännas tungt i benen! Låt den sista tiden gå fort nu!
 
 
 

Efterrätt

 
Mmmmmmmm!

Myspys!

Barnen badade medan jag och syster turades om att laga gomiddag.
 
Det här var kul! Texas skvätte vatten som bara han kan och Teomina serverade te och kaffe innan hon imiterade en säl då hon hade badkaret för sig själv. Myran ville aldrig kliva upp, så vi fick tvinga henne till slut. 
 
Gomat på G.....
 
Myran dukar fint...
 
Mmmm, gomat!
 
Hoppas ni haft en lika bra dag som oss! :)

Alla hjärtans dag

Eftersom jag blev gräsänka imorse kommer dagen och kvällen spenderas tillsammans med tre andra favoriter. Systers karl är också borta på jobb, så vi slår oss ihop tillsammans med barnen för lite bad och mysmiddag här hemma:)
 
Har man en sådan underbar karl, som gör varje dag till ens hjärtans dag, så spelar det ingen roll om han är bortrest på hjärtedagen som är tillägnad alla :)
 
 
Ha en underbar alla hjärtans dag, och ta hand om varandra!

Goboken

Idag fick jag hem vårt välkomstpaket från Goboken innehållande "mina vackraste vaggvisor" , "välkommen till världen" , "dags för lilla kanin" och en söt liten snuttefilt/djur. Jättefinta prylar som kommer komma väl till användning när bebis tittar ut!
 
 
Du kan också beställa detta paket till ditt barn för 0 kr, utan förbindelse om prenumeration. Klicka här för mer information.
 
 
Sandviks Förlag AB
 
Superfina böcker till barn i alla åldrar och bra kundservice!
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Varsågod - Alla Hjärtans Dag kort

Idag bjuder jag på lite söta uppvaktningskort jag gjort i photoshop, som passar bra till Alla Hjärtans Dag. Glöm inte bort dina nära och kära imorgon! Kopiera gärna bilderna och skicka dem i ett mail eller som mms till någon du tycker om. Hoppas nu får en underbar Alla Hjärtans Dag!      
 
                                                       
 
 
 
 
 

Gardiner

Idag har jag fått upp gardinstång och gardiner i ett av fönstren. Det börjar ta sig här hemma:) Måste bara fålla upp dom, men det lämnar jag till min duktiga syster ;)



Alla hjärtans dag

Snart är det alla hjärtans dag, i övermorgon för att vara exakt! Men hur denna dag spenderas är upp till var och en. Jag tycker det är en dag med ett fint budskap, även om vi alltid bör vara snälla och hjärtliga mot varandra. Så nog är den värld att fira på ett eller annat sätt. Vad tycker du?
 
Att köpa en massa presenter och jämföra denna dag med julafton tycker jag är lite överdrivet, men en liten gåva eller kram blir man alltid glad av.
 
Jag sprang på en sida som heter allahjärtansdagpresent.se som är fylld med tips och idéer om presenter. Jag hittade många roliga och fina gåvor. Dessa passar så klart även bra till andra tillfällen då man vill skämma bort sin kära.
 
 
Till exemplet hittade jag denna roliga vante. Perfekt för paret som gillar att hålla hand i kalla vinterkylan. Medge att den var lite rolig ;)
 
Men nu den stora frågan, hur ska DU fira alla hjärtans dag?
 
 

Hem ljuva hem

Måste bara skriva av mig! Jag är så otroligt lycklig och nöjd! Redan under visningen på huset, när jag klev innanför dörren kände jag mig hemma. Nu har vi sovit tre nätter här och det känns verkligen hemma och vårt. Trivs som fisken i vattnet här.
 
Visst finns det rum jag vill renovera osv, men inget som jag känner att det är jätte panik med. 
 
Är så otroligt nöjd, här vill jag bo LÄNGE!
 
 

Maten är klar!

Bordet är dukat och maten är klar. Bara mannen som saknas, som är på väg hem.
 


Hårvårdstips

Tänkte bjuda på mina bästa knep för få bra kvalité på håret och hur man lyckas spara ut det långt. 
 
1. RENGÖRING
Använd ett bra schampoo och balsam som passar din hårtyp. Bästa sätter är att prova sig fram. Undvik att schamponera mer än en gång per duschtillfälle, då detta kan torka ut så väl hårbotten som hår. Har du fet hårbotten kan detta medföra att huden producerar ännu mer olja, och det ger enbart ett motsatt önskad effekt. Var även noga med att skölja ur ordentligt.
 
Balsam hjälper till att återfukta håret, ger ett bra skydd, minskar elasticitet, gör håret lättare att jobba med och ger en fin glans. Fördela balsamet jämt i håret och låt gärna sitta i ett par minuter. Jag brukar passa på att tvåla in kroppen medan balsamet verkar. Ett till tips är att placera enbart balsam i längderna, några centimeter från hårbotten. Hårbotten har oftast ett bra lager av egna oljor, och är sällan behov av mer återfuktning.
 
Undvik att duscha håret i för varmt vatten, då de är uttorkande och medför att håret tappar glans. Avsluta gärna med att spola håret i kallt vatten. Luta huvudet framot så slipper du få kallvatten på kroppen.
 
2. TORKNIIG
Vrid försiktigt ur överflödigt vatten. Slå en handduk runt huvudet och kläm försiktigt. Undvik att gnugga då detta sliter på hårets utskick och gör håret torrt och risigt. Det kan även medföra att hårtopparna går av.
 
Använder du hårtork ska du tänka på att blåsa med kall luft och inte mer än ett par sekunder på samma ställe åt gången. Håll hårtorken i rörelse och en bit ifrån.
 
För att påskynda så väl luft- som hårtorkning, för fingrarna igenom håret för att reda ut och separera hårstråna. Tänk på att håret är som skörast när det är blött, så vänta gärna med borstning eller kamning tills det är torrt.
 
3. STYLING
Undvik produkter med alcohol och placera hellst inte stylingprodukter nära hårbotten då de täpper till porerna och kväver hårrötterna. Jag själv brukar försöka undvika alla slags hårstylingsprodukter och använder det bara lite då och då.
 
4. BORSTNING OCH KAMNING
 Använd en gles kam eller borste som är mjuk och följsam. Börja nedifrån och arbeta dig uppåt om du har mycket tover.
 
5. SOVA
Jag flätar alltid mitt hår innan jag går och lägger mig. Detta sägs slita mindre på håret och göra att det inte blir lika tovigt. För mig fungerar det!
 
6. VÅRDANDE TILLÄGSPRODUKTER
Använd gärna en tillägsprodukt lite då och då för att hjälpa håret att hålla sig starkt. Jag brukar använda mythic oil från Loreal, som återfuktar, ger håret glans och gör det starkare. Men "tilläggsprofukter" är lika inviduella som schampo och balsam. Rådfråga gärna din frisör eller prova dig fram till vad som passar dig bäst.
 
7. BADNING
Ska du bada i vatten som innehåller klor är det bra om du sköljer det innan med vanligt vatten. På så sätt suger håret åt sig vanliga vattnet istället för kloret. Tänk även på att tvätta håret noga med schampoo och balsam direkt efter badning. 
 
8. KLIPPNING
Att toppa håret och göra sig av med kluvna och slitna hårtoppar hjälper håret att växa snabbare. Detta på grund utav att hårtopparna blir fräschare och slits inte av medan håret växer.
 
9. BELLBOX
Bra vårdande produkter och verktyget till ditt hår kan du beställa på Bellbox.se. Där kan du även hitta fler tips och knep till ditt hår. Fri frakt vid beställning för över 500kr, gratis produkter vid varje order samt bonuspoäng på allt du köper. Vad väntar du på?
 
 

Invigning

Idag invigde vi bordet med en fika tillsammans med svärmor och Anders:) Tack för sällskapet!
 
Är supernöjd med bordet! Det är så fint och stolarna är så sköna:)
 
 

Matbord

 
Detta fina matbords set köpte vi i Birsta idag. Har inte hunnit montera det ännu, men det ska nog hinnas med under morgondagen :)
 
 

Inflyttning

 
Nu är nästan hela lägenheten tömd. Vilka grabbar som tömde den på en timme och sedan bar in allt i huset på 20 min! Tusen tack till alla som var med och hjälpte till! Det betyder mycket för oss!
 
Mamma och Eva-Lena stannade kvar och hjälpte mig att packa upp köket, så nu är nästan allt sådant uppackat. Tusen tack, åter igen!
 
snart blir det sängen för att orka upp imorgon och fortsätta :) 
 
 

Dagen med stort H

Idag är dagen då vi fått tillträde till huset. Super lyckliga!
 
Medan älsklingen bär och grejar är jag och magen hos syster och busar med två favoriter! Lagom rättvist, eller hur? ;) Han är så duktig min karl!
 
 
 
 
 
 

Packat och klart

Idag har jag haft packhjälp av syster i lägenheten, så nu är allt packat och klart. Skönt! Tusen tack för hjälpen bästa syster!
 
Senare följde jag med på dance world när Myran skulle dansa. Hon vägra gå in i salen om inte jag skulle följa med, så jag fick ge med mig. Dagens motion avklarad med barndans där vi bl.a. Skulle vara tåg som åkte under broar.
 
Haha, tänk er synen där jag med min gravidmage tuffar som ett tåg under två stycken tre-fyraåringas armar som hålls upp precis som "bro bro breja". Det var inte det lättaste kan jag lova, så på slutet fick jag så lov att vara busig och tuffa på sidan om :)
 
 
 
 

Morgonmys

Teomina lånar ut sin gos till magen :)


Tapeter

Har hittat två tapeter som jag förälskat mig i och tror skulle passa bra i vårt hus :) Vill ha, vill ha, vill ha! Önskelistan börjar bli lång!




V. 34 (33+5)

Bebis är ca 44 cm från topp till tå och väger ungefär 2,3 kg.
Badboll? Ja, nu börjar magen bli riktigt rund och stor!


Det går undan

Snart är hela köket och övervåningen packad. Samt halva hallen, badrummet och v-rum. Mer än halva lägenheten är packad med andra ord :)

Men nu en paus för att åka ner på danceworld för att hjälpa Jill med cheerleadergruppen :)


Sportamore.se

Kan man ha en nöjdare pojkvän som nyligen fått hem sin nya fina innebandyklubba från www.sportamore.se och dessutom vann dagens match med den? Jag tror inte det! Grattis grabbar till vinsten föresten!
 
Sportamore är en hemsida fylld av utrustning, kläder och skor för en hel drös olika sporter som tillexempel alpin, basket, innebandy, ishockey, fiske, yoga, styrketräning, fittnes och många många fler. Super snyggt, bra kvalité till ett bra pris! Kan det bli bättre?
 
Är du behov eller sugen på lite nya sportartiklar ska du passa på att handla nu innan 31 mars och få 10% i rabatt genom att använd denna kod: raba78k09.
 
Jag ska absolut passa på att klicka hem lite kläder och skor att träna i. Kommer vara perfekt att använda när vår lilla älskling kommit till världen och jag ska tillbaka till samma form som innan.
 
Det ända problemet är att begränsa sig, då jag vill ha mycket!
 
 
 
 
 

Packning

Nu är vi på G med packningen inför flytten. Enbart 6 dagar kvar till flytt. Känns underbart! Hoppas allt kommer gå snabbt och smidigt, så vi hinner komma i ordning innan bebis väljer att titta ut :)
 
Fick lite skäll av hjärtat att jag hade för högt tempo. Måste tänka på bebis och måste göra allt i "det nya" tempot, inte det som jag annars är van vid. Men lite vilopauser mellan varje fylld låda är väl bra :)
 

Gårdagens nöje

Igår hade jag nöjet att få rå om mina gudbarn. Vi tillbringade dagen med bus, pyssel och lek så väl här hemma som hemma hos min mormor:)

Mormor var dessutom hundvakt och småtrollen tyckte det var jätte roligt, även om myran var lite rädd till en början.

Tack underbara ni för sällskapet!


Heppo.se

Jag måste bara tipsa om online skor som jag råkade springa över. Dom har otroligt fina skor! Inte nog med att dom har ett brett sortiment av så väl sportskor, högklackat, sneakers med mera, så har dom även ett stort sortiment av accecoarer så som väskor, skärp, smycken och mycket mer. Allt detta till så väl kvinnor, män och barn samlat på en och samma sida. Super bra, jätte fint och dessutom till bra priser!
 
Finskor perfekt till studenten, festen eller varför inte bröllopet? Kika in och förälska dig du också, precis som jag gjorde!
 
Handla nu och få 100 kr i rabatt vid köp för över 600 kr, erbjudandet gäller fram till och med 30 juni 2013.
 
 
 
 
Pssst. Det är snart alla hjärtans dag (14 februari). Så varför inte skämma bort den du älskar eller tycker om med något fint från heppo.se Här hittar du något till så väl gamal som ung och pojkar osm flickor!

Besökstoppen
RSS 2.0