Bio

Nu vankas det fredagsmys. Det blir bio med älsklingen och vi tänkte se Mission: Impossible Ghost Protocol. Jag hoppas den är bra, men det borde den vara :) 


Bild lånad från google.se


Hoppas ni får en mysig fredag och en trevlig helg!


vårtecken

Nu har tussilagon börjat blomma. På väg hem från bussen såg jag dessa gula små blommor. Ännu ett vårtecken, men nu vill jag ha sommar!


Små söta barn

Vad roliga ord det kan komma ur små barn. Här har jag samlat lite roliga situationer och ord från mina syskonbarn.
Bild lånad från min bror Mattias.

Timothy 5 år: (Teominas lillebror har precis kommit till världen och Timothy vill ringa och gratta faster) "Hej, jag har hört att min kusin har kommit nu. Kan jag få prata med honom?

Teomina snart 3 år: (Är på besök hemma hos sin farmor och farfar, då farfar fråga var hon fått blåmärkena på benen av) "Det här är inga blåmärken, det är åderbrock"

Teomina snart 3 år: (jag är på besök och Teomina vill att jag leker med henne på sitt rum. På hennes lilla bord står en tekana i plast som jag plockar upp.) Jag får en smäll på fingrarna av Teomina som säger "Vad är det för dumheter?? Den är ju VARM"

Timothy 4 år: (Dagen innan julafton var jag och älsklingen med på tvnyheterna) "Faster Frida, hur tog du dig ut ur tven?"

Timothy 4 år: (Timothy spelar på en leksaksgitarr som spelar enbart en låt när man rör på strängarna. Han räcker över gitarren till mig, som sedan härmar honom) "Mähhh, kan inte du spela något annat?"

Teomina 2 år: (hjälper sin mormor att laga ungsbakad falukorv. Teomina river osten i små bitar och mormor fråga vad hon gör) "Man kan inte äta hålen, där har råttan ätit"

Teomina 2 år: (är på besök hemma hos sin mormor och morfar och gör rackartyg genom att hoppa jämnfota på släpvagnen. Mormor fråga vem som lovat Teomina att göra så) "Det har JAG!!"

Nu är väntan över

I slutet på februari fotade jag dessa bilder, på Teomina som längtade efter lillebror. Nu är väntan äntligen över - i fredags natt kom Teominas lillebror till världen.


Grattis Linda och Marcus till er son, samt Teomina till sin lillebror!

Nivea deo pure & sensitive

För ett tag sedan fick jag hem mitt paket med nivea deo pure & sensitive från Buzzador. Jag har provat den i några dagar nu och tycker den fungerar väldigt bra.

Nivea pure & sensitive är en antiperspirant deodorant från NIVEA helt utan alkohol, färgämnen och konseveringsmedel. Denna deoderant är testad för att skydda mot svett och dålig lukt upp till 48 timmar - utan att irritera huden.

Den innehåller kamomillextrakt och avokadoolja. Kamomillen är känd för sin lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som effektivt förhindrar hudirritation. Detta kan jag intyga då jag provat applicera direkt efter rakning utan sveda eller annan irritation. Jag som har känslig hud brukar annars inte kunna göra det.

Avokadooljan förbättrar återfuktningsprocessen i huden samtidigt som den gör huden mjuk och smidig. Här kan jag också bara hålla med.

 



I paketet fick jag även en broschyr med lite information om produkten och vanliga funderingar. Här får ni också ta del av lite läsning som kan vara intressant.

Vad är skillnaden mellan deodorant och antiperspirant?
En produkt som bara förebygger kroppsdör och svettning kallas en deodorant. En produkt som förhindrar svettning kallas antiperspirant.

Varför luktar svett?
Svettporerna producerar en mjölkaktig luktfri substans. Den typiska svettlukten uppstår när substansen blandas med bakterier som finns naturligt på huden. Kring underarmarna har svetten svårare att avdunsta vilket gör att bakterierna förökar sig snabbare i dessa områden och därför luktar svett.

Varför svettas vi?
Svett är viktigt för våra kroppar. Vi reglerar vår korppstemperatur genom avdunstning av svett från ytan på huden.

Är det farligt att blockera svettning genom att använda antiperspirant?
Eftersom den totala ytan av hud under armarna är liten jämförelse med den totala kroppsytan, störs inte kroppens värmereglering om man använder en antiperspirant. Resten av kroppen tar över funktionen utan att leder till märkbart högrensvettnivåer på andra ställen av kroppen.

Är ingredienserna i denna deodoran farliga?
Ingredienser som används i hudvårdsprodukter är hårt reglerade av EU:s kosmetikadrektiv och genomgår strikta säkerhetskontroller och vetenskapliga analyser både på europeisk och nationell nivå.

Besök www.nivea.se eller www.facebook.com/niveasverige för mer information!

 


Besök i avatar djungeln

Här om dagen ringde hjärtat när han var på väg hem från jobbet och bad mig komma ut för att han skulle ta med mig någonstans. Efter en kort biltur till Solna befann vi oss på en stort blomsterhandel. Det påminde lite om avatar djungeln med alla möjliga sorters blommen och växter.

Efter en lång stunds kollande på alla olika plantor, fick vi med oss ett Bonsaiträd och fyra andra krukväxter.

Vad gröna plantor kan göra sig mycket i ett hem. Lite pinsamt att erkänna, men innan har vi nästan bara haft plastblommor inne. Dom är förstås lättare att sköta, men inte alls lika fina och hemtrevliga som riktiga.

Här är en bild på mig och en Papegojastjärt.


Två år tillsammans <3

Idag firar jag och hjärtat två år tillsammans. Det firas med en underbar helg i Sundsvall innehållande svit på södraberget, bastande, middag x 2 (vi tjuvstartade redan igår på saffran), "hopkokt" med Ronny Eriksson, mys och mycket mer. En underbar helg helt enkelt:)

Utsikt från vårt rum:)


Capris

Igår efter jobbet kom min underbara älskling och hämtade mig. Vi åkte hem en snabbis innan vi begav oss in mot city för att möta upp mina föräldrar och lite vänner till familjen.

Vi gick på Capris som är en mysig lite restaurang på Östermalm. Inredningen gav en känsla av att befinna sig i en lergryta, på ett mysigt sätt.

God mat, mycket skratt och paket. Mina söta föräldrar hade köpt en super fin present till mig och älsklingen. Det var en liten 2-års present. Tack ännu en gång snälla ni!


Min underbara mamma och jag :)


Fest med jobbet

Igår var det galleriafest för alla som jobbar i stinsen. Det bjöds på mat, champagne, orientaliska dansnummer och mycket mer.

Jag och mina två arbetskamrater med flera hade mycket trevligt och avslutade kvällen på olearys.

Ikväll ska jag och älsklingen ut och äta med mina föräldrar och några vänner till dem:)

image description
Jag och två av mina arbetskamrater.


Orientaliska dansare.


Många bäckar små...

Jag har under ett år tid tömt älsklingens och mina fickor på småmynt. Resultatet blev 1971 kr.


Många bäckar små, blir till en stor å.

Elias 6 veckor



När vi var upp till Sundsvall fick jag äran att fota Beas lilla Elias, 6 veckor gammal. Mitt bland renoveringen i deras nya hus riggade vi upp på föräldrarnas säng. Lite kuddar och en filt och en bedårande söt Elias är receptet på dessa fina bilder.

I September åker vi igen!

Spanien jag saknar dig, men snart kommer vi igen. Samma hus, samma plats nu vill jag ha september.


Storkok

Denna dag bjöd för min del på storkok. Så praktiskt att frysa in matlådor till jobbet och för lata dagar. Har gjort en tacopaj, en tacogratäng och korvstroganoff.

Har där emellan hunnit med att servera mannen lunch, skjutsar Morgan till tunnelbanan, en kort liten promenad i vårsolen samt en timme med fittnes Wii. Ännu en "nyttodag":)





Storstädning av garderoben

Idag har här rensats i garderoben. Vad mycket kläder jag samlar på mig och som fått legat kvar trotts år och dagar sedan användning. Men nu fick det var slut på "men den är ju ok" som i själva verket följs av "fast jag skulle aldrig använda den".

Blev en hel del som fick flytta ut. Känna super skönt efteråt. Nästan lite nyttigt på något vis:)

Har även hunnit med en sväng till barkaby outlet och Ikea. Fick med oss ett torkställ, kuddar till bänken i hallen och super smarta fryspåsar från Ikea. Inte så roliga grejor, men nödvändigt.


Grillning

Underbart vårtecken! Nu vankas det grillning på balkongen med trevligt sällskap:)

Grillad fläskfilé, majs och halloumi inlindad i bacon..Mmmm! Till detta blir det potatissallad, stavade grönsaker, dip och bearnaisesås.


Uttagen :)

Åhhh, titta vad jag hitta i min mailbox idag!



För er som inte vet vad buzza är kommer här en kort förklaring. Buzzador arbetar med marknadsföring genom att ge medlemmarna, Buzzadorerna, chansen att prova spännande varor och tjänster och sedan diskutera vidare med sina vänner och låta vännerna prova själva. Det kallas Word of Mouth marketing eller på svenska Mun till Mun marknadsföring.

Som Buzzador sprider du budskap om produkterna till vänner och bekanta öga mot öga, via din blogg, Facebook, Twitter eller andra forum och kanaler som du är ansluten till. Rapportera sedan dina erfarenheter av kampanjen och produkten på vår hemsida. Du kan också skicka in bilder och filmer från dina buzzningar som sedan publiceras på produktens kampanjsida.

Detta är helt gratis och du kan också bli medlem genom att trycka här.


Nu är det fredag!

Underbart vårväder ute! Får hoppas det håller i sig under helgen när jag är ledig.

Just nu är jag på väg till jobbet och njuter av att se att våren är här. Underbart!

 


Besökstoppen
RSS 2.0