Torsdag

Tjeniksen! Imorse när klockan ringde så ville jag inte alls kliva upp som oftast :P Stängde istället av klockan och vände mig och om och sov en stund till. Sedan blev det brodis till skolan. Nog gick jag i god tid, men jag tror det tog hundra år att ta sig fram så det snöade i motvind och det inte gick att se vart man klev eller skulle. Men jag tog mig fram utan skador dessutom :P

Skolan gick ovanligt fort för att vara en lång torsdag. Vi har inte måna lektioner, men dom är så långa och oftast så hinner man bli så fruktansvärt trött och uttråkad. Men denna dag har faktiskt varit en bra dag till ära :)

Printade lite bilder och blev sen hem, så det var bara att packa ihop pomsen och nya kläderna för att bege sig till hedbergska där juniorerna skulle ha uppvisning :) 

Efter uppvisningen var jag hyfsad hungrig då jag inte hade hunnit äta något. Så när jag kom hem så var det bara till att laga mat.

Ringde och surrade lite med Kicki undertiden jag lagade mat, om morgondagen. En ute kväll med Kicki går sällan fel, men var bara tvungen att ringa och kolla om hon skulle ta bilen till jobbet, eller om jag skulle göra det :P Det blev min bil hur som hellst.

Nu är det inte särskilt långt kvar till Norge resan. Ser verkligen fram emot att få träffa Eyvind igen! Var ju år och dagar sedan. Sedan det andra som väntar är ju heller inte så illa ;)

Nä, nu ska jag snart ta och krypa i säng :) Blir en lång dag imorgon med både skola, jobb och utgång :)

Dumma kunder!

Tjeniksen! Kan nästan tro att jag dog efter jobbhelgen. Fredag och lördag blev det till att jobba över och under söndagens sista timme trodde jag att min rygg skulle gå av! Om kunderna kunde vara så vänlig att sluta ställa dricker upp, vända sträckkoden mot sig och inte ställa upp hundra lika varor så skulle min rygg hålla ett tag till. Fick sex stycken två liters flaskor vält över mig, och det var ju självklart mitt fel som alltid!  Är så fruktansvärt irriterad på dumma kunder! Frågar man "Är det bra så" och kunden svarar att det är det, så är det mitt fel att kunden glömt att köpa cigaretter eller något annat dyrligt. Snälla små dumma kunder, det är inte alltid kunden som har rätt! 

Måndag var det pulkåkning och snöskulptering som stod på schemat. Jag och Frida B gjorde mallen och grunden till ett eiffeltorn. Sedan lämnade vi över finliret till resten av klassen. Den blev riktigt fin och vi får hoppas på en bra placering.

Extraträningen med juniorerna gick bra. Vi satt ihop en ny dans som de ska ha till uppvisningen på torsdag. Mixgruppen lär sig snabbt och föreningen fortsätter att växa!

Tisdagen gick snabbt. mamma och pappa åkte ner till sthlm för att imorgon (idag) åka till Paris. Gjort klar redigeringen av elementet eld till projektarbetet. Nog blev testen lite halvtuff, men den rätta blev ju jättebra :) Har öven börjat på elementet jord, och det är bara lite finlir på den bilden som är kvar. Bara ett element kvar nu eftersom jag blev klar med vattnet förra veckan :)

Träningen igår gick också bra :) Extraträning för juniorerna idag. 

På seniorernas träning lärde Emma oss en ny rolig åtta och nu är även den nya dansen klar! :) 

Idag blev det lite sovmorgon. Vaknade vid tio, käkade lite frukost och började storstäda lägenheten.  Har lite kvar att göra, men jag tänkte ta en liten paus och äta lite gröt nu. Funderar även jag på att åka och sola en sväng om jag hinner innan juniorernas träning.

En liten bild från en träning:


Tjingeling!

Skolan

Tjeniksen!
Sitter nu på en evighetslång Svenska B lektion, och det känns som om denna fredag aldrig ska ta slut. Denna helg kommer vara lika med döden som kommer att ge mycket pengar under nästa lön. Ska jobba fredag, lördag och söndag på ICA.

Tog en liten paus nu från rapportskrivningen om projektarbetet. Förstår inte hur jag ska hinna klart med allt, och speciellt inte med alla beställningar jag måste hinna leverera innom kort.

Snart är det lov, och då hoppas jag få kunna slappna av lite. Fast får jag tillfälle till det kommer jag nog bara klaga över att jag har långtråkigt och är rastlös. Nä här ska det inte sittas stilla en sekund!

Pratade med stackars sjuka Bea igår på telefon och hon är likt som mig. Även om jag gillar långa sovmornar och få ha möjlighet att välja själv när jag ska kliva upp, så vill jag inte ligga i sängen hela långa dagen. Är jag sjuk så är jag på benen så fort jag kan, och hellst även iväg och tränar.

Bea beklagade sig hårt igår och hoppades på att hon skulle få öpp ögonen innom kort så hon skulle slippa ligga i sängen i hela sitt liv.

Nä, nu är det mycket svammel här känns det som! Kankse borde svammla lite på rapporten istället så den blir färdig någon gång.

Julia sitter här brevid och skrattar av trötthet medan Frida B inte förstår sig på henne riktigt. Sedan har vi de ambitiösa eleverna (bland annat de som kan stava till ambitiösa=Frida) som skriver duktigt på sina rapporter eller läser andras.

Julia visade mig nyss hennes fina festtopp hon ska ha på sig ikväll. Dock var hon lite nervös för att de ska ske en liten olycka med den som det tidigare gjort. Fast frågan är om olyckan är till en fördel eller nackdel för klassens badgirl i den språkliga formen.

Konstigt nog så blev jag inte slagen när Julia kikade över min axel för att se vad jag skriver. Däremot så var min konse(ääääää)rt med drickburkarna väldigt uppskattande. Så uppskattande att Julia också var tvungen att prova.

Oj, nu måste jag fortsätta att jobba. Min lärare måste tro att jag har skrivit en hel bibel till rapport snart!

Måste bara skriva om en lite rolig artikel Frida B hittade på Aftonbladet. "Psykologer varnar för facebook - Facebook är farlig för din hälsa".  Ja, vi alla borde gå ur facebook och skaffa oss ett liv för att slippa förkylningar och hjärtbesvär!

Nu är det snart bara en kvart kvar av lektionen, så nu tänkte jag göra ett litet ryck med skolarbetet!

Eyvind min kära vän!

Har just nu ett trevligt samtal med Eyvind, en kär gammal vän. Vi kom nyss fram till att det är snart två år sedan vi sågs sist, och sedan erkände han att jag tog hans oskuld. Här nedan ser ni en bild på händelsen ;) Jag lovar att han blev mjuk som en bebis stjärt efteråt :PFlitiga Frida

Nu har jag allt varit duktig! Skurat toaletten, dammsugit, diskat, dammtorkat och gått in de nya skorna. Ska snart fylla upp en hink med skurvatten och svabba golvet också. Och när jag ändå är igång så tänkte jag skriva upp mig på en tid i tvättstugan. Flitiga Frida är framme! Men jag känner mig så fruktansvärt rastlös! Håller på att bli tokig!

Fy nu får det bli sommar snart. Vill ut och springa, men det är inge roligt när det är fullt med snö ute. Nä fy, inomhusträning på vintern är det som gäller.

Måste åka till Birsta någon dag och köpa mig en hylla till alla mina skor. Nu när jag gjort mig av med databordet så tänkte jag kanske ställa dit någon form av egen designad skohylla. För det går inte att ha det som jag har nu, lägenheten full av skor överallt. 

Fick nyss ett telefonsamtal om en fotobeställning.

Nä, ska göra ett ryck! Lovely shoes

Tjeniksen!
I fredags åkte jag buss för första gången på hundra år till jobbet. Har äntligen bilen på lagning, men jag hoppas att det inte tar allt för lång tid.

Jobbet gick bra. Skratta åt en arg Kicki när jag kom dit. Trodde hon var stressad först eftersom det var så mycket kö och lite kassörskor, men inte då! Nu har de börjat dragit ner på timmarna på ICA och hon hade fått ca ett pass i veckan. Ja hur de har tänkt sig att man ska överleva på det har jag ingen aning om. Själv hade jag tur med passen och det var inte så mycket borttaget. Däremot så kommer jag att jobba många hela helger och istället vara ledig hela helger. Det såg skönt ut, länge sedan man var ledig en hel långhelg.

Klockan kvart i sju höll jag på att stressa ihjäl mig. Ville verkligen hinna med 19.05 bussen och jag slutade 19.00. Så det gällde att det inte skulle bli kö för då hade jag aldrig fått gått där ifrån när jag slutade. Men det vart det inte heller, och jag hann med bussen :)

Väl hemma hos mamma och pappa så stod det tacos på bordet. Mumma! Hann knapp äta upp innan Kicki kom förbi. Efter att jag ätit klart gick vi hem till mig. Haha, ja jag vet inte hur vi lyckas men vi har alltid lika roligt hon och jag. Blev lite twister, youtube med mera.

Precis när jag hade tagit en klunk cider så gjorde Kicki något fult, så det slutade med att två fontänstrålar sprutade ut ur min näsa.

Kvällen på Oscar var trevlig. Testade tequila för första gången. Helt okej må jag säga :)

Vaknade klockan 10.00 dagen efter, men jag ides inte kliva upp ur sängen. Låg och drog mig tills klockan var halv tolv ungefär. Sedan ringde jag mamma och frågade om jag fick låna bilen. Jag och Cici tänkte åka till Birsta och köpa nya skor till Norge :) Men i samma veva som jag ringde så hörde syster min av sig och tänkte också åka dit. Så vi tog en liten tjejdag i Birsdag vi tre och Sirpa :) 

Bild på underbar sko :)Efter Birsta blev jag bjuden på mat hos Bror och Cici :) Mumma vad gott det var, pasta och någon kycklingsås. Det märks att Cici är kock iaf :)

Efter maten kilade jag hem och bytte kläder och så, och sedan följde jag med Bror och Cici hem till min brors kompis. Ja, nog var jag yngst där, men det kunde man inte tro med tanken på deras bajshumor :P

Sedan åkte vi ner till stan. De flesta gick på Oscar, men jag drog på stadshuset med några andra. Ohh, jag träffade jättemånga från LS klassen jag gick i förut. Har inte träffat dem på 3 år tror jag. Jacke bor i Oslo nu, och skulle kanske komma och kika på tävlingen  :)

I söndags blev det jobb. Började bra, men ju längre det gick desto tröttare blev jag. Höll på att klämma fingrarna mellan bandet och rullbrädan ett x antal gånger och sa 750 kr istället för 75 kr. Ja så fel det kan bli ibland. Tur att kunderna bara skrattar lite lätt åt en och inte blir arga.

Åkte sedan hem efter jobbet, gjorde lite mat och näst intill däckade på soffan innan Peter ringde och störde. Mins inte riktigt vad han ville, mer än att han berättade att det var en tjej som börjat stöta på honom med en liten annorlunda teknik. Eller är det verkligen så annorlunda :PNorge nästa :)

Tjeniksen!
Hade en oerhört trevlig måndag tillsammans med Bea. Redigerade lite tester till "vattenbilden" och jag blev oerhört nöjd. Detta är en teknik som jag kommer att använda mig av :)

Långt efter lunch då både jag och Bea lyckats slita oss från datorn så kilade vi iväg på Blå kiosken och köpte med oss mat. Smakade riktigt bra, men båda tappade matlusten efter vi hittat något i Beas mat som liknade en snigel. Våran lärare trodde det var en champion, men det tror inte vi eftersom den hade små spröt. UFFA! Men vi hade trevligt iaf! :)

Imoese så hade jag helst velat ligga kvar i sängen och somnat om efter att väckarklockan ringde, men jag klev mot förmodan upp och gjorde mig klar, fixade lite med närvarorapporter till dansen och sedan var det dags att bege sig ner till skolan. Fy vad kallt det var!

Väl nere på skolan så kunde det nog inte bli värre. Efter att suttit och gjort en efterforskning på datorn under engelska lektionen så fick min dator något fnatt. Programmet jag skrev i hängde sig, när jag väl fått ordning på datorn och skrivit om det som gått förlorat och det började bli dags att spara skiten. Ja vad tror nu händer då? Det gick inte att spara på datorn för jag var tydligen inte inloggad. Nähe tänkte jag, jag testar att kopiera det och skicka det i ett mail då. Nä det gick inte heller. Hade det inte varit för att Frida hade sin MP3 med sig, så hade jag blivit galen. Och hon hade antagligen blivit lika galen på mig då vi jobbar ihop med uppgiften vi har.

Efter träningen så hittade jag min mobil hemma med 9 missade samtal. Bland annat från Peter som har hand om Uttagningen till 12 olika världsfinaler i olika skönhetstävlingar. Den 6 mars hålls Norges final till uttagningen och jag och några till svenska tjejer är uttagna att få åka dit och gästa dem i deras show, bli fotade och samt ha möjlighet att bli direkt uttagen innan Sverige finalen till någon av världsfinalerna :) Så Norge nästa. Har redan bokat tågbiljetter åt mig och A-K som är två av dem som deltar :) Ska bli riktigt skojigt.

Ni sitter jag och kikar på ett gammalt avsnitt av 2,5 men. Borde hoppa i säng och sova istället kanske.

Imorgon har jag två plåtningar inbokade. En är med två tvillingkillar och den andra är med min gravida syster och hennes kille :) 

Nä, nu blir det sängen. Nattinatti!

sundsvalls Cheerleaders

Tjeniksen!
Träningarna är nu intensiva och för varje pass så ser man stor skillnad. Från att vara tjejer som knappt orkade göra en armhävning, till att vi lyfter varandra.

Här är lite bilder från seniorträningarna:

 
Man kan ju nästan fundera på om vi skulle behöva högre i tak snart.
Petra stretchar 

Jenny tar en vilopaus 

Till veckan blir det stenhård träning med den nya dansen, lyften och gymnastiken som satts ihop till ett :)

Om det är någon som vill ha mer information om Sundsvalls Cheerleaders så finns det på vår hemsida, www.laget.se/scl
Make Up Utbildning

Tjeniksen!
Har just suttit och kikat på olika make up utbildningar. Blir så fruktansvärt sugen och peppad på att gå en genast. Dock så ligger de flesta så långt bort, och dyr är dem också. Men det tror jag det är värt! Även med tanken på hur dyrt materiell som ingår också.

Någon som kan rekommendera någon skola? Kikat lite på Make Up Studion, och den verkar helt okej. Men jag tycker det är så svårt att avgöra via en hemsida bara. Man vet ju inte om de uppger sig för att vara bättre än vad de är eller tvärt om.

Min bror ringde nyss, och nu har jag fått ett till fotojobb inbokat. Ska plåta två tvillingar :)

Tjingeling!


Elevator

Tjeniksen!
Igår så skulle jag åka ner och öppna salen åt juniorerna, men det slutade att jag blev kvar där både under juniorernas och seniorernas träning. Gjorde till och med en Elevator. Jag brukar alltid vara back- eller front spott, men igår var jag base för första gången i en Elevator. Det gick kanonbra. Vi har tidigare gjort Extension och Elevator stage, men eftersom jag var lite svag i kroppen igår med tanken på att jag har haft feber till och från, så lät jag bli det.

Vi hade ingen kamera, så jag lånar någon annans bild för att visa vad en Elevator är, för er som inte vet.


                                                                            


Vaknade 09.00 imorse och var för seg i kroppen för att kliva upp. Skulle plåta Erik klockan 10.00, men jag ringde honom och bad om att få göra det senare. Klart jag fick göra det. Så en extra halvtimme kunde jag ligga kvar i sängen för att sedan bli uppdragen av att telefonen som låg på vardagsrumsbordet ringde. Inget nummer jag kände igen, så jag trodde att det antingen var en dansare eller en ny dansare. Men så var det inte. Det var nämligen från Miss modells, och de ville att jag skulle komma till Norge den 6 Mars för att delta i en fotografering, gå catwalk, kika på den Norska finalen osv. Senare i Mars skulle jag nämligen få delta i den svenska finalen av Miss modells. Trevlig trevligt tänkte jag, men Norge? Hmm, Eyvind bor ju där!

Efter att jag lagt på så gjorde jag mig färdigt snabbt för att sedan gå och möta upp Erik. På vägen ner mot stan så ringer min lärare och undrar om jag kan på ett fotouppdrag. 

Fotograferingen med Erik gick bra, och Erik kommer att få troligtvis den coolaste redigeringen av de fyra elementen. Vatten! Ska lägga upp lite bilder här sedan när jag börjar närma mig slutet av projektet.

Efter fotograferingen lunchade jag med syster på Bite Line. Haha, man blir uppringd av en modelltävling på morgonen och sedan går man och tjockar i sig pizza :P

Syster och jag preliminär bokade en fotografering under nästa vecka. Ska plåta hennes mage igen :) Troligen så kommer Marcus att vara med denna gång också.

Efter vi ätit färdigt så kilade jag tillbaka till skolan. Och nu sitter jag här, snorig, slö i huvudet och lite nervös för att jag ska få feber igen när jag ska iväg på fotojobb. Hade egentligen skrivit upp mig på jobbet att jag skulle jobba idag, men igår kände jag mig helt slut, så jag ringde upp dem och sa att jag inte kunde jobba. Inte alls trevligt att sitta i kassan 7 timmar och vara sjuk. 

Nu ska jag bara ladda in bilderna på Erik  och sedan ska jag bara ta det lugnt tills jag ska iväg och fota.

Tjingeling!


Fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag

Tjeniksen! 
Jag tror att provet gick bra. Jag svarade på allt, men sedan om läraren anser att det är rätt eller inte få jag se når jag får tillbaka det.

Måste bara ge beröm till juniorer och seniorer i Sundsvalls Cheerleaders. HUVA VAD VI ÄR BRA PÅ LYFT! Vi är grymma!

Fredagen
Dagen gick fort, och en trevlig utgång på kvällen blev det tillsammans med Mailin, Kicki, Carro och några till. Måste säga att det var första gången jag hade trevligt på lyset. Kanske berodde på att vi var ett ganska stort gäng som var ut, och hade väldigt trevligt tillsammans. Anars så brukar jag tycka att det bara är en massa smäglin där som inte vet hur man ska bete sig.

Lördag
Tog en lång sovmorgon på lördagen och tog en riktigt slappardag. Busade lite med Timothy, kikade på tv och la lite ny koreografi till dansen.

Söndag
Hade jag öppning och det gick riktigt bra. Var inte så mycket tidningsreturer och det var lugnt i butiken. Kicki vad kassörska nummer två som kom, och vi bestämde att vi skulle åka till Birsta efter jobbet.

Väl påväg till Birsta plockade jag fram alla presentkort jag har, och både jag ock Kicki kom fram till att nu skulle det bli shopping på hög nivå ;) Dock så hittade jag inte så mycket, bara en klänning, strumpbyxor och partystrumpor. Gissar på att det blir en helg i Sthlm snart för att inhandla studentklänningen och skor :)

Måndag
Rena pesten var det att kliva upp. En rejäl förkylning hade jag dragit på mig, och feber. Nog brukar jag aldrig klaga på att gå till skolan på morgnarna, men idag kändes det riktigt skönt att få skjuts dit. Skulle plåta Kicki i studion och hon hade bilen.

Plåtningen gick bra, och jag har börjat hitta alla tekniker jag ska använda till projektet :) efter plåtningen hade vi klassråd. Fanns inte så mycket att säga där, men studenten kommer att äga rum på torsdag den 11 juni. Jippi!

Trotts förkylning och lite feber så gick det bra att träna mixgruppen idag. jag säger bara "oj vad många dom har blivit". Får ju knappt plats i lokalen.

Idag
Vaknade klockan sju och trodde att världen höll på att vändas upp och ner. Men så var det inte, i själva verket var det mitt huvud som värkte och en febrig Frida som yrade. Blev alltså en dag i sängen för mig. Dock så tycker jag det är tråkigt, så jag satt mig vid datorn och mixade ihop lie låtar till dansen runt 12 tiden.

Ikväll är det träning, och huva vad jag är sugen, men jag borde ta det lugnt så som jag mår. Har iaf tänkt åka ner och sätta mina juniorer i lite sysselsättning och sedan får vi se hur länge jag orkar stanna.

Nu ska jag ta och vila lite innan det är dags att åka.

Tjingeling!

Besökstoppen
RSS 2.0