som ett jordklot, mamma!

Idag tog jag och Frank en härlig sovmorgon till kl 9. Sedan låg vi kvar i sängen och pratade en liten stund innan vi klev upp och gjorde frukost.
 
En lugn och mysig förmiddag med pyssel, legolek, möblerat dockhus med mera. Sedan blev det en sväng till eventuellt Franks framtida nya dagis, för att kolla in gården. Den fick mycket bra betyg av lille man! 
 
 
Frank är i en sådan härlig ålder. Mycket funderingar på saker och ting och det är såååå underbart att höra hur han ser världen med sina ögon. Jorden tex - "Är en rund boll som svävar i rymden". Min mage - ser ut som ett jordklot.
 
Ikväll när jag nattade honom, så pratade han om bebis. - Hur mycket han längtar efter att få bli storebror och att vi får ett till barn i vår familj.
 
- När tror du bebis kommer, Frank?
- På fredag!
- Nu på fredag?
- Nä, men nästa fredag!
 
Ja, vi får se ❤️
 
Under förra veckan hade jag jätte mycket sammandragningar som gjorde riktigt ont i ryggen tillsammans med mensvärk. Inte som värkar, men kändes ändå som om det var på gång ibland. Var till BM på fredagen och då konstaterades att tappen var väldigt mjuk. Så lite mer sammandragningar och värkar, så kanske bebis vill titta ut snart 😊
 
 
V. 39 (38+0)
 

Det närmar sig

Igår var Eva-Lena hos oss och förevigade gravidmagen på bild. Det blev många fina bilder!
 
Snart går vi in i en ny vecka och det känns i kroppen att jag går mot slutet av graviditeten.
 
Jag samlar lätt på mig vätska i fötter och benen. Det gör riktigt ont när det är som värst. Känns som om jag fått blodstopp och ska explodera när som.
 
Har under de senaste nätterna sovit med fötterna i högläge och det har hjälpt otroligt mycket. Dricker även tranbärsjuice som sägs ska vara vätskedrivande. Hoppas, hoppas att all vätska försvinner lika fort som den gjorde efter graviditeten med Frank!
 
Det här med att hitta en bra sovställningen är inte det lättaste. Bebis verkar gilla bäst när jag ligger på rygg och även smärtan i min rygg känns mindre. Dock gör bebis tyngd att kroppspulsådern kommer i kläm.
Att ligga på sidan gör otroligt ont i ryggen. Bebis försöker gärna trycka upp fötterna utanför revbenen och händerna utanför höftbenen eller så sparkas och rycks det mot ryggraden. Jag varjerar därför ställning flera gånger under natten. Så det här med att ligga still är inte min grej nu mera. Önskar bara att man hade hjälp med att vända på sig. Speciellt när jag vaknar med förvärkar.
 
V. 37 (36+5)
 
Frank pratar otroligt mycket om bebis. Om hur han saknar och längtar.
 
Igår när jag nattade honom så fråga han om jag inte skulle gå nå fler gånger till jobbet, när bebis kommit. Jag svara honom att när bebis är tillräckligt stor, så kommer den börja på samma dagis som honom och då kan mamma jobba igen. "På mitt dagis!!! Allvarligt!!" svarade han stolt ❤️
 
Jag är så lycklig av att få se och känna denna enorma fina syskonkärlek Frank har till sitt kommande syskon. ❤️
 
Nä, nu är det dags att försöka hitta en bra sovställning och stänga de två blå. klockan är ju redan ny dag. Natti natti!

Sååå skönt!

Igår var vi till specialistmödravåden för ultraljudsundersökning. Bebis hade vänt sig själv med huvudet nedåt. Sååå skönt! Och allt såg bra ut.
 
Bebis uppskattade väga ca 3100g +/- 100g nu. - Och kommer att väga ca samma som Frank (4074g) vid förlossningen.
 
 
Idag har jag varit till bästa Maritas Salong och klippt av ca 30 cm av mitt långa hår. känns sååå skönt med lite kortare hår, nu när det börjar närma sig bf. Tusen, tusen tack Marita. Du är bäst!
 
När Krille slutade jobbet, for vi till Sollefteå för att hämta hem våran Frank som varit hos sin Farmor sedan söndag. Vår älskade, duktiga kille, som vi saknat honom!
 
När vi kom till svärmors klädbutik så stod en liten lycklig kille i dörröppningen och hoppade av glädje. - Många pussar och kramar blev det.
 
 
Nu ligger lillhjärtat (som sov hela vägen hem i bilen) nedbäddad i soffan och myser. Sååå skönt att ha honom hemma igen. Imorgon är det fredag och då blir det fredagsmys!

Besökstoppen
RSS 2.0