Målning

Medan lilleman sov passade jag och hjärtat på att måla i gillestugan. Kommer bli så fint när det är färdigt!
 
 

Äntligen hemma!

I måndags bestämdes att jag skulle få sluta med dropp och övergå till tabletter istället. Vi fick förfrågan om vi ville åka hem, så vi packade väskorna fortare än blixten. På väg ut genom dörröppningen blev vi stoppade att vi inte fick åka riktigt än. Frank skulle vägas med mera och vi väntade på lite papper osv. Men strax efter tolv fick vi äntligen åka! - Vilken känsla!
 
Krille var bjuden på grabbkväll senare på kvällen. Jag tyckte han skulle gå, även om vi precis kommit hem. Så jag skickade iväg honom dit, medan min mormor kom på besök :) - myspys!
 
Under veckan har vi haft besök av närmsta familjen i omgångar. Vi har även hunnit med ett besök på BVC och varit hem till Franks mormor och morfar på besök. Så skönt att äntligen vara hemma!
 
Vi är fortfarande trötta efter förlossningen och sjukhusvistelsen, men för var dag som går kommer vi mer och mer in i de nya rutinerna.
 
 
 

Uppdate från BB

19 mars klockan 17.09 kom vår guldklimp till världen. Förlossningen gick bra, men allt gick dock inte som det skulle. Jag bad om ryggbedövning som tyvärr tog hål på ryggmärgshinnan. Detta medförde komplikationer som tvingat oss att stanna kvar på sjukhuset där vi fortfarande befinner oss.
 
Bedövningen tog inte alls, utan gjorde mig orkeslös i benen, trött och fick öppningsskeder att avta.
 
 
Efter förlossningen drabbades jag av svår huvudvärk och ont mellan skullderna. Jag fick hög feber och klarade inte att stå på benen i mer än nödläge pga den dunkande huvudvärken.
 
Det bestämdes att jag skulle göra en så kallad bloodpatch där de tog blod från min arm och sprutade in i ryggen för att täta hålet i ryggmärgshinnan. Jag blev även ombädd att dricka mycket koffein, så coca-cola drack jag flitigt. 
 
Smärtan mellan skuldorna avtog och lika så huvudvärken. Dock visade blodprov att jag drabbats av en infektion, och antibiotika i dropp sattes in.
 
Torsdag kväll, kvällen efter blood-tuchen kom huvudvärken tillbaka. Jag fick hög feber och blev så dålig att jag inte kunde amma Frank. Sköterskan fick ge honom ersättning och jag fick värktabletter osv för att kunna sova.
 
 
 
På fredagen visade proverna att infektionen försämrats. Vi fortsatt med dropp och värktabletter. Jag började nu känna mig piggare och febern avtog.
 
På lördag morgon var jag helt inställd på att vi skulle få åka hem på eftermiddagen. Men efter nya provtagningar visade sig att infektionen fortfarande är kvar. Inte nog med det kom även huvudvärken tillbaka. Jag ville verkligen åka hem. Så jag hinka i mig två koppar kaffe och massvis med cola samt värktabletterna sköterskorna gav mig. Jag som inte äns tycker om kaffe! Huvudvärken la sig en aning, men allt koffeindrickamdes gjorde att jag hade svårt att sova under natten.
 
 
Idag, söndag blev jag väckt klockan sex på morgonen för att få mer dropp. Nålen i armen började krångla och jag var tvungen att ligga och hålla koll på det sega droppet så att det inte stanna. Med tre timmars sömn kändes detta plågande för mina ögon. Samt med tanken på att det snart var dags att amma Frank igen. Detta är femte nålen sedan i tisdags, så jag blev gärna inte omstickt om det gick att undvika. De har även tagit ett x antal blodprover så jag känner mig som en nåldyna kan jag lova! - jag som hatar att bli stucken.
 
Nu tog huvudvärken en rejäl vändning i huvudet. Jag blev sängliggandes i plant läge under hela dagen och ammade även liggandes. Efter intag av värktabletter och eftermiddags sömn lättade huvudvärken så att jag nu på kvällen kunnat varit uppe lite, bytt blöja på Frank och ammat sittande. -total lycka när jag orkar ta hand om min underbara son!
 
 
Innan förlossningen hade jag sett fram emot dessa dagar då även mitt stora hjärta skulle vara hemma. Nu har de förvandlats till det tvärt om. Det har tagit både fysiskt och mentalt på mig, då jag vill så mycket men saknar kraft.
 
Nu har äntligen infektionen börjar avta och vi håller alla tummar och tår för att vi får åka hem imorgon!
 
Avslutningsvis vill jag tacka för alla fina gratulationer och lyckönskningar vi fått! Jag har varit för trött för att svara och hoppas ni har förståelse och inte tror att jag skitit i er! Detta inlägg har tagit mig fyra dagar att skriva.
 
 

Hej världen!

 
Mitt namn är Frank, och jag tittade fram klockan 17.09 19 mars. Jag är 52 cm och väger 4074 g. Mamma och pappa är jätte stolta!
 
 
 

Innebandyträning

Känner mig peppad och piggare än någonsin! Är nu på hjärtats innebandyträning, så att jag inte ska vara ensammes hemma och inte kunna få tag på älsklingen om det blir dags att åka in. Promenerar nu runt sargen och hoppas på kunna framkalla lite värkar :) Heja, Heja, Heja!
 
 

Kom nu då Bebis!


3-års dagen

Gårdagen firades med innebandymatch, middag på olearys och mys med film och godis hemma. En mysig dag och kväll helt enkelt :) Tack underbar hjärtat! <3
 

Dagen med stort D

Idag är det den stora dagen som vi gått och räknat ned till sedan i somras. Ingen bebis ännu, men har varit till barnmorkskan på kontroll idag och hon sa att jag börjat öppna mig. Lite värkar på det här, så är snart bebis med oss. Heja, Heja, Heja! Nu blir det till att storstäder här hemma och hoppas på att det sätter igång :)
 
V. 40 (39+6)
 
 

3 år tillsammans

Tänk att tiden gått så fort! Vi har hunnit med mycket, men ibland känns det verkligen som om det var igår vi träffades.
 
Den där dagen jag skulle åka upp och hälsa på dig för första gången :) Jag var så nervös, men allt kändes så underbart när  jag såg dig stå där på stationen och vänta på mig.
 
Tre år senare får du fortfarande fjärilarna i min mage att fladdra:)
 
 
Jag älskar dig!

Lördag

Klockan 07.00 ringde väckarklockan imorse för uppstigning. Frukost, dusch, påklädd och klar bar vi iväg mot älsklingens innebandymatch.
 
Efter matchen åkte vi hem, jag gjorde lite pytt och pasta till lunch, åt och sedan åkte vi in till stan med spackel till pappa. På vägen hem släppte hjärtat av mig nere vid viadukten, så att jag kunde gå sista biten hem. En lång uppförsbacke som jag försökte hålla högt gångtempo i för att få fart på förlossningen. Åstadkom dock enbart trötta ben.
 
Hann hem, la mig för att vila en stund och hade precis lagt mig till rätta då det började panikplinga på ytterdörren. - En glad liten myra som ville ha med mig på en promenad tillsammans med hennes mamma och lillebror. Blev en kort runda upp till skidstadion och tillbaka hem. Vi stannade en stund vid skidstadion så myran fick leka lite på en hög kull. Dessvärre var glider dålig mot overallen, så vi tänkte gå tillbaka imorgon med stjärtlappae eller dyligt. 
 
Så här snygg var myran när hon försökte glida som en pingvin ner för backen:
 
 
 
 
Två rejäla sammandragningar senare var vi hemma igen.
 
Medan Myran, syster och hjärtat gjorde lite gymnastik och styrkekonster på vardagsrumsgolvet, kände jag hur tröttheten slog till. Fick försöka hålla ögonen öppna, och när syster med barn åkte så hann dom nog knappt kliva utanför dörren innan de slog igen.
 
Vakna för en liten stund sedan - och ja, det vad den lördagen! Nu ligger hjärtat och sussar skönt i soffan. Fundera på att väcka honom, men han ser ut att sova så skönt. Väntar nog ett tag till så han också får vila lite.
 
Imorgon har jag och hjärtat treårsdag tillsammans. Får se vad vi hittar på att göra för att fira lite. Har inte planerat något speciellt då tankarna varit helt på bebis. Kanske vill vi titta ut? Det vore en underbar present till "mamma" och "pappa", lilla du!
 
Trevlig helg!

Nu är det Fredagsmys!


Snart så är ♥-at här


Redo

Nu är vi redo för bebis ankomst. Vaggan är bäddad, väskan är packad, bilskyddet är monterar, bebiskläderna är tvättade och ihopvikta i garderoben, skötbordet står på plats med mera. Tick tack, låt tiden gå!
 
 

Tröttare än tröttast

Har legat i sängen inprincip hela dagen idag. Är helt slut! Är det kroppens sätt att tala om att det är dags att vila och samla krafter inför förlossningen? Jag hoppas det, för nu vill jag att bebis kommer ut! Har även haft som mensvärk, så det kanske börjar bli dags snart :) Hoppas, hoppas, hoppas!
 
Hjärtat var underbar och for iväg och köpte kinamat till middag och efter maten tappade han upp ett bad åt oss. - supermysigt!
 
Nu trillar snart mina två blå igen. Dags att borsta tänderna och krypa till sängs. Natti natti!
 

Texas den vilde

Först lite morgonbus med killen som vakna före klockan sex.
 
Sedan somna vi om en stund till
 
För att sedan vara pigg och glad och busa ännu mer.
 

När?

Nu har några gissningsdatum passerat. Hoppas inte allt förmåga till gör detsamma, för nu vill jag att bebis kommer ut! Jag är så nyfiken på vad der är för en liten person där inne. Är du lik din pappa eller mamma eller kanske oss båda?
 
Myran - "Lördag"
"Farmor" Aini - 10 mars
Anette Halvarsson - 11 mars
"Moster" Linda - 13 mars
Gunilla Melin - 14 mars
Tessan - 14 mars
Bea - 15 mars
Vickan -16 mars
Emma Persson - 16 mars
Jonna Gullfors - 16 mars
"Mormor" Carina - 17 mars
Linnea Lundström - 17 mars
Camilla Danielsson - 17 mars
Viktoria - 18 mars
Maj-Lis Ulin - 18 mars
Patricia - 18 mars
Marie Nässen - 19 mars
Milla - 19 mars
Michaela - 19 mars 
Morgan - 19 mars
Christoffer Gidlund - 20 mars
Lollo - 20 mars
Jessika - 20 mars
Lina - 20 mars
Karin Lindgren - 21 mars
Josse Rytkönen - 22 mars
Sofie Blom - 22 mars
Klara - 23 mars
Rakel - 23 mars
Mormor "B-M" - 24 mars
Nicke - 24 mars
"Pappa" Kristian - 25 mars
Julia S - 26 mars
Micke Löfqvist - 27 mars
Sandra Wallberg - 28 mars
Eva-Lena - 1 april
 
 
 
 

V. 39 (38+6)

7 dagar kvar till beräknad förlossningsdatum. Snälla bebis, kom ut nu! Mamma och pappa längtar efter dig!
 
 
 

Vilket radarpar

Vilket radarpar jag och min syster är nu. Jag är hög gravid med stormagen och ska föda när som och syster har slagit svanskotan så hon rör sig som en stel gammal pensionär. 
 
Att montera bilbarnstolar i och ur bilar var nog en rolig syn. Hoppas ingen av syrrans grannar såg oss idag ;)
 

Söndag

 
Idag har jag och svärmor monterat spjälsängen i barnkammaren:)
 
och medan jag sorterade barnkläder och la in dem i garderoben, pimpa svärmor skötbordet med drapperi och överdrag till dynan:) - Tack snälla du, det blev superfint!
 
 Sedan kom en liten myra på besök:)
 
Anders och Kristian har också varit duktiga! Kristian har monterat garderober i sovrummet (som nästan är klart nu, bara skjutdörrarna som ska på plats) och Anders har satt lister runt öppningen till gillestugan. Förra gången de var här breddade han den :) - Det blev så fint! Tack duktiga du!
 
Efter att Anders och svärmor åkt, så bada myran över en timme. Hon ville inte kliva upp, så jag fick muta med att vi kunde baka kakor. Sagt och gjort!
 
Hoppas ni haft en trevlig helg! Det har jag med massa mys, gomat, trevligt sällskap och massor med saker gjorda :)
 

Baby shower

Denna fina blöjtårta fick vi av Bästa Bea. Superfin och hon har gjort den alldeles själv. Tusen tack underbara du!
 
"Mormor" & "Farmor"
 
Dessa fick vi av "morfar" & "mormor". Ledsen krille, men det är bara att gilla laget... Läget;)
 
En av alla fina bilder Eva-Lena fotat. - Tusen tack, vi är super nöjda!

Innebandy

Har varit och kollar på hjärtats innebandymatch. Resultatet 2-2 var väl inte det roligaste, men får se det från ljusa sidan. Bättre än en förlust! Nu på väg hem för att förbereda tjejmiddagen :)
 
 

Hallå där inne!

Nu tycker mamma att det börjar bli dags för dig att komma ut. Så lyssna inte på din pappa som säger att du ska stanna till den 25:e! Tänk vad mycket du hinner missa här ute innan dess ;)
 
 

Trött hund!

"Hunden myran" var så trött att hon somna när "matten moster" kliade henne på ryggen :)
 
 

Internationella kvinnodagen

Vad passar inte bättre än att spendera denna dag tillsammans med syster i Birsta! Handlade lite prylar till skötväskan och bebis rum samt en amningsbh och lite annat nödvändigt.
 
Nu ska jag vila en stund innan jag ska skjutsa hjärtat och Åberg till stan och där efter åka hem till syster på middag:) oxfilé, vilken lyx! - Mumsigt!
 

Det tar sig :)

Skötbordet är på plats, garderoben är redo att fyllas med kläder som hänger på tork, gardiner i barnkammaren är uppsatta, skötväskan är packad. Nu ska jag lägga fötterna i högläge, så fortsätter jag imorgon :)
 
 
 
Lite småfix kvar med nytt överdrag till skötbädden och ett drapperi. Hoppas det hinns med i helgen :)

Snickar-Linda

Tur jag har en händig syster, då karl jobbar!
 
 
Nu ska der bli ordning och reda i bebis garderob :)

Nam nam


Tisdag & onsdag

Igår var jag hem till Jonna och Christoffer och snusa på deras lille Theodor :) Vi tog även en snabb sväng till Birsta för lite lunch. Redan då satt det fans och väntade på Yohio som skulle spela klockan 18.00.
 
 
 
Idag har jag först haft besök av Texas och hans och myrans kusin Tindra. Efter massa bus och pyssel kom även myran och syster och gjorde oss sällskap.
 
Sedan åkte vi hem till syster och gjorde mat. Det var denna dag som håller på att lida mot sitt slut.
 
Hoppas ni också haft en bra dag!
 

Måndag

Tröttare än tröttast - snart gör jag kväll! Känns som om jag enbart har sovit och vilat idag, men trotts det är jag otroligt trött!
 
Hjärtat väckte mig strax efter halv åtta imorse. Skulle  följa med och lämna in hans bil, för att sedan skjutsa hem han igen:) väl hemma gjorde jag iordning frukost. Hann inte mer än äta upp innan jag var tvungen att gå och lägga mig igen. - så sjukt trött och seg! Sov ca 2 timmar innan jag klev upp för att åka ut till birsta för att kolla på en bil och sedan iväg till barnmorskan.
 
Allt såg bra ut och nu har huvudet fixerat sig :) känns som om bebis ska komma vilken minut som hellst nu! Men inte före onsdag! Imorgon kommer mammas och pappas granne hit och ska fota oss och magen. Så bebis får allt stanna kvar i magen tills efter vi gjort det :) sedan är det fritt fram att titta ut!
 
Enbart två veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. Längtar så tills liten ligger ovanpå magen istället för i!
 
Nu på eftermiddagen/kvällen har jag bara legat i sängen och slappat. Hoppas jag är piggare imorgon! Mamma har målat fondväggen i Barnkammaren idag och det blev så fint! - tack snälla du! Imorgon tänkte jag greja på lite där inne och försöka få någon ordning. Får även lite hjälp i helgen när svärmor kommer ner :)
 
 
 

Måndagslyx

Mums!
 

Golv på plats

Denna dag har bara rusat förbi! Vi började dagen att åka ut till Birsta för att handla nytt golv till sovrummet och färg till barnkammaren. Hann inte mer än hem då jag kom på att vi skulle ha bytt köksstolen som vi fått i fel exemplar. - Tack snälla bror för att du kunde skjutsa och hjälpa mig att bära så att Krille, pappa och mamma kunde grejade på här hemma!
 
Nu är nya golvet, golvlisterna och listerna runt fönstret och balkongdörren på plats i sovrummet. - Så underbart och vad fint det blir! Vi har till och med flyttat in vår säng och bebis lilla vagga, så nu börjar sovrummet ta fart :)
 
Imorgon kommer min mamma och målar fondväggen i barnkammaren. Låter kanske som om vi inte gör någonting själv, men det gör vi! Däremot är vi otroligt tacksamma för all hjälp vi får för att kunna färdigställa så mycket som möjligt innan liten tittar ut! 
 
Här nedan är en bild som mamma fotade undertiden golvet höll på att läggas in i sovrummet. Fondväggen ser dock väldigt plottrig ut på bild!
 
 
Nu kallar kudden, så dags att slå igen dom två blå!

Gissa förlossningsdatum

Här kommer en uppdatering av "gissa förlossnings datum". Än så länge finns det datum som ingen gissat på, så fortsätt gärna gissa :) Beräknat förlossningsdatum är 18 mars.
 
Myran - "Lördag"
"Farmor" Aini - 10 mars
Anette Halvarsson - 11 mars
"Moster" Linda - 13 mars
Gunilla Melin - 14 mars
Tessan - 14 mars
Bea - 15 mars
Vickan -16 mars
Emma Persson - 16 mars
Jonna Gullfors - 16 mars
"Mormor" Carina - 17 mars
Linnea Lundström - 17 mars
Camilla Danielsson - 17 mars
Viktoria - 18 mars
Maj-Lis Ulin - 18 mars
Patricia - 18 mars
Marie Nässen - 19 mars
Milla - 19 mars
Michaela - 19 mars 
Christoffer Gidlund - 20 mars
Lollo - 20 mars
Jessika - 20 mars
Lina - 20 mars
Karin Lindgren - 21 mars
Josse Rytkönen - 22 mars
Sofie Blom - 22 mars
Klara - 23 mars
Rakel - 23 mars
Mormor "B-M" - 24 mars
Nicke - 24 mars
"Pappa" Kristian - 25 mars
Julia S - 26 mars
Micke Löfqvist - 27 mars
Sandra Wallberg - 28 mars
Eva-Lena - 1 april
 
 
 

Last day

Idag var sista dagen på jobbet innan förlossningen. Kändes så konstigt att åka hem och veta att det kommer dröja innan jag kommer  jobba igen. Fast ändå på ett bra sätt, då det är av en underbar anledning.
 
Kommer sakna mina underbara arbetskolegor och kan lova i förväg att jag kommer hänga där mycket under föräldraledigheten för luncher och fika.
 
Se så fin present jag fick av kollegorna. - tusen tack snälla ni!
 

V. 38 (37+3)

Bebis är ca 48 cm från topp till tå och väger ungefär 3,2 kg. Nu är det inte långt kvar! - Som vi längtar! Nu tvättas det bebiskläder för fulla muggar här hemma. 
 
 
17 dagar till BF 

Besökstoppen
RSS 2.0