Sista dagen före det nya

Idag är sista dagen på år 2012. Jag blickar tillbaka och mins ett bra år, men kan inte låta bli att styra drömmarna framåt till ett ännu bättre! 2013, året då vår efterlängtade bebis kommer födas, året då vi flyttar in i vårt fina hus och mycket mycket mer att se fram emot. Jag längtar och välkomnar det nya året!

 

 

    
 
Önskar alla ett gott nytt år!
 
 
 

Improvisera

Har man ingen radiostyrd bil, så får man ta vad man haver. Men lika glad blev lille man för det, men gladast blev nog jag som fick golven rena :) två flugor i en smäll är aldrig fel! Nu ska jag fixa lite våfflor till grabbarna:)


Fin besök

Har bästa Timothy på besök som ska sova här. Grabbarna spelar tv-spel och jag städar. Det blev väl en fin fördelning på arbetsuppgifter, eller? Nä, jag ska faktiskt inte klaga! Jag gör mitt nu, och sedan tänker jag inte göra någonting alls resten av detta år:) Så, tillbaka till städningen. Hej hej!


V. 29 (28+3)

Bebis är nu ca 26 cm lång mellan huvud till stjärt och väger ca 1,4 kg. 80 dagar kvar till BF. Låt tiden gå fort nu!


Karolinska Universitetssjukhuset Solna

 
Karolinska Universitetssjukhuset Solna
 
I somras åkte jag in akut för smärtor i ryggslut och mage samt hög feber. Trotts att varken blodprov, undersökning av mage, urinprov med mera ej visade något gav läkarna ej upp. De gick igenom kroppen grundligt och skickade ej hem mig förrän dom kommit fram till vad det var. Till sist upptäcktes hallsfluss som slagit ut hela kroppen. Jag hade så ont i ryggslut och mage, att jag själv inte känt av halsen. Inte nog med att personalen är duktiga på sitt jobb, så är dom även väldigt trevliga!

Bästa sjukvård jag varit med om!
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Orolig

Bebis har knappt rört sig sedan kvällen innan julafton. Jag har känt av lite hicka och någon puff då och då, men inte så där livligt som det brukar vara. Jag sa till Krille att jag börjar bli orolig, men han sa att det skulle jag inte vara.

Liten stund senare slår Krille på fotboll på tv, och gissa vem som vaknar? Tror hela magen reste sig. Nästan så hur man såg huvudet sticka upp vid naveln, som om bebis försökte ställs sig upp. Hihi, det är allt en fotbollsfantast i min mage:)


Graviditeten - Ultraljud

25 Oktober var vi kallad på ultraljud på Sundsvalls sjukhus. Jag var förväntansfull och nervös på samma gång. Tänk om det inte är någon bebis i min mage, utan att allt bara är inbillning. Eller det värsta, tänk om det är något fel på barnet!!
 
Två personer skulle utföra ultraljudet, en veteran och en under utbildning. Jag fick lägga mig på en britts, dra upp tröjan och sedan fick jag en geleliknande salva utsmetad på magen. Vi blev ombädd att kika mot en tvskärm som satt framför oss. 
 
Ultraljudskameran hann enbart sättas mot min mage, då ett ansikte tittade rakt emot oss på skärmen. En nyfiken liten bebis som kollade rakt in i kameran. Jag hör Kristian skoja "Jag visste väl att det var en utomjording där inne". Själv låg jag där och försökte hålla mig både för skratt och gråt. Men glädjetårarna kunde jag inte hålla tillbaka. De trilla ner för min kind, medan jag tänkte "det där är vår bebis" och "här kan jag ligga hela dagen".
 
Tjejen under utbildning hade lite svårt att mäta vår bebis eftersom bebis nämligen inte ville ligga still. Volter, sparkar och boxningar visades upp och vi kunde inte hålla oss för skratt. När veteranen tog över gick allt snabbt och smidigt. Det märktes att hon var van och duktig på det hon gjorde. Allt såg fint ut och vi fick ett beräknat förlossningsdatum till 18 Mars. - Superlyckliga blivande förldrar gick stolta från ultraljudsavdelningen!
 

Mammas pojkar

Kom nyligen hem från bion efter ha sett "Mammas pojkar". Hihi, en rolig film kan jag säga. Tackar syster för en trevlig kväll!

Nu blir det sängen, imorgon väntas jobb:)


Juldagen

Då var julafton över för detta år. Hade det supertrevligt och tiden bara rusade förbi. Hann knappt blinka så var den över.

Idag tog vi en lång sovmorgon och sedan har vi städat, myst och vilat. Ikväll ska jag på bio med bästa syster. Ska bli supermysigt! Har inte varit på bio sedan vi bodde i Stockholm, så det var efterlängtat:)


Jul i Solle

Nu har vi lämnat Solle efter julfirande tillsammans med familjen Sjölander. Mysigt, massor av julklappar och god julmat. Tack så mycket allesammans, vi ses snart igen!

Är snart framme i Sundsvall för att fira tillsammans med mina föräldrar, syskon med familj:)

God jul allesammans!


Aftonbladet.se

 
Aftonbladet AB
 
Det är sällan jag lämnar Aftonbladet.se utan ett gott skratt. Antingen är det val av ämne eller hur artiklarna är skrivna och vridna som man kan skratta åt. Riktigt roligt och underhållande tycker jag!

Men ibland undrar jag om många artiklar på sidan är skrivna av praktikanter, då det ibland förekommer mycket grammatikfel och ord-dubbletter?

I övrigt en underhållande sida, med någorlunda snabba uppdateringar av nyheter.
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 r

Tomtenissarna önskar God Jul

Vill önska alla en God Jul med en julbild på Texas och Myran, fotad av mig. Ta nu hand om varandra och ha en underbar afton!


Glömt något?

Nu är det klappat och klart. Paketen inslagna, väskan till Sollefteå packad, jag och magen är redo för sista arbetspasset innan julafton.... Men ändå känns det som om något är glömt?! Fast så känns det nog alltid. Hoppas jag fått med allt:)

Ha en underbar dag före dopparedagen!


"Morfar" känner på bebissparkar


Mezoyo

Mmmm... Är på Mezoyo med mamma, pappa och Ola. Supergod toast som "lätt" varmrätt och husets egna glass till efterrätt.


V. 28 (27+2)


Hårhuset

Önskade mig hårklippning i Julklapp, så idag skickade Krille iväg mig till Hårhuset. Blev lite toppning på längden och uppklippt. Supernöjd :) 
 
HårHuset
 
Är stamkund sedan barnsben. Trevlig och duktig personal, bra läge, jättefin salong :)
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

PRODUKTÅTERKALLELSE

Produktåterkallelse av träleksak

Säkerhet är högsta prioritet för Åhléns. Efter en intern kvalitetskontroll har vi upptäckt att den rörliga delen på leksakerna Beeping Toy Car, Beetle, Bee eller Frog kan lossna vid användning. Små delar kan då exponeras och kan innebära risk för kvävning.

Åhléns ber kunder som har köpt en Beeping Toy Car, Beetle, Bee eller Frog att omedelbart ta bort den från barnets användning och lämna tillbaka varan till ett Åhlénsvaruhus mot full återbetalning.

Inga reklamationer eller incidenter har rapporterats. Produkten dragits tillbaka och finns inte längre till försäljning.

Vi ber om ursäkt för eventuella besvär detta kan orsaka.

Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta Åhléns Kundservice 020-49 91 10

Vänliga hälsningar
Carina Nibrandt Hjulström,
Åhléns Inköpschef Hem & Leksaker


Graviditeten - Första sparkarna

Jag började känna rörelser väldigt tidigt i graviditeten. Redan under veckan 13 kunde jag känna som vågor på vänster sida långt ned i magen. Precis som om det var en liten fjäril som sprattlade med sina vingar. - Underbart!
 
På kvällen den 10 september blev jag sugen på något gott och tog bilen till ICA för att handla. Kristian och hans vänner skratta åt mig när jag kom hem med chips och dip till dem, och morötter och frysta hallon till mig själv. Men men, morötter och dipp är faktiskt väldigt gott!
Jag slängde ihop en hallonsmootie, blandade lite dipp och skalade morötter. La mig sedan i soffan och kikade på lte serier och knaprade på morötterna. Plöttsligt känner jag hur det fladdrar till, går som vågor i lillmagen. - Jag känner bebisrörelser för första gången. Överlycklig!
 
23 september är vi på platts på Anfield för att se Liverpool - Manchester United. Det är någonting med fotboll! Så fort vi kollar på fotboll så bökas det på i magen, men än så länge går det inte att känna något på utsidan. När Liverpool gör anfall så fladdrar det ordentligt i magen. - Stolt mamma!
 
Den 19 oktober ligger jag ock Kristian och kikar på fotboll på tv. Jag känner hur det rör på sig och lägger händerna på magen. Helt plöttsligt känner jag precis som om någon petar på min hand innifrån magen. - Jag känner sparkar på utsidan! Överlycklig som jag blev, skriker jag till kristian "JAG KÄNNER SPARKAR PÅ UTSIDAN, JAG KÄNNER SPARKAR!". Kristian skynda sig dit och lägger sina händer på magen. Tyvärr så hade bebis vänt ryggen till, och ville inte dela med sig till pappa.
 
22 oktober försöker Kristian känna efter sparkar utan resultat. Han provar att prata med bebisen och då känner vi båda hur det börjar böka på där inne. Dock inga riktiga sparkar, men en nöjd pappa ändå!
 
24 oktober tittar vi på fotboll på tven igen. Nu känner Kristian riktiga sparkar. - Överlycklig mamma och pappa! 
 

Välkommen vecka 28

Idag gick vi in i vecka 28. Bebisen är ca 25 cm mellan huvud och stjärt och väger ca 1,2 kg. Vi börjar närma oss BF sakta men säkert, men än känns det långt kvar. 
 
(V. 26+5)

Grattis!

I början på oktober fick jag äran att föreviga gravidbilder på Jonna och Christoffer. Idag har äntligen lilla Theo kommit till världen. Grattis Jonna och Christoffer till er lilla prins!


Dove Pure & Sensitive kroppslotion

Igår hämtade jag ut mitt paket från Buzzador innehållande Dove Pure & sensetive kroppslotion. Har hunnit provat den på händerna - Vilken kännsla! Absorberar snabbt, lämnar ingen fet hinna efter sig och gör händerna silkeslena och mjuka.
 
 
Dove Pure & sensetive kroppslotion är parfymfri, alkoholfri och dermatologiskt godkänd (Innebär att hudläkare testat produkten på utvalda personer med känslig hud eller problemhud, studerat resultatet och bekräftat att produkten är godkänd för användning på huden av dessa personer). Den innehåller Deepcare Complex som är en kombination av hudens egna näringsämnen och rik essentiell olja som huden behöver.
 
 
 
5 Steg till vackrare hud
 
1. ÄT SUND KOST OCH DRICK VATTEN!
Frukt och grönt är rikt på antioxidanter och hjälper huden att bevara en hälsosam lyster. Ät variationsrikt och komplettera med vitaminer, omega-3 och mineraler. Håll huden mjuk och hjälp hudcellerna att förnyas genom motion, sömn och genom att dricka mycket vatten.
 
2. ANVÄND MILD RENGÖRING!
Använd mild och dermatologiskt godkända produkter berikade med naturliga hudfetter när du rengör din hud. Dessa produkter återuppbygger hudens mjukhet från insidan och hjälper dig att få en långsiktig vacker hud. Undvik att duscha/bada för mycket och duscha i ljummet snarare än hett vatten.
 
3. UNDVIK KOFFEIN OCH ALKOHOL!
Begränsa ditt intag av koffein och alkohol som är vattendrivande och kan torka ut huden. Sluta röka! Rökning får din hy att åldras snabbare.
 
4. SKYDDA DIG MOT VÄDRETS MAKTER!
Under höst och vintersäsongen utsätts huden för torr och kall luft samt stora temperaturväxlingar. Huden reagerar genom att frigöra fukt vilket får den att torka ut ännu mer. Du kan uppleva huden som ett ökenlandskap eller att den känns irreterad, stickande och två nummer för liten. klä dig lltid varmt under denna säsong och smörj in dig ofta.
 
5. SMÖRJ!
Alla hudtyper behöver återfuktningoch synnerlighet känslig hy. Smörj kroppen med en mild återfuktande lotiondirekt efter dusch och bad eller flera gånger om dagen vid behov. Gör smörjandet till en daglig hudvårdsrutin. Detta kommer förbättra hudens kvalitet på djupet och stärka den mot yttre påverkan.
 
(Informationstext och "5 steg" är tagen från kanpanjinformationsbladet som följde med i paketet)
 
 
Vill du också bli en Buzzador? Det är helt gratis och väldigt enkelt. Tryck här för att bli medlem.

Viaplay.se

 
Mtg TV Online AB
 
Viaplay.se är ett bra tidsfördriv om man ligger hemma och är sjuk, och det bara är dåliga program på tven. Även skönt att kunna se serier när man vill, istället för att behöva anpassa sig efter tv-tablån. Dock önskar jag att utbudet på filmer vore bättre, samt kvalitén. Ibland buggar det så att vissa filmer och serier inte går att se. Mycket saknar även svensk textöversättning. I övrigt en bra sida som jag kan rekommendera :)
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Nu är det jul här i vår lägenhet :)

 
Se så fint det blev med lite julblommor. Nu börjar julkännslan krype på sakta men säkert. Härligt!

Paket till Bebis

Har haft svärmor och Anders på middag ikväll och dom hade med sig ett stort paket och en superfin stol till vår lilla bebis. I paketet fanns ett startkit med blöjor, cd-skivor (godnattsånger), vårservetter, badoljor, lotion, badblöjor, strumpor, haklappar och mycket mer. Tack så hemskt mycket för de fina presenterna och för det trevliga sällskapet! Vi ses om en vecka igen :)
 
 
 
Nu längtar jag tills vi får flytta in i vårt hus, så jag får börja inreda barnrummet :) Ska bli så kul!

Paket nr 10a-14

Fick en avi hem för ett tag sedan, men har varit seg på att hämta ut paketet. Idag äntligen tog jag mig tid att ställa mig i postkön på ok. I paketet fanns 5 små paket:) - fortsättning på julkalendern. Tack snälla gudmor för de fina presenterna!


Några timmar senare...

Nu är jag och myran hemma igen. Men Phu, vilket väder! Nu får det sluta blåsa och snöa tycker jag. Men snön som kommit får gärna ligga kvar:) Den som kom nu är blöt och tung, så det blev något kämpigt när jag körde fast på parkeringen. Lyckades som tur var komma lös, men min parkering av bilen blev som ett arsle. Prövade parkera om men kände att jag kommer köra fast igen om jag skulle ställa mig närmre väggen. Så då fick det vara. Ville inte behöva skotta ännu en gång för att
komma lös. Hoppas inte grannen kommer hem och parkerar in oss och lämnar bilen hemma bara. Inte för att jag gärna vill ge mig ut i ovädret nå mer, men alltid skönt att veta att man kan ta sig ut om det skulle vara något:)

19 st julgrupper blev det för mig denna jul. Nog ska jag ge bort några, men i och med att våra julsaker hamnade i en kartong längst in i förrådet så har jag inte så mycket annat att pynta med. Så nu ska det bli jul här hemma:)

Här är en bild på samtliga grupper som gjordes idag av oss alla, minus några som mamma redan hade placerat ut i lägenheten.


Julpyssling

Här är det julpyssling på hög nivå med julgruppsverkstad!


Heja Kristian!

Undra vem Myran brås på? Så fort Krille är på plan hoppar hon jämnfota och skriker "HEJA KRISTIAN!" :)


Moster är bäst!

Har bästa Myran på nattbesök. "Jag tänker flytta hit och sedan kan jag flytta hem igen" var det första hon sa när hon kom innanför dörren. Nu myser vi i sängen med massa godis och julkalendern. Myspys!


Nu är det fredag

Jobbar kortpass idag och efter det ska vi fira min mamma som fyllt år. Vi ska ut och äta med hela familjen:)

Efter det ska myran följa med oss hem och sova hos oss:) myspys!

Imorgon ska jag och myran heja på Krille som ska spela innebandy match:) Heja, Heja!

Sedan ska ja och myran åka hem till mina föräldrar och julpyssla lite julgrupper:)

Helt enkelt en underbar helg som väntar:)

Trevlig helg allesammans!


V. 27 (26+2)

Bebis är nu ca 24 cm lång från huvud till stjärt och väger ca 1 kg. Sträcka på sig och sparka mamma på revben och ryggrad är en stor hobby. Undra om det börjar bli lite trångt där inne?


Sparkar

Inatt tror jag bebis har väckt mig en gång i halvtimmen. Var det inte sparkar på revbenen så var det på ryggraden. Känner mig något mör i kroppen idag, men det brukar gå över så fort jag börja röra på mig:) Men hellre hårda karatekickar än inga sparkar alls!:) så, heja bebis friskt humör!


Hjärta

Idag när kristian la örat mot magen, så hörde han bebisens hjärtljud. Det slog snabbt och tydligt:) Bebis som sov, blev nog irriterad av trycket på min mage och sparkade pappa rakt i örat. Hihi, vilken fullträff! Precis som när sköterskan på sjukhuset skulle lyssna med hjärtapparaten, då bebis sparka så hårt att apparaten flög:)


Äntligen!

Nu fungerar blogg.se appen igen:)

I lördags hade Daceworld julavslutning. Min lilla myra uppträdde och var så duktig! Här är en bild på "coola katten":


Sidsjön runt

Igår tog jag och hjärtat en promenad runt Sidsjön. Även om vi bara gick ett varv, så kändes det i benen som flera. Eftersom det var oplogat fick vi näst intill plumsa fram. Men härligt var det! 
                                                                 

 
 
 
 

99 dagar till BF

Idag gick vi från 3-siffrigt till två-siffrigt. Enbart 99 dagar kvar till beräknad förlossning. Som jag längtar efter dig, min lilla bebis!
 

Paket nr 9

Idagens paket fanns väldoftande värmeljus av kärleksört :)
 

Graviditeten - Så berättade vi

11 juli, dagen efter vi själva fått reda om graviditeten kunde jag inte hålla mig längre för mina föräldrar. Mamma och pappa var på besök i Stockholm hos oss, och jag hade hållt mig i skinnet under hela dagen. Men varit nära på att nämna något ett flertal gånger. Men till sist så gick det inte mer! Jag fingrade på mammas halsband med namn på alla barnbarnen. "Snart får du lägga till ett till namn" slank det ur mig. Mamma som antagligen blev lite förvånad förstod inte riktigt vad jag hade sagt förrän jag la till "Jag och Kristian ska bli föräldrar". - Lycklig mormor och morfar!
 
Eftersom Kristians föräldrar befann sig längre ifrån så hade vi tänkt vänta med att berätta nyheten för dom tills vi träffades. Men 14 juli kunde vi inte hålla oss längre! Kristian anordnade konferans över telefon med hela familjen där Kristian berätta "i mars pappa, ska du bli farfar och du mamma, ska bli farmor. A och M ska bli faster och farbror". Älskar Kristians pappas kommentar "DET VAR VÄL PÅ TIDEN" - Lycklig familjen Sjölander!
 
Samma dag som vi berättade för Kristians familj, berättade vi även för mina syskon över telefonen. Jag ringde upp min syster och frågade hur länge Texas skulle använda sin bilbarnstol. "Kanske året ut, hur så?" sa hon. "Nä, tänkte om jag fick låna den" svara jag. Hon blev nog lika paff som min mamma då hon ställde motfrågan "Men vem ska du låna ut den till?" - Lycklig "moster"!
 
Min bror däremot var nog den som blev minst paff. Där fick jag till svar "ja, men det visste jag väl! Drömde för någon natt sedan att du ringde och berättade det, så jag har bara gått och väntat på det samtalet" - Lycklig "morbror"!
 

Paket nr 7 & 8

Efter att igår bråkat både med appen och blogg.se via mobilen, utan lyckad uppladdning av bild eller vare sig lyckad inloggning kommer här även gårdagens paket. Paket nr 7 innehöll en jättesöt diskborste som är designad som en blomma. I paket nr 8 fanns en fin liten ljuslyckta formad av ett hjärta. Tack snälla gudmor för alla fina paket!
Nu hoppas jag att appen snart börjar fungerar igen, så jag enklare kan fortsätta blogga. Många väljer att bojkotta blogg.se då det varit otroligt mycket buggfel på appen en längre tid. Jag hade bytt för länge sedan om det inte vore för att jag tycker det är roligt att ha alla gamla och nya inlägg samlade på samma sida. Jag har trotts allt bloggat via blogg.se i snart 5 år, och tycker det är otroligt roligt att enkelt kunna klicka in på gamla inlägg och läsa om hur det var då. Men men, gräset är ju sällan grönare på andra sidan. Så vem vet, de kanske även gäller bloggsajter.

Paket nr 6

Söt liten juldisktrasa:)


Grattis världens bästa mamma!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det världens bästa mammas födelsedag. Hurra, hurra, hurra!!!


V. 26 (25+1)


Paket nr 5

Innehöll fina salladsbestick:)


Paket nr 4

Dagens paket innehöll en söt liten tesil:)


Drakborgen

På drakborgen med syster och Kattis tillsammans med barnen:)


Paket nr 3


Tusen tack!

Vilken underbart snäll gudmor jag har, som skickat med mamma paket med siffror på till mig. - En adventskalender! 
 
Har nu öppnar två stycken som innehöll ett snöbollsljus och badsalt. Tusen, tusen tack!
 
 
 
 

Badrum

Gissar på att här kommer det spenderas många avkopplande stunder i huset vi köpt :)


2 feet of snow...

Haha, hur rolig var inte denna bild?


Första December

Välkomnar december månad med en mysig julbild på Teomina.
.

Besökstoppen
RSS 2.0