Halvlek

Nu har vi passerat halvlek. Finns det möjlighet till sidbyte tro? Hade gärna bytt så kristian fått tagit över grovjobbet på slutet;)


Julklappslottning

Igår var vi på familjemiddag hemma hos mina föräldrar. Det bjöds på porterstek och potatis. Mumma! Till efterrätt blev det glass.

Efter maten skrev vi vuxna ner på ett papper namn och vad vi önskar oss i julklapp. Sedan stoppade vi ner lapparna i vita kuvert, så ingen skulle veta vems lapp som var vilken. Där efter lottade vi om vem man skulle byta julklapp med. Men vem det blev är hemligt och så kommer det förbli. Väldigt smart påhitt, så man slipper "byta pengar" med många. Barnen kommer förstods få julklappar som vanligt. Nu när vi börjar bli så många i familjen så känns detta väldigt skönt. Hur gör ni med julklappar?


Mys

Efter jobbet åkte jag och hämtade myran och Texas som ska sova här inatt.

Vi har haft lördagsmys med bus, godis, tittat film, ritat med mera.
 
Här myser myran med bebismagen ♥
 

Halsband

Titta så fint halsband jag fått av min syster som hon har gjort. En liten gravidpresent:)

Du kan också beställa ett med valfri text och design på www.bodyfashion.n.nu


Russinfingrar och kritor

Blev utbjuden på middag hos syster. Efter maten skulle Myran bada, och vilka roliga badgrejor hon hade. Badkritor som hon gjorde konstverk på duschväggen med. Finns att köpa hos "Tre småbusfrön" i Njurundabommen.

Myran var så rolig när hon upptäckte att fingrarna hade blivit som russin "HJÄLP!!! Jag har blivit GAMMAL, jag vill INTE vara gammal". Hon lät så förtvivlad som om hon trodde att det skulle vara permanent.Två blir till tre

I mars är du beräknad. Mamma och pappa längtar efter dig!!

 


Trolldeg

Perfekt pyssel som är kul att gegga med för de små. Dessutom lätt att göra.

4 dl mjöl
2 dl salt
2 dl vatten
2 msk olja
Ev karramellfärg om färgning av deg önskas (går även att måla efter gräddning)

Blanda ihop ingredienserna. Gegga, bygg och låt fantasin flöda. Vill man spara konstverken går de att grädda mitt i ugnen på 100 grader i en timme. Låt sedan stå över natten. När figurerna torkat färdigt går de att måla.


Arbetsmyran

Igår kom myran och syster förbi och hälsade på mig på jobbet. När syster skulle gå och kolla om M var klar på Teliabutiken vägra myran följa med. Hon skulle stanna kvar och hjälpa mig jobba. Så i fem minuter hade jag världens minsta praktikant som bad om jobb. När vi var in på lagret för att fylla på en vagn med varor, blev hon lite besviken över att hon inte skulle få en egen vagn. Haha sötungen. Och heller ville hon varken åka hem eller komma och hälsa på mig senare hemma. Det var jobbet som hägrade.

Här är en bild dagen innan Texas dop, då vi höll på att ställa iordning bord osv.


Morgonmys

Igår hade jag tur. Syster ringde och fråga om jag ville komma på middag och sova hos dom. Gomat och massa bus med barnen:)

Nu har vi morgonmys innan vi ska bege oss in mot stan:)


Längtar

Åhhh vad jag börjar längta till jul. Kan det vara det trista mörka dystra vädret som gör att jag längtar efter lite ljus, pyssel, bak och allt vad julen har att erbjuda? Stress och annat jobbigt slipper jag gärna.

I år behöver vi inte åka genom hela Sverige för att fira med våra familjer. Är så skönt att vi är tillbaka i Sundsvall och har inte allt för långt till Kristians föräldrar i Sollefteå:) så lite mindre stress kommer vi att slippa:)

Mindre än 10 veckor kvar till julafton:) hihi, känner mig som ett litet barn som räknar ner.

Här är en bild som jag fotat på Myran från hennes första jul.


Härligt!!!

Härligt Sverige, vilket avslut!!!! Grattis grattis grattis:)


Texas

Idag döptes min söta systerson Texas, som jag fått äran att vara gudmor till:)

Se så fin tårta vi ska äta nu:)


Undra

Undra vad detta blir? Piroger? Spännande. Inget recept, bara lite fantasi. Hoppas det smakar:)


Storkok

Storkok på gång. En tacopaj och en tacogratäng i ungen, samt en köttfärslimpa på G:)


En riktig en

Har börjat blivit så mycket sundsvallsbo (eller man kanske ska skriva sundsvallskvinna) som det går att bli. Av någon anledning har jag vid varje lediga dag haft ärenden till Birsta. Haha, fast jag är värre! Jag är där när jag jobbar också:) så mycket tid jag spenderar där ute, borde jag kanske flytta dit?

I lördags efter jag och syster varit en sväng till Birsta och fyndat, åkte vi hem till henne och åt. Efter maten gjorde jag och myran iordning en stor frukttallrik. Syster hade köpt en äppeldelare på Ikea, så myran kunde också "skära" frukt. Mummms!


Birsta

Idag har jag varit och ätit lunch med Bästa Bea, lilla Elias och Cassandra i Birsta. Blev en tacotallrik på Charm. Sedan knatade vi runt på Birsta en stund. Hittade två linnen, en kofta och ett sängunderlakan som fick följa med mig hem.

På väg in till Birsta i bussen, satt jag mitt emot en äldre herre som skämdes så över sin knapptelefon när jag tog fram min Iphon. Han sa bestämt att nästa gång han skulle köpa telefon så skulle det bli en sådan där häftig en med pekskärm. Han berättade även om sina barnbarn och att en utav dem bodde i USA, Florida. Han brukade läsa hennes blogg om vad hon sysslar med där nere. En sådan trevlig liten herre. Tänk om alla pensionärer kunde vara det :)
 
 

Lillhjärtat

Igår kom myran på besök, men det varade tyvärr inte länge. Tanken var att hon skulle sova här, men lillgumman fick feber och ont i örat. När syster kom för att hämta henne ville hon inte åka hem. Hon hade gärna fått stannat, men jag tror hon vilar bäst hemma i sin egen säng. Krya på dig vännen, så ses vi snart igen :)


Besökstoppen
RSS 2.0