Funny babies

Haha, hur rolig kan inte små bebisas vara!


Helgen :)

I fredags vaknade jag och upptäckte att jag inte hade ställt alarmet när jag skulle sova kvällen innan, utan ställt om hela klockan. Jag rusade upp, klädde på mig och sprang ner till skolan. väl inne i klassrummet upptäckte jag att det var fel klass som satt där. Så jag frågade läraren "var ha du gjort av min klass?". Hon tittade frågande på mig och sa "Frida jag ska inte ha er förrän om en timme". Kors i taket, så tidig har jag aldrig varit till skolan någonsin tror jag iaf inte sedan jag flyttade in till stan.

Min fest och Petras inflyttningsfest gick galant och kvällen blev väldig lyckad och trevlig. Jag hade oroat mig att den skulle balla ur med tanken på hur många som var bjudna. Men alla lyckades hålla sig lugna och sams med varandra.

Lite bilder från i fredags :)
Lördag
Under lördagen frossade jag och Petra fyllemat som bara den. Pizza till frukost och Max till middag/kvällsmat. Och hur kul var det inte när Petra käkade från fel bricka och åt killens mat som beställt före oss! Mohahha, Stackars kille! Sedan hade vi ett par Gubbar som inte hade något bättre för sig än att sitta och kommentera allt vi gjorde, sa och hur mycket vi skrattade undertiden vi åt.  Och på det kommer det in en kille som alltid när han handlar av mig säger "Du är min favoritkassörska". När han får syn på mig så skriker han rakt ut "FRIDA".. Något förvånad blev jag när jag insåg att han visste vad jag hette. vi bär inga namnskyltar på jobbet och jag har aldrig nämnt mitt namn för honom. "Du är min favorit kassörska på ICA, Du frågar aldrig efter leg på mig, efter att jag sa att du alltid gjorde det tidigare, Nu när jag äntligen vågar så ska jag fråga vad du har för nummer".. Petra började repetera alla siffror jag sa, och tillslut så säger karln "Oj, du hade det längsta nummer jag någonsin varit med om" karln visar  upp sin telefon som har disprayen full med siffror. "Nä det blev nog fel, nu måste vi börja om" säger han. Jag rabbla upp telefonnumret igen och han påpekar att det innehöll väldigt många sexor. "Vad det bra så, och vill du ha kvitto på det?" Karln snor mitt kvitto som ligger på brickan och säger att han måste skynda sig ut så inte fruntimret utanför blir arg på honom.

Söndag
Söndag gick åt till att plugga till samhällskunskaps. Phuu vad mycket det var! Sedan tjockade jag, Kikk och Henke i oss chips och kollade på film (barnhemmet, rätt så bra faktiskt)
 

Ord direkt från Petras hjärta och hjärna

Nu har jag och Petra varit sambos i nästan en månad... Jippi :D 

Ur Petras mun:

Då har man bott här en månad. Det var lite pinsamt i början att lära känna Frida. Trodde inte att vi hade likadan humor men nu i efterhand har vi haft skitskoj ihop. 

Hur som helst så var det inflyttnignsfest hos oss igår och det var mycket givande och många nya ansikten. Jag fick äntligen träffa Fridas ragg igår efter många pikar till varandra. Jag tror nog inte att han förstår eller vet hur mycket jag egentligen har gjort själv i lägenheten. Sedan drog vi ner till stan. Jag, Lukas och Mårten for ner före, sedan skulle vi träffa Bea och hennes vänner men det gick inte eftersom att hennes pojkvän och hans vän började bråka så de kom inte in på krogen så de for hem istället. Mycket synd eftersom vi hade planerat så länge att vi skulle ut tillsammans. Jag uppskattar verkligen att hon kom till oss i alla fall. Hemgången var otroligt jobbig, kissnödig, ont i fötterna, rätt så onykter och det småregnade lite. 

Idag vaknade jag kl. 9.00 och var så himla röksugen så jag skickade ett sms till Frida-grannen för att fråga om hon ville följa med mig ut och det ville hon som snällt var. Väl ute satt vi och surra massa dynga om gårdagen. Sen när vi kom in skulle Lukas gå hem och jag och Frida grannen bestämde att vi skulle käka riktig bakfyllekrubb så vi gick ner till stan till en pizzeria och mötte upp Linda. Inne där blev det massa prat och flabbel. Frida hade tydligen fått en turk hängandes efter sig och det skulle hon förklara inne där. "Och den där jävla turken" skriker hon inne på pizzerian så högt att personalen antagligen hörde. Några sekunder efter slänger jag också ur mig en dum kommentar som "Fan, vad grisigt det var här". Väl när vi ätit upp var det dags för en ciggelill och vi fick skjuts hem.

Frida och jag satt inne hos mig och surrade massa dynga igen om allt möjligt mellan himmel och jord och allt från snusk till snusk på fel sätt (citat från Fridas vän Peter). Jag la mig sedan i sängen och vilade ett par timmar och när jag vaknade gjorde vi ordning lite middag som bestod av nudlar, majs och ketchup. Mums. 

Senare idag skulle Frida-grannen träffa Emil och de ville gå på bio men den som de ville se var fullsatt och tror inte att de ville sitta längst fram och längst ut på kanten för då hade de fått kolla upp som en idiot och kolla från sidan. Så Emil kom över hit istället och tror inte att jag vill veta vad de hade för fuffens för sig när jag satt i min lägenhet medan och kikade på tvn. 


Återkommer med mer imorgon. Klockan är alldeles för mycket och jag är röksugen. 

PS. Frida ligger här bredvid och halvsover. Ska tvinga med henne ut och göra mig sällskap. :-)

Knasiga kunder

Huva vad det finns roliga kunder på ICA. Igår kom det in en gubbe och skulle fylla på pengar på sin mobiltelefon. Jag kände riktigt på mig att detta skulle ta lång tid innan han ens hade börjat prata.

"Hej, jag ska fylla på pengar på telefonen"

"Okej, vad ringer du med?"

"En sådan här." Gubben visar stolt upp sin mobiltelefon.

"Okej, men vad har du för något abonnemang, ringer du med telia, halebop, comviq? Jag måste veta var du ringer med, så jag vet vad jag ska sälja till dig"

"Nä, men jag brukar bara stoppa in en sladd här" Pekar på laddaruttaget "Och sedan brukar det vara klart. Men chansa på telia, eller vad det var du sa"

"Okej, men om det är fel så kan inte JAG göra ett återköp, utan då måste du vända dig till Telia"

Huva, det där sista skulle jag inte ha sagt, få då fick jag en hej drös med arga ord i ansiktet av kunden som stod två platser bak i kön. Vist skule jag göra återköp om han köpte fel, det var ju mitt fel!

Idag så kom det in en kund som tidigare gett mig komplimanger om mitt utseende, som tyckte att jag skulle ta vara på mitt utseende och ta jobb som modell.
Idag kom han in och såg riktigt nöjd ut, och sa "Jag såg dig allt i tidningen när du hade varit med i den där skönhetstävlingen. Min kompis som jag sa åt att han skulle bli modell åkte till New York (eller vad han sa), och där så kom de fram till han direkt och fråga om han ville bli modell bara han rakade av sig skägget"
Ja man kan ju undra vad han ville ha ut av det där? Ta åt sig äran, om det finns någon sådan? Men roligast av allt sedan var nog tjugo min senare då det kommer in en tjej, som jag tänker "Hon skulle kunna vara modell". När hon kommer fram till kassan så tittar hon lite fundersamt på mig, och utbrister "Vist är du modell". Haha, jag kunde faktiskt inte hålla mig för skratt när hon sa det, men det visade sig att hon också var det, men att hon inte tyckte om det.

En annan dag kom det in ett par som handlade inte alls så mycket  varor, men det var dyra. Hudkräm, kött m.m. Mannen packar i varorna medan kvinnan drar sina kort.

"Vad det bra så?"

"Ja det var det"

"652,50"

"Va? Det blev nog något fel, jag provar att dra om kortet" Kvinnan drar om kortet "Vad blev det nu?"

"652,50"

"Nä, men så mycket vill jag inte betala!"

"Men det blir så mycket, så i så fall får du plocka bort någon vara"

"Nä, men jag ska ha allt, men jag tänker inte betala så mycket!"

Jag bläddrar igenom kvittot på datorn, och jag ser att alla siffror stämmer, ännu en gång "Men det kostar så mycket, som om du inte vill betala så mycket så måste du plocka bort något"

"Men det kan inte bli 652,50 för så där få varor, ska jag dra om kortet ännu en gång för att det ska bli rätt? Du har gjort fel! Jag tänker inte betala 652.50 för så där lite varor!"

"Men jag kan inte göra något, för dina varor kostar så där mycket tillsammans, tyvärr"

"Okej, men skriv ut kvittot då, så ska jag allt bevisa att det inte kostar 652,50, och att det är DU som gjort fel!"

"Okej" sa jag, som vist att jag hade rätt.

Kvinnan får kvittot i handen, kollar igenom allt nogrant. Hön vänder sig sedan till mig och säger " Jaha, men jag tyckte du sa 952,50, inte konstikt att jag tyckte att det lät dyrt"

Snacka om en dam som inte kunde säga "Oj, jag hade vist fel, du hade rätt" Hon hade till om med upprepad summan ett x antal gånger själv innan hon fick kvittot i handen. Lustig dam!

Ja, det finns en hel drös med knasiga kunder jag har haft. Skulle nästan kunna skriva en hel bok om dem. Men nu ska jag ta och krypa i säng och sova.

Nattinatti!

Upptagen och lycklig

Tjeniksen, nu börjar jag bli dålig på detta igen, men jag har trotts allt en liten bortförklaring. Går i skolan, slutar skolan, börjar jobba, sluta jobba, börjar träna, sluta träna, kommer hem, sover  snaaaaaark. Ja ungefär så där ser mina dagar ut nu förtiden.

Nu skulle en härlig solsemester inte sitta helt fel, men vad händer då med allt här hemma. Nä, jag kan inte bara åka sådär. Det får komma senare när allt lugnat ner sig med alla aktiviteter.

Uffa, i morgon när jag slutat jobba så måste jag verkligen sätta mig ner och plugga! Jag har verkligen mycket att göra nu, men jag kan tänka mig att det kommer bli värre :S

På måndag så kommer den en hel drös med nya dansare, och jag hoppas att Erika kommer och hjälper mig med den träningen!

Mycket tankar hit och dit, och jag blir bara trött av att tänka tanken på hur mycket som snurrar där uppe nu. Nä, nu ska jag sätta mig ner och ta det lugnt och kolla på Heartbreakers, som jag redan sett en gång förut.

Måste bara tillägga att livet känns väldigt underbart och skönt, trotts allt som görs och måste göras nu.

Vilken vecka!

Måndag
Vaknade klockan 12 och visste knappt var jag var, och heller visste jag inte vad det var för dag. Det ända jag kände på mig var att det var någonting viktigt som jag skulle göra denna dag, men frågan om vad kunde jag inte komma på förrän jag vaknat till riktigt och kom på att det var måndag=skola. OPS! Men jag hann iaf bara att missa en lektion ;)

Måndagen fortsatte sedan med ett möte med make up artisten Dorin, som skulle hjälpa mig med "moder natur" bilden. När vi ritat upp en skiss, och kikat lite efter rekvisita, tog vi oss en sväng i skogen för att se ut den perfekta plattsen. Mitti allt ringer min telefon, och en nervös tjej i andra änden pratar om att hon haft mail kontakt med mig om att hon skulle komma och träna med oss. Hon frågade om hon kunde komma på träningen ikväll, och upptagna jag svara ja det blri bra så, vi ses sedan. Nä, så elak lät jag inte. Jag sa att hon gärna fick komma och prova ikväll på träningen. Sedan la vi på, i samma ögonblick som Dorin hittat the perfeckt place.

Jag knatade sedan hem, ringde till Erika och skulle säga att det skulle komma en ny tjej ikväll.. Men vad? Jo vi har ju flyttat vår träningsdag till tisdagar! Och tjejen som ringde ringde med skyddat nr. Så det var bara för mig att gå in på mailen och maila ut till alla hundra (kändes som om det va så många) att vi har träning på tisdagar, och inte måndagar... Inget svar, och jag blev lite nervös när klockan började närma sig halv åtta, och jag hade bestämt träff med henne klockan åtta. Så jag ringde och skrev till alla de andra och frågade om det inte var någon som ville åka ner och träna med mig en stund, så att inte stackars tjej åker dit, och sedan är inga där... Jossi kunde komma, så vi sa att vi skulle sätta ihop en ny dans. Precis innan jag skulle åka, så ringer tjejen upp igen, och säger att hon läst mailet.. hmm, kunde hon inte läst det tidigare tänkte jag, men vad fansiken träna är kul, så jag åker ner ändå :)

Tisdag
Tisdag morgon låg jag alldeles för långe i sängen innan jag sa åt mig själv, att "Nu lilla söta fröken Fridolina måste du kliva upp!". Trodde att jag var i lagom tid till att låsa dörren och bege mig, men vart är nyckeln när man skall låsa? Ja, inte där jag brukar ha den.. Vände upp och ner på hela lägenheten, och till slut hittade jag den, men då var klockan alldeles för mycket, och lilla jag fick ta bilen till skolan, för att Bea inte skulle behöva vänta på mig så länge, innan vi skulle leta reda på salen vi skulle ha Engelska B i.
Eftersom jag hade glömt mobilladdaren hemma hos syster i söndags, och lånat ut min gamla mobil till grannen så hade jag varken klocka eller telefon på mig. Jag stressa ner, sprang in genom dörren och såg ingen Bea och sprang upp för trappan. Ja, folk må ha tittat på mig, men det sket jag i! När jag fick syn på en klocka så märkte jag att den bara var kvart över åtta ännu, så jag gick lugnt ner igen för att vänta in Bea som skulle komma vid tjugo över.
Punktlig och på bra humör kommer hon in genom dörren, och det tog inte lång tid för oss att hitta salen vi skulle vara i. Men dessvärre saknade vi en lärare, och efter tretio minuter så orkade vi inte stå och vänta på ingenting, och bestämde oss för att gå och fixa lite busskort m.m. 

När vi var klar med alla våra ärenden på HB, så gick vi och hämtade bilen för att parkera den närmare HVfoto. Till min förtvivlan så fanns det ingen parkering ledig, så vi åkte upp på ok för att parkera där, och till min lycka så fanns det en ledig. Men inte hade jag någon särskilt bra tur med mig, hittade en tom askkopp som tidigare varit full med mynt. Kan fråga sig vart dom tagit vägen? Men jag hittade en tjugosedel i ena fickan, så det problemet gick att lösa snabbt  med att gå in och växla på ok. Men väl ute igen, då jag precis ska lägga i mynten i parkeringsautomaten, så säger killen som står bakom mig att den gått sönder, och att han tänkte prova att ringa till kundtjänst..... Tjugo minuter! Nä så långe kunde inte vi stå där och vänta, för att någon inte kunde komma på en halv röd och laga den. Nä, så vi tog ett vart till och parkerade till slut utan för porten till HVfoto.

Träningen på kvällen gick utmärkt, och det var hela två nya tjejer där. Så härligt med nya ansikten!

Onsdag
Vaknade lagom tid, och hade hunnit äta frukost för omväxlingens skull, innan Rebecca som skulle vara modell åt mig under konstfotoprojektet kom. Inte lång där efter kom Dorin och hennes kompis också.
jag tittade ut genom fönstret, och det värsta jag kunde tänka mig se nu fanns där ute, Regn!

Efter två timmar med smink och hår så tog vi en lunchpaus. Sedan var det bara snabba ryck när vi märkte att det hade blivit ett uppehåll med regnet. Det gäller att ta vara på ögonblick och stunder! Min lärare kom och ville vara med och plåta mig och mitt verk. Han gillar arbetsbilder, och då var jag vänlig och skickade ett sms till honom om att han borde komma och kika.

När vi väl hade fått modellen på plats, och krånglat oss över bäcken så började det självklart att spöregna. Vi fick gömma Rebecca under skynket vi hade med oss, så att inte sminket skulle rinna. Men stackars vi andra fick stå där och vänta på att det skulle sluta, utan paraply och allt. Så fort det hade börja avta, så körde vi igång på direkten. Måste säga att Rebecca gjorde ett grymt bra jobb, för att vara första gången hon stod som modell.

Under träningen på kvällen blev jag riktigt arg på tjejerna, då de inte tog allt på allvar, och inte frågade om hjälp när de inte förstod vad de skulle göra. Vill inte kommentera så mycket om det, men jag tror att de kommer ha skärpt till sig till nästa gång, och då hoppas jag att jag kan gå från träningen och vara stolta över dem.

När jag kom hem från träningen så ringde Erika och frågade om åldersgrupper på dance world, och sa att hon skulle gå och prova på jazz. i pratade på i sju minuter, och precis när vi skulle lägga på så säger jag " varför ringde du för?" haha, snacka om tand Frida.

Torsdag
En helt vanlig skoldag, och jag har inte så mycket att kommentera om den mer än att jag och Juila av någon "konstig" anledning har fått miljöpartiet att forska om på samhällskunskapen.

Åkte och tränade Jazz med Erika på kvällen. tyckte det var väldigt flumigt, och det var inte alls som jazzen som vi körde på cheer campen, som jag fortfarande inte ha skrivit om. Tror vi ska kolla vidare efter någon annan lärare. Hon var dö cool, men stilen på dansen kändes lite knepig. men det kanske ska vara så, vad vet jag?

Fredag
Låg och drog mig länge i sängen idag, och som alla andra dagar hade jag problem med att hitta nyckeln innan jag skulle gå. Kanske borde skaffa det man inte bör ha, ett nyckelskåp. Men när jag ha ett ställe där jag "jämt" brukar he dom på, och inte det fungerar, så tror jag inte att ett nyckelskåp kan göra det bättre.

Skyndade mig ner på skolan, och såg på klockan att jag var fem min sen innan jag rusade upp för trappan. Mitt i den mötte jag Malen som kom och gick i lugn takt, och jag frågade stressat om vart vi skulle vara, och hon kollade lite frågande på mig och sa "Men vi börjar inte förrän om en timme Frida". Typiskt det här med schema ändringar!
 
Åkte och jobbade efter i skolan, och fy vad ont jag hade i ryggen. Hyrde "PS. I Love You" Innan jag åkte hem. Måste säga att jag har någ aldrig gråtit och skrattat så mycket om vart annat under en film tidigare.

Ja, mer än så ha jag nog inte att rapportera än att Erik kommer att göra mig galen om några timmar då han kommer hit efter en krogrunda. Lovade att han skulle få sova hos mig, så att han kommer upp imorgon till jobbet.

Nä, nu måste jag bädda åt Erik och sedan ta och krypa till sängs. Sov så gott!


Moder Natur
Besökstoppen
RSS 2.0