Familjen

Kvalitetstid med familjen :) Nu far vi och lunchar.
 
 

Mmm...

Att vara brudtärna har sina fördelar :)
 
 

Spjälsängsskydd

När vår lille man sover, så är det inte ovanligt att han kryper, sätter sig upp och bökar runt i sängen i sömnen. Vet inte hur många gånger jag gått in för att titta till honom och funnit honom sittandes och sovit.
 
Tidigare hade vi ett vanligt tunt spjälsängsskydd till honom, men så fort han bökade runt i sängen så vaknade han av att slagit i spjälorna. trotts skyddet så lät det när han slog i och vaknade.
 
I julklapp fick vi ett presentkort på childrenshouse som vi köpte ett tjockt skydd för. Ett av de bästa köpen vi gjort! Sedan vi köpte skyddet i början på januari, har Frank sovit gott om natten och inte vaknat av att han rört på sig i sömnen.
 
 
 

Starke Frank

Brukar ofta hitta Frank gnagandes på 0,5 kilos vikterna, men idag utökade han till 3 kilo.
 
Han brukar även dra sig upp i armarna i lådhandtaget i köket när jag lagar mat, för att försöka se vad jag sysslar med.
 
Om han klarar detta som 11-månaders, kommer han då bära runt på mig när han är 7 år?

11 månader

I onsdags, snart en vecka sedan blev vårt hjärta 11 månader. Han är ett charmtroll som aldrig slutar charmera!
 
 
 
Du drar dig upp efter allt och går längs möbler. Du blir allt stadigare och stadigare på benen. Ibland släpper du taget och glömmer att du står alldeles själv. 
6 stycken tänder har du nu hunnit fått, men nej Farmor och Mormor inget godis än!
Pekar och säger "Dä" till saker du vill ha eller undrar vad det är.
Läsa böcker är skoj och plocka ur saker ur väskor och lådor. Mammas garderob är en favorit att öppna och slita ut. 
 
"Lille, lille, lill" = killi, killi, kill
"Dä" = där
"mam, mamma, mammam"= mamma
"dadda, papp, pappa"= pappa
"bampa" (viskar) = Lampa
"unh, unh" = så låter allt som har hjul
"tutte" (med finskt uttal)= Nappen
 
Babblar, sjunger, skrattar och kramas. Du är ett charmtroll å vad vi älskar dig!

Snubbla på mållinjen

I onsdags var min sista dag på squatsutmaningen. Tyvärr snubbla jag på mållinjen och ligger nu nedbäddad hemma hos svärmor med feber och förkylning. Var så fruktansvärt nära att ta mig igenom hela programmet, men är ändå nöjd med min insatts. Det var i varje fall inte på grund av lathet som jag inte utövade min sista dags utmaning. Men så fort jag blir pigg igen så ska jag ta mig an den. Nå väl att tiden gått ut, så vill jag ändå ta mig i mål.
 
 

Squats och Playdates

240 stycken squats gjorda! Bara en dag kvar nu! :)
 
Igår var vi och hälsade på Magda och lilla Jonis. En promenad, bus och lek och god fika och middag hann vi med under dagen. Super trevligt!
 
Idag har vi varit och hälsar på Elin och Agnes. Så kul och se busfröna leka tillsammans. Vi hann även med en liten promena. :) Lika trevligt varje gång!
 
 
Frank var så trött efter besöker så han somnade när jag spände fast honom i bilbarnstolen. Han vaknade inte ena av att jag bar in honom på ICA och lade ner honom i kundvagnarna. Inte förrän vi skulle gå till bilen vaknade han.
 
 
Nu väntar kudden på mig! Natti Natti!

Pust

Pust! Inte bra att skjuta på squatsen och vänta in i det sista med att göra dem på kvällen. Har precis avverkat 230 stycken.
 
Imorgon är det vilodag. Det ser jag fram emot, så jag får vila och samla lite psykisk styrka till de två sista dagarna. Känns som en evighetsövning nu när passerat 200 stycken om dagen. När man kommit halvvägs i dagsövningen och inser att jag har över 100 stycken kvar. Pust!
 
Nu trillar de två blå igen, Natti Natti!

Snart klar, snart klar

225 stycken squats gjorda ikväll. Phu, bara bita ihop. Snart klar, snart klar! Just nu är det just det som driver mig mest, att jag snart är i mål....Fyra dagar årerstår var av en vilodag. Kämpa kämpa!
 
 

Något mör

Fy fan! 130 stycken squats gjorda på nedervåningen, så vakna sonen på övervåningen. Försökte springa upp för trappan, Men kändes som om fötterna stannade kvar på nedervåningen. Tog mig upp i varje fall, men hann enbart halvvägs ned igen innan han vakna på nytt.
 
Något mör i benen, men det var bara att fortsätta direkt efter omstoppningen. Så totalt 220 stycken squats gjorda ikväll. Heja, heja mig!
 
 
Eftermiddagen/kvällen har spenderats hemma hos syster med kusin- och tacomys. 
 
 

Paul Frank

Det är inte alla som har ett märke som heter precis som en själv. Men det har våran Paul Frank :)
 
 
Vad passar inte bättre att få i alla hjärtans dag present än en "Paul Frank"-tröja. Lite stor nu, men den växer han snart i.

Glad alla hjärtans dag!

 

Ljuslyktor

Kännde mig lite kreativ och pysslade ihop två ljuslykor. 
 
 
Glasburk + garn + kaffebönor + värmeljus
 

Squats, squats, squats.....

190 stycken squats gjorda idag. Börjar bli måttligt less på squats nu, men det ger resultat och snart är jag i mål. Bara att hålla ut, snart är det över och dags för att göra något nytt.
 
 
Frank har små ankor på hjul med ett litet snöre, som man kan dra efter sig när man går. När man drar i snöret ger de ifrån sig kvackande ljud. Låter nästan som om de säger "squats, squats, squats, squats". Haha, känns som om jag är förföljd av squatsen! 

Heja Sverige

Här hemma laddas det för hockey. Sverige-Tjeckien om en timme.
 
 

Höll på att glömma

175 stycken squats gjorda. Flååås, satt mig precis! Nu blir det hopp i säng. Natti Natti!
 
 
Hmm, ser nu när jag titta på utmaningsbilden att jag gjort för litet påök efter dag 20 (vilodag). Ökade enbart med 10, och det skulle ha varit 20. Det blir 20 st i straff på det jag redan gjort idag, så jag kommer ikapp. Bara upp och hoppa igen då!

Rackarunge

Vi har ett litet busfrö här hemma som har tömt skötväskan och använt blöjpåsarna som serpentiner. 
 

Hemma

Igår kom vi hem efter nästan en hel vecka i huvudstaden. Där har vi hunnit med massor av promenader, fika med en gammal damskompis och hennes lilla prinsessa Lexi, modemässa, sökande efter den perfekta brudklänningen till syster, restaurangbesök och mycket mer.
 
Idag har jag och Frank tagit en lugn dag hemma. Jag vaknade med 38,5 i temp, så det var bara att göra det bästa av situationen. I med Ipren, bädda med täcke på köksgolvet tills Iprenen börjar värka. Frank tyckte det var mysigt och kom och la sig bredvid mig och surrade massor och pekade på alla spottar i taket. Undra om han försökte räkna dem?
 
Ingen mer feber efter Iprenen började värka. 170 squats gjorda ikväll efter mitt stora hjärta peppart mig med musik. Hade god lust att sluta ikväll, men nu är jag snart i mål. Skönt att febern inte hindrade mig!
 
Natti Natti!

Bröllopsklänning

Idag har vi spenderat dagen med att prova ut en brudklänning och underkläder till syster och tärnklänningar till mig och Theres. Det är rent utsagt en djungel med tyger, spetts, former, stenar och paljetter. Tur syster vet vad hon vill ha!
 
 
Igår pajade min laddare till mobilen, där av kunde jag inte uppdatera bloggen. Men jag gjorde 155 squats på förmiddagen + promenad med Frank och sedan ett riktigt "fyspass" med att dra en trasig resväska utan handtag genom Stockholm. Nu vet jag varför krille lät mig packa i den väskan....hehe!
 
 
Efter en lång dag på stan, var vi välförtjänta en god middag.
 
Nu är vi tillbaka i lägenheten. 160 st squats är gjorda och nu har vi mys framför tven med lite gotta.
 
Trevlig kväll!

Modemässa

Idag har Frank och jag varit på modemässa hela dagen tillsammans med Franks farmor, faster och Camilla. Åh, så mycket fint som kommer i vår, sommar och höst! 
 
 
150 squats gjorda! Kände verkligen för att fuska idag och lossas glömma, men icke! Denna gång ska jag genomföra alla 30 dagar! Blev dock många korta pauser, men hellre det än att jag inte hade gjort dem alls!

15 days of 30

Wiie, halvvägs genom utmaningen. Nu är det bara att kämpa vidare, så är jag i mål snart.
 
140 squats gjorda idag. Dock kör jag för det mesta utan Frank nu, då han blir rastlös och inte vill vara stilla genom hela "passet". Men när han är på humör och vaken så får han vara med :)
 
Det blev även en promenad på 9,56 km tillsammans med Frank i vagnen. Dock inte så ansträngande en, då vi gick och kollade lite i affärer samtidigt. Men det var mysigt!
 
Nu väntar sängen!
 
 

Day 14

Dagens squats gjorda! 135 st. Heja Heja, snart halvvägs :)

Sponsrad video: Kanal 5 - Söder om Folkungagatan

Detta är ett sponsrat inlägg:
 
Jag är en riktig "tv-serie"-person. Tänk er en bra film som ni gillar riktigt mycket. Skulle det inte vara underbart om den fortsatt lite till? Lite som en karamell man får smaska på lite längre. Det kanske inte är den bästa jämförelsen, men jag tror ni förstår vart jag vill komma.
 
När jag var liten så kryllade det av svenska tv-serier av alla dess slag i tvrutan, men idag produceras det inte lika mycket svenska serier. Men så ÄNTLIGEN! I söndags hade "Söder om folkungagatan" premiär i kanal 5. Med skådespelarna Björn Gustafsson, Lisa Henni (från snabba cash), Nour El-refair och Mattias Fransson kan denna serie inte bli annat än bra! En unik Svensk serie om att vara Unik.
 
 
Bäst av allt så kan man se avsnitten på kanal 5:s hemsida. Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och titta på andra avsnittet. Gör det du också vettja :)
 
 

Squats

 
 
Det finns många olika sätt att utöva squats. Du kan stå med fötterna brett isär, ihop, axelbett. Tåna vinklade utåt eller rakt fram, med vikter eller utan. Listan kan bli lång. Jag har valt att följa exemplet som visas ovan i videon.
 
 

Kämpa!

Nu börjar det bli riktigt jobbigt med squatsen! Efter en vilodag i helgen så hade jag god lust att ta ut en extra. Men NEJ, inte fuska! 130 st gjorda ikväll, snart halvvägs genom utmaningen. Heja, heja mig! Bara att kämpa vidare så är jag snart i mål :)
 
Någon fler som antagit sig utmaningen? 
 
 
 
 

Besökstoppen
RSS 2.0