Hårvårdstips

Tänkte bjuda på mina bästa knep för få bra kvalité på håret och hur man lyckas spara ut det långt. 
 
1. RENGÖRING
Använd ett bra schampoo och balsam som passar din hårtyp. Bästa sätter är att prova sig fram. Undvik att schamponera mer än en gång per duschtillfälle, då detta kan torka ut så väl hårbotten som hår. Har du fet hårbotten kan detta medföra att huden producerar ännu mer olja, och det ger enbart ett motsatt önskad effekt. Var även noga med att skölja ur ordentligt.
 
Balsam hjälper till att återfukta håret, ger ett bra skydd, minskar elasticitet, gör håret lättare att jobba med och ger en fin glans. Fördela balsamet jämt i håret och låt gärna sitta i ett par minuter. Jag brukar passa på att tvåla in kroppen medan balsamet verkar. Ett till tips är att placera enbart balsam i längderna, några centimeter från hårbotten. Hårbotten har oftast ett bra lager av egna oljor, och är sällan behov av mer återfuktning.
 
Undvik att duscha håret i för varmt vatten, då de är uttorkande och medför att håret tappar glans. Avsluta gärna med att spola håret i kallt vatten. Luta huvudet framot så slipper du få kallvatten på kroppen.
 
2. TORKNIIG
Vrid försiktigt ur överflödigt vatten. Slå en handduk runt huvudet och kläm försiktigt. Undvik att gnugga då detta sliter på hårets utskick och gör håret torrt och risigt. Det kan även medföra att hårtopparna går av.
 
Använder du hårtork ska du tänka på att blåsa med kall luft och inte mer än ett par sekunder på samma ställe åt gången. Håll hårtorken i rörelse och en bit ifrån.
 
För att påskynda så väl luft- som hårtorkning, för fingrarna igenom håret för att reda ut och separera hårstråna. Tänk på att håret är som skörast när det är blött, så vänta gärna med borstning eller kamning tills det är torrt.
 
3. STYLING
Undvik produkter med alcohol och placera hellst inte stylingprodukter nära hårbotten då de täpper till porerna och kväver hårrötterna. Jag själv brukar försöka undvika alla slags hårstylingsprodukter och använder det bara lite då och då.
 
4. BORSTNING OCH KAMNING
 Använd en gles kam eller borste som är mjuk och följsam. Börja nedifrån och arbeta dig uppåt om du har mycket tover.
 
5. SOVA
Jag flätar alltid mitt hår innan jag går och lägger mig. Detta sägs slita mindre på håret och göra att det inte blir lika tovigt. För mig fungerar det!
 
6. VÅRDANDE TILLÄGSPRODUKTER
Använd gärna en tillägsprodukt lite då och då för att hjälpa håret att hålla sig starkt. Jag brukar använda mythic oil från Loreal, som återfuktar, ger håret glans och gör det starkare. Men "tilläggsprofukter" är lika inviduella som schampo och balsam. Rådfråga gärna din frisör eller prova dig fram till vad som passar dig bäst.
 
7. BADNING
Ska du bada i vatten som innehåller klor är det bra om du sköljer det innan med vanligt vatten. På så sätt suger håret åt sig vanliga vattnet istället för kloret. Tänk även på att tvätta håret noga med schampoo och balsam direkt efter badning. 
 
8. KLIPPNING
Att toppa håret och göra sig av med kluvna och slitna hårtoppar hjälper håret att växa snabbare. Detta på grund utav att hårtopparna blir fräschare och slits inte av medan håret växer.
 
9. BELLBOX
Bra vårdande produkter och verktyget till ditt hår kan du beställa på Bellbox.se. Där kan du även hitta fler tips och knep till ditt hår. Fri frakt vid beställning för över 500kr, gratis produkter vid varje order samt bonuspoäng på allt du köper. Vad väntar du på?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Besökstoppen
RSS 2.0